Актуализация структурата на форума

Темата е заключена.

Здравейте,

пускам тази тема с предложение за известни промени в структурата на форума, като ще се радваме да чуем колкото се може повече мнения за това, дали я намирате по-практична от сегашната и ако да / не, защо. Ето как би изглеждала тя:

Фитнес за мъже
- Дневници
- Тренировъчни програми
- Упражнения
- Общи теми за тренировки и упражнения
Фитнес за жени
- Дневници
- Тренировки и упражнения
- Общи “дамски” теми
Превенция
- Травми и контузии
- Персонални проблеми
- Общи теми за здраве и превенция
Тренировъчни методики
- Кросфит
Хранене
- Хранителни режими за покачване на тегло
- Хранителни режими за понижаване на тегло
- Хранителни режими за поддържане на тегло
- Храни и хранителни продукти
- Рецепти
- Общи теми за хранене
Хранителни добавки
- Хранителни добавки за покачване на тегло
- Хранителни добавки за изгаряне на мазнини
- Хранителни добавки за сила и издръжливост
- Продуктови ревюта
- Общи теми за хранителни добавки
Представители
- Марки
- Промоции
Обяви
- Купувам
- Продавам
Други дискусии
- Често задавани въпроси
- Общи теми
- Интервюта
- Идеи и предложения
- Извън спортния център
Архив
- Неактуални теми

Промените по-специално са:

1. По-обособени раздели за теми, свързани с мъжкия и дамски фитнес.
2. Обща категория за хранене и рецепти за двата пола.
3. Отделяне на травмите и контузиите, здравето и личните проблеми (от здравно естество) като отделна категория, отново за двата пола.

Моля за вашите коментари. Благодаря! :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.06.10 21:44.

АН

28.06.10
21:36

Принципно ми е все тая. Само ми е интересно как ще отделите всички теми, които са публикувани до този момент.

Имаме грижата за това. :) Добавих и анкета към темата.

28.06.10
21:42

Харесва ми. Това е един належащ ъпдейт, защото с развитието си, форумът претърпява корекции (нови “отрасли и подотрасли” :)), които трябва да се систематизират.

28.06.10
21:54

Съгласен съм, че форума има нужда от това :)

29.06.10
00:34

По - добре да си остане травми и контузии раздела а не превенция. Също ще си е добре мъжките и женските хранителни режими да са отделни.

29.06.10
07:42

казано от Димитър Михайлов на 28.06.10, 21:30:

...
Фитнес за мъже
- Дневници
- Тренировъчни програми
- Упражнения
Фитнес за жени
- Дневници
- Общи “дамски” теми

Здравей, Митко!

Не разбирам - защо трябва да се делят упражненията и тренировъчните програми на ”мъжки” и ”женски”? Няма такова разделение.

29.06.10
07:53

Новата структура ми допада особено в частта за превенции на травми и контузии. Една препоръка/молба ако ми позволите. Възможно ли е в частта тренировъчните методики да добавите и HIT – високо интензивна тренировка. Забелязах, че във форума не сме малко феновете на тази методика и мисля, че ще е ни е от полза да ни се отдели място за задаване на въпроси и споделяне на тренировъчни програми.

казано от Vic на 29.06.10, 07:42:

...
Фитнес за мъже
- Дневници
- Тренировъчни програми
- Упражнения
Фитнес за жени
- Дневници
- Общи “дамски” теми

Здравей, Митко!

Не разбирам - защо трябва да се делят упражненията и тренировъчните програми на ”мъжки” и ”женски”? Няма такова разделение.

Подкрепям Вик. Ако ще се дели е по-добре да е на ‘плажни’ и ‘фукционални’, отколкото на ‘мъжки’ и ‘дамски’. Т.е. дами, които просто искат да са слаби и младежи, които да са напомпани за плажа - в една категория. Тези, които искат визията да върви със здраво и функционално тяло - в друга. Така и войни между двата лагера ще се спестят :)
Кросфит бих го предпочел в отделна част, а в ‘Тренировъчни методики’ да влизат такива като 5/3/1, HIT, клекът с 20 повторения и т.н.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 29.06.10 07:54.

