28.03.05
21:38
Аз лично не съм пробвал. Но в списанията пише, че мускули без въглехидрати няма. От друга страна съм срещал мнения из форума, в които се споменава, че НВД е универсален режим.
Аз няма да гласувам, защото няма еднозначен отговор. Мисля, че може да се качва, но като цяло е изключително затрудняващо, в някои случаи и не малко опасно-вредно.
Иначе в 90% от случаите си е невъзможно да се качва, изключения винаги има. :)
Твърдо да!!! На оръжие срещу инсулина и многото заблуждения в тази насока :) Ако някой финансира експеримента го доказвам за седмици :D
[quote author=“Martin”]Твърдо да!!! На оръжие срещу инсулина и многото заблуждения в тази насока :) Ако някой финансира експеримента го доказвам за седмици :D
Докажи го тогава. За ниски въглехидрати не ти трябват повече пари, от колкото да се храниш както трябва. И ако успееш да се изчистиш (каквато е целта на НВД) и да качиш маса (при положение, че сега тренираш и си във върхова форма), ще разбиеш много “митове”.
Aaaa, за чистене не говоря! НВД с положителен калориен баланс, ще кача мускулна маса и някакво количество мазнини съответно. :lol: То ако беше иначе... не, че не съм пробвал и то с успех (някакъв), но страшно се натоварва организма и имунната система отпада (поне при мене е така). Като приемеш, че и добавки на ползвам (нито каквито и да е хапове) става не много приятно. Иначе защо да не качваш маса с НВД и положителен калориен прием, стига с тия инсулинщини, след някоя и друга година няма да са модерни и тогава друга песен ще се пее, ама... ще поживеем, ще видим - както казват братята. :D
Чиста мускулна маса ли? Възможно е макар че гласувах с “Не”. Мисля че като приемаш такава храна след много упражнения и тренировки, ще остават само въглехидратите и другите важни неща за мускула => по бавно ще натрупваш мускулна маса отколкото другите(по-добри) хранителни режими. Това ми е мнението, може и да е грешно но мисля че донякъде е така, няма смисъл да натрупваш мазнини и после да ги изгаряш и да остават само въглехидратите и другите полезни работи(колкото и да са те) ...
Ха ха - това “чиста” в заглавието съм го пропуснал лекичко. Е, съвсем чисто е много трудно, независимо от режима. Въпреки това, мнението ми е, че с НВД може да се качва по-чисто отколкото с друг режим. А може и съвсем чисто, но е много бавно. При един горе-долу нулев баланс да речем - аз така качих доста мускули за три месеца (преди доста години, когато понятие НВД не съществуваше). Но и структурата е много важна - при един труднокачващ би било абсурдно. Аз понеже качвам лесно и затова си правя подобни експерименти. Абе ако има възможност човек с това да се занимава основно, е много интересно и въобще по друг начин гледаш на нещата, които четеш, защото много си изпитал на гърба си и по-лесно правиш разликата, кое някакъв трик или писано просто така и кое наистина е резултат от по-задълбочено изследване (проучване) и тн.......разфилософствах се нещо....
Поздрави :)
[quote author=“Martin”]Aaaa, за чистене не говоря! НВД с положителен калориен баланс, ще кача мускулна маса и някакво количество мазнини съответно. :lol: То ако беше иначе... не, че не съм пробвал и то с успех (някакъв), но страшно се натоварва организма и имунната система отпада (поне при мене е така). Като приемеш, че и добавки на ползвам (нито каквито и да е хапове) става не много приятно. Иначе защо да не качваш маса с НВД и положителен калориен прием, стига с тия инсулинщини, след някоя и друга година няма да са модерни и тогава друга песен ще се пее, ама... ще поживеем, ще видим - както казват братята. :D
След като калорииния баланс ще е положителен незнам това НВД колко ще е НВД. Но про положение, че приемаш малко въглехидрати това означава, че трябва да ядеш доста мазнини. С което няма как да не качиш излишни килограми. На мускула си му трябват въглехидрати за да разсте, ти сигурно си единствения човек които твърди противното. А това, че предпочиташ комплексни въглехидрати (или такива които почти не предизвикват отделяне на инсулин) си въпрос на предпочитание. И аз познавам такива хора. Но е факт, че инсулина има анаболен ефект и е необходим за протичането на доста важни процеси при културистите, като например възстановяване и т.н. (особено след тренировка).
Ммм, просто обсъждаме тука, иначе съм съгласен с действието на инсулина (то ако нямаше такова, нямаше и да си говорим за това :wink: ) , но всяко нещо си има плюсове и минуси. Аз лично съм привърженик на нещата, които са далеч от всякакви крайности (съобразено с даден човек) и в тази връзка не съм привърженик на комплексните въглехидрати, но не съм привърженик и на простите такива. Ям си от всичко, като се съобразявам в някаква степен. Разбира се, аз съм натурално тениращ любител, на който му харесва да експериментира. За теб нещата стоят по коренно различен начин (предполагам).
Та идеята ми беше, че се опитвам да коментирам дадена теоретична постановка на базата на своите опит и експерименти и тези на хората около мен. И тук става въпрос за трениращи преди всичко за здраве. (макар, че разликата между тренировки за здраве и за спортни резултати е единствено в дозата, според мен).
