30.06.10
22:52
Досега тренирах към 4-5 и ядос 1ч 30мин преди това ориз с месо, картофи, спагети и т.н. Сега като почна ваканция искам да почна да ходя на фитнес към 11-12 часа...Ще ставам в 10 и се чудя дали 1 кофичка кисело мляко + мюсли би било добро решение като бавен въглехидрат преди тренировка?
Мерси предварително!
Ммм пържени нали? Днес ядох само кофичка мляко с мюсли и 1 час след това взе леко да ми се разстройва корема(най-вероятно от това,че ми е 1во ядене на гладно...) Може би ако добавя 2-3 филийки печени няма да се получава?
Стани 2-3 часа по рано и се храни,поне още веднъж иначе трудно ще имаш енергия.
казано от 6uuuppp на 01.07.10, 09:38:
Ммм пържени нали? Днес ядох само кофичка мляко с мюсли и 1 час след това взе леко да ми се разстройва корема(най-вероятно от това,че ми е 1во ядене на гладно...) Може би ако добавя 2-3 филийки печени няма да се получава?
Може и варени, а може и да смесиш овеса с яйцата на тефлона и ще стане палачинка :)
Недей съветвай хората да ядат сурови белтъци бе! От тях освен някоя болест, друго неможе да пипне. Дори се усвояват по-бавно от термично обработените.
13.07.10
20:01
Аз сутрин преди тренировка взимам 2 или 3 белтъка с 1 жълтък, Кре-Алканин-а с мед и 1 часа прясно мляко с кафе :)
Интерестното е,че аз все още не съм чул някой да се разболее или да му стане нещо от суровите белтъци.Не че не може,аз знам че е опасно и знам защо,просто още не съм виждал някой да се разболее от това.А Riko,раздавай го малко по-леко със обращенията,защото погледни галерията на човека!
казано от Андриан К на 13.07.10, 20:04:
Интерестното е,че аз все още не съм чул някой да се разболее или да му стане нещо от суровите белтъци.Не че не може,аз знам че е опасно и знам защо,просто още не съм виждал някой да се разболее от това.А Riko,раздавай го малко по-леко със обращенията,защото погледни галерията на човека!
Не, че нещо но какво значение има кой как изглежда? На него от сурови белтъци може да не му стане нищо - ок, ама знаеш ли на другите какво ще е? Защо не пуснеш една анкета за суровите белтъци.Освен това както казах, и всички знаят те по-бавно се усвояват. Е, защо да ги приема сурови?
Освен белтъчините, смеси бързи и бавни въглехидрати. Т.е. освен овеса, сложи и 1-2 супени лъжици мед.
20.07.10
08:18
казано от AnToAn4o на 20.07.10, 07:19:
защото термичната обработка денатурира белтъка необратимо ;)
Имаш МНОГО да четеш за суровите и термично обработените яйца.
Яденето на сурови яйца е (1) опасно и (2) много по-ниско ефективно.
P.S. И понеже “търсачка” е мръсна дума и използването на тази функционалност за много хора е срамно и излишно, ще си позволя да препоръчам тази тема (от втората страница нататък). Там съм дал и този линк.
Галерията и моментното физическо състояние на човек не са точна мярка за неговата компетентност по даден конкретен въпрос.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.07.10 08:50.