29.06.10
09:22

...
Фитнес за мъже
- Дневници
- Тренировъчни програми
- Упражнения
Фитнес за жени
- Дневници
- Общи “дамски” теми

И аз мисля, че разделянето на тренировките, програмите и упражненията на дамски и мъжки ще затрудни търсенето (трябва да търсиш в 2 раздела вместо само в един).
+ това, по презумпция в дамския раздел ще се включат програми с 1237899843 повторения и задължително по мин 50 повт на абдуктор и аддуктор => ‘новите’ момичета ще мислят, че жените не трябва да клякат, да правят тяга, да тренират тежко. А това е така излишно - и без това масовите инструктори им го втълпяват доволно достатъчно.

Идеята на Oranje за раздели за функционални тренировки, класически бб, тренировки на открито, в домашни условия ми допада повече.

Останалите промени са само козметични :)

Хм, това е хубав въпрос - дали да спазим разделението по полове или по типове тренировки, не че първото изключва второто. Ето и моите аргументи за предложената структура:

1. Струва ми се, че потребителят Х ще търси съвети преди всичко от представителите на същия пол, тъй като, съгласете се, по-скоро има разлики в целите, приоритетите и методите, отколкото прилики между мъжете и жените.
2. Темите, свързани с “мъжката” част, са повече, а същевремено доста дами посещават форума. Вероятно не намират подходящ начин и място да попитат. Затова категорията е по-обособена и изнесена по-горе.
3. Мисля, че нуждата да се търси на двете места няма да е масова, тъй като по презумция ще се посети първо групата на “моя” пол и е твърде вероятно отговор да има именно там.

За добавянето на още раздели “тренировъчни методики” или пък разделянето на тренировките по групи - не е наложително да става чрез промяна на форума, а чрез добавянето на една опция към темите, която потребителите да ползват при пускането на всяка такава. Тя ще направи тази “магия”, която визира Oranje.

Така, дискусията “полове пред цели или обратното” остава. :) Моля да имате предвид само, че форумът има основна цел да привлича все повече хора, голяма част от които са начинаещи и би било уместно структурата да е разбираема за тях, а за по- и много напредналите да има възможност да следят само онова, което ги интересува (което и чака “сготвено” в кухнята вече).

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 29.06.10 10:55.

Аз също мисля, че не е разумно да се отделят мъжките от дамските тренировки, те са принципно еднакви в основата си. Раздел “Превенция” с тези подраздели ми се вижда малко неясно формулиран, което съответно ще затрудни обособяването на материалите в тях. Е, аз съм на мнение, че подобен раздел е по-скоро опасен, от колкото полезен, но вече сме дискутирали това.

29.06.10
12:08

Само предлагам в методики, да не стои само кросфит, а някой компетентен да вметне някоя друга тема за олимпийско вдигане, пауърлифтинг и още редица други интересни типове тренировки :)

29.06.10
12:50

Може да се добавят нови раздели за силов трибой и др.

FL

29.06.10
15:11

много ми харесва така,може да стане и още по-подробно примерно тренировъчни програми за изгаряне на мазнини,тренировъчни програми за сила и издръжливост,маса и т.н :)

29.06.10
15:46

Новата структура е отлична, а разликите между мъжките и дамските тренировки са от земята до небето. Тъй че едно такова разделяне само ще улесни потребителите. Аз никога не се уча от тренировките за жени. И едва ли някоя жена, чете раздела за мъже. Как да направи ръка 50 санта или прасец 45 или дебел врат и развит трапец.

29.06.10
15:46

@Димитър Михайлов

Все съм си мислел,че подрофума “Хранителни режими за поддържане на тегло” е малко или много безполезен.Темите в него не са особенно много и малко хора имат ясна цел потдържане.Повечето или качват или свалят ...
Също мисля,че темите в подфорума ” Хранителни добавки за сила и издръжливост” малко се припокриват с темите в “добавки за покачване на тегло” и “общи теми за хранителни добавки”.
Но това е мое мнение.Просто ми е малко дразнещо с толкова много подфоруми.Обичам спретнатото и простичко подревдане когато е възможно. :)

29.06.10
15:49

казано от tra^la^la на 29.06.10, 15:46:

@Димитър Михайлов

Все съм си мислел,че подрофума “Хранителни режими за поддържане на тегло” е малко или много безполезен.Темите в него не са особенно много и малко хора имат ясна цел потдържане.Повечето или качват или свалят ...
Също мисля,че темите в подфорума ” Хранителни добавки за сила и издръжливост” малко се припокриват с темите в “добавки за покачване на тегло” и “общи теми за хранителни добавки”.
Но това е мое мнение.Просто ми е малко дразнещо с толкова много подфоруми.Обичам спретнатото и простичко подревдане когато е възможно. :)

Да, с това съм съгласен и аз - твърде многото раздели водят до разводняване. Достатъчен е един раздел за добавки и един - за хранене. Само за пример храненето си е хранене и принципите са едни и същи, независимо от целите.

