Дисковата херния и тренировки за крака

25.06.10
21:59

Здравейте!
На 18 години съм - 68кг 174см. В края на 2008 ми откриха дискова херния. Бях принуден да спра спорта(тренирах акробатика, но не професионално) и няколко месеца да си почина. Постепенно започнах с лицеви опори, набирания и упражнения на Пилатес за укрепване на кръстта. В края на 2009, вече се чувствах пълноценно, без болки в кръстта.
От няколко месеца съм във фитнес залата, и в момента искам да започна да тренирам по-сериозно краката.Проблема е, че упражнения като клек са доста противопоказни за травмата ми, мислите ли, че упражнения, като него и тягата са подходящи за мен? Искам да намеря златната среда, хем да укрепна кръстта си, хем по никакъв начин да не му навредя,какво бихте ми препоръчали? Също така можете ли да ми дадете съвет как да разпределя тренировките си, примерен сплит.
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от edin_tam на 25.12.10 00:30.

Пон - Гърди,трицепс,корем
Ср  - Гръб,бицепс
Пет  - крака,рамо
Много е относително зависи ти как си го чувстваш но.Имам колега в НСА и състезател по културизъм който е бивш борец и има дискова херния и кляка но с доста по малко набляга се на машините.Отначало доколкото ми е казвал е започнал само клекове без нищо и постепенно се започнал да слага килограми,но както казах всичко си е индивидуално а и с дисковата херния шега не бива

25.06.10
22:06

Мисля, си че трябва да се консултираш най-добре със спортен ортопед да ти каже как седят нещата после да ни дадеш подробности, защото все пък те са завършили това и могат да ти дадът по-ценни съвети. Ако ли не се надявам някой от форума да ти помогне и успех ;)

27.06.10
12:42

Благодаря за отговорите. А дали мъртвата тяга(с малки килограми) ще помогне за укрепването на тази област, без да я увреди?

27.06.10
13:11

Здравей, edin_tam.
Аз не съм нито невролог, нито дори лекар, но също като теб имам дискова херния.
Само че аз имах постоянни болки в кръста ....изчезнаха, когато се научих да клякам и да дърпам тяга.
И аз започнах с малки кг, техниката е от първостепенно значение.
Мога да потвърдя за себе си, че за момента кръстът ми не е бил в по - добро състояние и без тези упражнения нямаше и да бъде.
И моите постижения на клек и тяга не са никак лоши.
Така че, не се вкарвай във филми - естествено, консултация с лекар не е излишна - и си клякай и си прави тяга. Пак ще подчертая, че техниката при нас, хората с травми, е от първостепенна важност.
Други хубави упражнения са нападите и добро утро, освен хиперекстензиите, които си споменал.
Усетиш ли някаква болка в кръста от някое упражнение, да знаеш, че си развалил техниката.

Мнението беше редактирано от Инис на 27.06.10 13:12.

01.07.10
19:36

Благодаря, доста мотивиращо ми подейства поста ти:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1