01.05.04
10:36
vidqh razlichni mneniq iz foruma i reshih da popitam koga e po dobre da se ticha(varti kolelo ili tam kvoto kardio praite) za da se zapazi muskolnata masa sutrin ili sled trenirovkata s tejesti?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:20.
Определено сутрин.
Кардиото трябва да е отделено от тренировката с тежести, за да запазиш повече мускулната маса.
gotcha, въпрос на индивидуалност. Аз правя кардиото само след тренировка, но не съм изгубил кой знае колко мускулна маса...
Иначе ако имах възможност, щях да го превя сутрин на гладно, в дните, в които нямам тренировка с тежести.
01.05.04
23:21
Всъщност дали ще загубиш мускулна маса зависи до голяма степен от храната и добавките, които приемаш. Колкото до кардиото - определено сутрин на гладно. Най-доброто време - метаболизмът е най-бърз, черпи се енергия директно от организма, а не от приетата преди това храна. Ако се добави едно кафе и л-карнитин час преди кардиото - супер.
Ако забележите профи културистите стават в 5 сутринта в предсъстезателен период, за да правят кардиото си. Аз пробвах няколко пъти ама заспивах на велоергометъра (е, все пак си лягах в 2-3).
Момчета, това, че адски много от нас нямат възможноста да прават аеробната си тренировка сутрин е вярно. Много важна е диетата ти по време на орелефяване да не кажа, че е 70% от орелефяването.
Обаче хората това са си го проучили и т.н.
Карате ме да изваждам архивите и да преписвам :)
02.05.04
22:29
Аз ги правя:
След тренировка : въртене на колело - 20мин.
В събота и неделя : сутрин на гладно бягане - крос.
След тренировката е малко под въпрос колелото. Защото зависи какво целиш? Ако целиш да запазиш максимално мускулната си маса не е много хубаво да правиш кардиото. Аз не целя толкова да запазя мускулната маса и правя кардио след тренировка. И да ти кажа не съм загубил мускулна маса. Това което ще загубиш е МАЗНИНИ ;) . Ти си реши сам кое ще е по-добре за теб не те познавам и няма как да ти препоръчам верния избор ;). Зависимостта дали ще загубиш мускулна маса зависи наистина както каза Саксо - от добавките. Аз вземам суроватъчен протеин и доста пилешки пържолки ;) .
Прави което прецениш за добре. Успех !!!