29.06.10
15:57

Радвам се,че не съм само аз  :D
Помня в началото когато се регистрирах бях мат от толкова раздели и супер много време умувах къде да си пусна темата  :D
Сега се сещам за конструкцията на бб.ком - осношните форуми се виждат - “дневници” “тренировки” “хранене” “добавки” и когато натиснеш на тях вече се отварят и подфорумите...какво ще кажете ? :)

29.06.10
16:14

Подкрепям ъпдейта, НО си мисля че допълнително си усложнявате работата. Сега също си е добре.

GO

29.06.10
16:37

казано от gips на 29.06.10, 16:14:

Подкрепям ъпдейта, НО си мисля че допълнително си усложнявате работата. Сега също си е добре.

x2

Харесва ми. Ще отнеме малко време да се свикне, но е за добро.

29.06.10
16:55

Подкрепям предложението за раздел за олимпийски щанги,силов трибой и други подобни спортове.

казано от Mihail на 29.06.10, 16:55:

Подкрепям предложението за раздел за олимпийски щанги,силов трибой и други подобни спортове.

Този вид спортове обсъждаме в gohard.org за който също мисля се готвеха промени и мисля че там е по-редно да бъдат вместени.
Въпросът е Димитър Михайлов да каже дали и този форум ще претърпи промени както този на bb-team.

29.06.10
17:45

казано от Георги Гайдов на 29.06.10, 17:01:

казано от Mihail на 29.06.10, 16:55:

Този вид спортове обсъждаме в gohard.org за който също мисля се готвеха промени и мисля че там е по-редно да бъдат вместени.
Въпросът е Димитър Михайлов да каже дали и този форум ще претърпи промени както този на bb-team.

Хубаво, но тук има много повече активки потребители, може да се помогне на даден човек 10-ки пъти по-добре. Няма да е зле и тук да има такива раздели.

Ами той неколко пъти ги каза... Чакаме ги.

29.06.10
17:47

Разделяйки тренировъчния процес на мъжки и женски, ще се създаде впечатление, че разлика в тренирането на двата пола има по презумпция. А разликата е само в някои от целите им. В този смисъл съм против.

А това, че някои спортове и дисциплини се обсъждат в gohard, какво общо има с този форум? Или идеята е да не се дублират? Или пък трябва, който иска да чете/пише за олимпийски лифтове, непременно да се регистрира там?!!!!

29.06.10
17:54

“Нещо като работи, не го пипай”, добре си е форума.

29.06.10
18:26

Подкрепям идеята за разделение на “силачи” и “културисти”.

29.06.10
20:51

Подкрепям обновяването на форума с описаните раздели, както и да се вмъкнат и раздели по силов трибой и т.н. Едните могат да взаимстват от другите както по отношение на храненето, така и някои методи, възстановяване и прочее.
Разделянето на мъже и жени е необходимо, а който иска нека си продължи да пише и в общите теми за двата пола.
Обновявайте сайтчето. Браво.

30.06.10
05:59

казано от radostin radev на 29.06.10, 18:26:

Подкрепям идеята за разделение на “силачи” и “културисти”.

Ами тия, които не сме нито едното, нито другото какво - да ходим пасти да ядем?!? :)

Според мен не е нуждо да се раздробява форумът на хиляди подразделчета.

30.06.10
06:14

Всичко, което расте и се развива има нужда от подразделяне, за да се запази подредено. Вие си знаете на какво прилича вашата програма и стратегия - повече към фитнеса и бодибилдинга или повече към силовия трибой. Спорд това си и четете нужните ви статии. Просто е. Не си го представяйте излишно сложно.

Има форум за силачи и културисти, www.gohard.org

BO

30.06.10
10:58

В много чужди форуми има специална секция суплемент аукцион, т.е за продажба от членовете на форума на хранителни добавки и сродни стоки.
Включително и най-познатия чужд форум за бодибилдинг в БГ - бб.ком.
Не знам, защо само тука сте против това.

