01.07.10
14:27
#81
Аз също ям яйцата цели,но вчера ми попадна едно видео за “боклуците”,които се натрупват в жълтъка,заради многото зоб,който дават на пилетата.
Поствам го тук:
http://www.youtube.com/watch?v=r7Ey1ch2Koc
Зобат ги яко, ама то и пилешкото месо е назобано. То ние със тия храни с тази хранителна индустрия сме толкова назобани само си мислим, че като не бараме химия и караме на добавки и сме натурални :D . Всичко което не е домашно си е чист зоб, то не случайно се отбелязва огромна разлика при половото съзравяне на младежите. Сега момичетата вече в 5-6 клас започват да им растат циците и в 9ти клас вече са серизоно наляти и се развиват много по рано от колкото преди 30-40 години и това всичко се дължи на хранителната промишленост и разбира се и на по пълноценното хранене, но тази всичката химия с която са натъпкани храните няма как да не се отрази .
казано от Rikoo на 01.07.10, 13:57:
2-3 жълтъка е добре. Има хора ядат по 4-5 но мен лично ме е страх, не заради холестерола и мазнините имам си други причини.
В крайна сметка, вреден ли е холестеролът в жълтъка или не?
01.07.10
18:08
#84
Още е спорно–някои вярват в едното,други в другото,но в крайна сметка излиза,че е мит.Аз за един месец ям минимум 100 жълтъка и нищо ми няма.Е,чат-пат “почивам” малко с белтъци само,но е рядко.
Ми, всеки си има лично мнение, аз пък слагам едно яйце във висока чаша, слагам прясно мляко и протеин, бъркам го и го пия, но не на всички ще им хареса. Но пък ям пържени и върени. Става всякак само да можеш да го ядеш или да го пиеш !
03.08.10
20:54
#86
казано от MeGa_xXx на 03.08.10, 17:13:
Става всякак само да можеш да го ядеш или да го пиеш !
В това няма съмнение - въпрос на вкус. Ето къде е тънкият момент (пиша го пак, защото очевидно не си чел темата) - в единия случай имаш затруднено и непълно усвояване + доста приличен риск от салмонелоза. В другия случай имаш по-добро усвояване без риск от здравословни проблеми. В крайна сметка всеки избира сам.
Знам че яйцата са добър източник на белтъчини, т.е АК, протеин.Проблем ли е ако изпия няколко сурови белтъка или не се препоръчва?Кое се разгражда по-лесно от организма сурово яйце или варено,бъркано например?
Здравейте . От скоро си правя един шеик който се състой от 10 яица ( 10 белтъка и 2 жълтъка ) до сега няма никакви странични проблеми освен , че качих доста маса . Та искам да попитам дали има някаква опасност от суровите яица . Защото мисла да започна да пия по 15 на ден . Много се извинявам ако има такава тема аз търсих и не можах да намеря . Ще съм ви благодарен ако споделите какво мислите . Благодаря предварително :)