Та да се върнем на темата, според мен с НВД може да се качи около 5кг чист мускул на сезон (година) от един средноотзивчив организъм. И такива разни работи... :)
Написал съм чиста, но имам предвид просто малко по-чисто отколкото със стандартна ВВД, то иначе какъв ще е смисъла да качваш с НВД. А когато качваш относително чисто винаги е по-бавно, независимо от диетата.
Може:)
От доста време така се храня и си качвам съвсем прилично и качествено :)
[quote author=“croc”]Може:)
От доста време така се храня и си качвам съвсем прилично и качествено :)
А така, кажи им, че не вярват :D
То има един милион разновидности на това НВД, така че е доста неправилно употребена в тази анкета! Има вариянти на диетата, които не позволяват и релеф добър да направиш, пак какво остава за чиста мускулна маса.
по-здрави
[quote author=“emil_mutanta”]То има един милион разновидности на това НВД, така че е доста неправилно употребена в тази анкета! Има вариянти на диетата, които не позволяват и релеф добър да направиш, пак какво остава за чиста мускулна маса.
по-здрави
Да,така е!Всичко трябва да е стриктно подредено!Всъщност,ако не си перфектен отвсякъде ,няма хранителен режим на света,който да ти донесе резултати каквито желаеш:)Много,много труд,воля и постоянство се изискват:)Не е никак лесно,но си заслужава усилията изцяло !
[quote author=“emil_mutanta”]То има един милион разновидности на това НВД, така че е доста неправилно употребена в тази анкета! Има вариянти на диетата, които не позволяват и релеф добър да направиш, пак какво остава за чиста мускулна маса.
по-здрави
Значи е универсален режим? :?
Ами зависи какво разбираш под НВД. :)) щото принципа при модификациите не е един и същ
по-здрави
Разбирам намаляване на Въгл. и използване на мазнините като основен източник. Какви са модификациите и може ли да дадеш някъв линк където да се осведомя по-подробно?
Зависи за какъв период от време и колко точно въглехидрати. Повече инфо можеш да протчетеш на www.spidersport.com примерно, но за НВД има адски много писано из нета
:D знам че съм новак тук, но от личен опит мога да ви кажа, че с НВД (средно под 18%, на ден) направих най- дългото като период и най- ефективното качване на (ЧИСТА) мускулна маса в живота си. Слаб тип съм и доста трудно мърдам от килограми. Доста съм експериментирал в/у себе си - това за сега е най- успешния експеримент.
От 72 станах 86 кг за ~5 месеца, което е дива цифра за моя милост.
Сигурно имат значение фактите, че съм се старал да направя макс. здравословна НВД, независимо от цената й, и второ - от тогава тренирам с по- лека програма.
Забравих да добавя, че не съм пил никакви изкуствени протеини, въглехидрати, нито даже витамини.
08.04.05
04:09
Може, да се качва. Относно това колко “чисто” ще се качва от значение е доколко добре е изчислен режима в частност калорийния излишък. Не е нужно да се тъпчеш с въглехидрати за да си сигурен в инсулина си - ВМ-НВД не е кето диета! Количествата въглехидрати там са толкова и така разпределени, че да поддържат относително постоянно ниво на инсулин в периодите на възстановяване.
08.04.05
17:08
отм 72 -86 еи тва вече трябва да се обясни подробно,кайи кво ядеш,кога и по колко и как тренираш.Както и да ги смятам са си 14 кила ,без хап ,без нищо аи си слаб тип .Смятам че и аз другите ще ее интерсно да узнаят подробности
08.04.05
17:21
Кво значи НВД?
Ако изяждам 3 кила пилешко месо, некое яйце и една вафла на ден, подкрепено с малко зеленчуци, може и да ги докарам на 20% въглехидрати. +- малко.
И да качвам. Гарантирано. Даже само на пилета съм карал.
Ами просто делението е условно. НВД, ВВД, ВБД... Организмът се е научил при нужда различните хранителни ресурси да използва за едни и същи функции и процеси; повечето хранителни вещества може както да ги натрупва по един и същи начин, така и да ги ангажира в единен приток на енергия. Като го няма едното, той е склонен да се преориентира към другото.
Именно играта с хормоните е и според мен разковничето в случая.
[quote author=“D3BEP”]Кво значи НВД?
Ако изяждам 3 кила пилешко месо, некое яйце и една вафла на ден, подкрепено с малко зеленчуци, може и да ги докарам на 20% въглехидрати. +- малко.
И да качвам. Гарантирано. Даже само на пилета съм карал.
Ами просто делението е условно. НВД, ВВД, ВБД... Организмът се е научил при нужда различните хранителни ресурси да използва за едни и същи функции и процеси; повечето хранителни вещества може както да ги натрупва по един и същи начин, така и да ги ангажира в единен приток на енергия. Като го няма едното, той е склонен да се преориентира към другото.
Именно играта с хормоните е и според мен разковничето в случая.
Прав си принципно, но разликата между мазнините и въглехидратите идва не толкова от това за какво се използват (ясно е, че горе-долу за едно и също), а от скоростта на разграждането им. Колкото по-бързо се разгражда нещо, толкова по-трудно е за организма да усвои енергията. “Бързите” въглехидрати са чудесно нещо, когато има спешна нужда от енергия (след тренировка примерно), но в друга ситуация организмът не успява да ги усвои и ги натрупва като мазнини. Затова ако ще са въглехидрати, по-добре да са комплексни.