29.06.10
08:56
Здравейте. От 3 седмици ме боляха гърдите като ги натоварвах - писна ми и отидох при най-добрия рехабилитатор мисля в Пловдив. 2 пъти съм имал различни проблеми 2 пъти бързо съм се въстановявал от негови съвети. Днес бях при него и ми каза, че имам скъсано/ влакно/а .Не знам дали каза влакна или едно - като, че ли друго ми беше в главата - както и да е по темата. Каза ми да бия фламексин 2 пъти на ден сутрин и вечер по половинка.След това загрявам малко гърдите (като имитация на лежанка без дъмбел или с съсвем леки 2-3 килограма) и намазвам с фастум гел след това слагам лед. Каза ми че начина за оправяне на това е само един..май се сещате добрата стара почивка ;-). Е мисълта ми е колко горе долу трае тази почивка всъщност досега четох в интернет за скъсани влакна главно са по пръсците и бедрата хората се оплакват от страшно много болка аз дори не усещам такава ако не се натовара сериозно по гърдите. Права по 5-10 лицеви опори и тогава почва да ме наболява изглежда не съм го скъсал чак толкова много, но ми каза, че друг път изпитам ли болка да ходя бързо, че взема да скъсам мускул тогава си е... майката :) И мога ли да тренирам тяга и клек, както и всички други мускулни групи, като по НИКАКЪВ начин не засягам гърдите. Дори примерно за трицепс права лег с тесен хват и него ще го заместя и така. Мисля, си че отиде това лято за гърдите - ще наваксвам с мускула септември какво да трябва.Ако някой не му се чете просто питам - мога ли да права двете най-натоварващи движения за мен - тяга и клек при положение, че не усещам болка в гърдите.Мерси и стискайте палци да заздравявам гърдата :) Впрочем пак да кажа никаква болка нямам освен ако не натоварвам гърдата, не е като при другите хора да не могат да ходат изглежда не е толкова лошо скъсано той терапевта ми вика ми ти си тука на топчета скъсал си влакна.. :Д
Приятен ден и по-здрави!
Темата беше редактирана от Riko на 29.06.10 08:57.
29.06.10
09:02
Първо си дай почивка. Травмите не трябва да се пренебрегват.
А що се отнася до загрявката - аз намазвам с фастумгел проблемните области според тренировката. Примерно гърди: предмишници, предно рамо, нагоре от диафрагмата и лактите.
Освен стречинга правя лицеви до отказ (за гърди), лицеви за трицепс 2-3 серии по 3-4пов. (за ръце), 3-4 серии по 1 пов. с работни килограми тяга (за гръб).
Умната!
Мерси, но въпроса ми беше конкретно много ли ще се товаря при клек и тяга на гърдите. Ще разгрявам много, но въпроса е да не взема да ги натоварвам и да направа по-голяма беля или да си увелича почивката без да искам :Д. Защото вчера тренирах гръб с тяга и гребане без проблеми нямах болка в гърдата
Искам и да попитам по някакъв начин след време като си развия гърдата доста ще си личи ли много. В момента както казах не стига, че ми изостават гърдите и ги контузих.Та на едната гърда като се напипам с пръст е твърдо, пък на тая направо си вдлъбва 1 сантиметър. Ще наблягам октомжри на полулега и.т.н. ала ако остане така завинаги много ще ме е яд направо..То дори не си личи в момента впрочем ама кой знае като се оправи как ще седи грозно
29.06.10
16:30
Логично е да нямаш проблем, когато техниката ти е безпогрешна.
Това е добре :) В смисъл само за раменните преси се чуда или примерно гребане с щанга да не стане нещо ама едва ли ;) Ще гледам да не ги товаря по НИКАКЪВ начин ще говоря и с ортопеда, хубаво, е че аз нямах късмета да скъсам и да ме боли непрестанно, дори като ходя.
Мнението беше редактирано от Riko на 29.06.10 18:14.
Много умно да правиш лицвеи опори, за да видиш кога ще те заболи... Като е най-добрият в Пловдив какво търсиш тук ?!
Мнението беше редактирано от Владимир на 29.06.10 18:18.
Много умно, ама го написа цецо уе :)) И 2ро потърсих малко инфо, защото забравих да го питам навреме мога ли да права кле ки тяга .
29.06.10
19:09
Казвам ти каква ми е загрявката... Евентуално да си помогнеш за вбъдеще с идеи как да загряваш преди тренировка.
Мерси, предпочитам обаче да се консултирам с лекаря, предполагам всеки ден му пристигат осъкатени като мен :Д При мен мисля, че скъсването е наистина малко.
Е ако беше прочел щеше да разбереш, че бях вече :) Пооправям се, ама понеделник пак ще ходя, след като ми каза да го посетя пак идната седмица.
Е аз очаквах цяло лято да не тренирам - изглежда около 3 седмици ще ми е почивката после по-леко.
13.07.10
07:13
а кой е този пловдивски рехабилитатор