казано от bobi_benetton на 30.06.10, 10:58:

В много чужди форуми има специална секция суплемент аукцион, т.е за продажба от членовете на форума на хранителни добавки и сродни стоки.

Раздел “Обяви” не покрива ли тази функционалност?

BO

30.06.10
11:27

Не, според правилата на форума се забранява търговията с добавки от членовете на форум. Което за мене е пълен нон сенс, тъй като точно това го има навсякъде по западните форуми. Явно ние сме нещо повече от другите.

казано от bobi_benetton на 30.06.10, 11:27:

Не, според правилата на форума се забранява търговията с добавки от членовете на форум. Което за мене е пълен нон сенс, тъй като точно това го има навсякъде по западните форуми. Явно ние сме нещо повече от другите.

Използвайте български език ,колега, нон сенс на български се превежда като “заспали чувства”!
Повече сме, вярно е.
Ако бяхме по - малко трикати, например хитреци с магазинчета и складчета ДА НЕ ПУСКАХА “привлекателни” обяви за “личните си” фондове добавки... Сигур нямаше да сме повече.
Обаче тъй каот форумът има силна ориентация към вносители а някои от тях(особенопрохождащи) имат силна ориентация към тарикатлък... Сме повече. Ако не бяхме българи, а чужденци... Поне търговците де...
И майсторски прецакват правилата, колегите си, дето участват легално и потребителчетата, дето им останала половин кофа протеин и го спрял..
2-3 са достатъчни за да прецакат всичко. За това е по - добре да е едно за всички.
Форумът има отрита и скрита кофа, и скритата кофа... сме/сте я препълнили?
Предполагам че вие не сте запознат с проблема. Аз лично тея раздели буквално не ги чета от едно време насам. Освен за да трия.

И на мен ми е мъчно. Всъщност едн овреме лично предложих правилото да се разрешава продажбата само на количества за лично ползване, т.е. обмена между потребители, и туй правил оживя така 3-4 години,  но и дума не съм обелил когато нещата се промениха, щото... причината не беше в нас.
Даже смея да твърдя, че доста вредната практика и в момента не е прекратена напълно... Така го усещам.
Предполагам , че не е оконателно правило, дори предполагам кога и защо е въведено, но ще се оправи знаете ли кога?
Когат ни дойде културата.
Т.е. може и никога, може и скоро. От нас зависи.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.06.10 13:03.

казано от bobi_benetton на 30.06.10, 11:27:

Не, според правилата на форума се забранява търговията с добавки от членовете на форум...

Мда, пропускът е лично мой, бях забравил за тази точка от правилата. Съгласен съм с ДЗВЕР, обаче - една такава търговия ще създаде повече предпоставки за негативи, от колкото ползи. Да се търгува по този начин е изключително деликатно, а тук говорим и за продукти, които се ядат (не са гуми за автомобил, видеокарта или чаршафи).

Да споделя коментар по последните два въпроса:

1. Още през 2005-та година имаше горещи дискусии между фитнес любителите и тези, които симпатизираха на бодибилдинга в неговата професионална сфера. Gohard се появи като резултат на всеобщите убеждения, че двете течения се комбинираха трудно в рамките на един форум, без модераторите да са постоянно нащрек. От друга страна, въпросните течения са и достатъчно различни, че да живеят собствен живот.

2. bb.com е сайт-икона, на пазар, чийто мащаб и фаза на развитие не се побира в едно измерение с нашия. Много ползвани практики там не са факт тук все още.

Що се отнася до обявите за добавки, Стефан каза това, което и аз щях. Случва се даден потребител да си купи продукт, който по стечение на обстоятелствата да не ползва и да го предложи на останалите. Проблемът идва, когато тези обстоятелства се стичат през седмица, а броят на продуктите се увеличава. Уникален карък ще да е, но се съмнявам. Ако някой има желание да предлага продукти, има създаден раздел за целта.

P.S.: много благодаря за всичките коментари относно структурата. Съзнавам, че на някои от въпросите ще намерим отговора на база на опита с новата структура. Затова в най-скоро време ще я приложим и ще направим равносметка след това.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 01.07.10 07:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1