подновяване на тренировки

01.07.10
22:30

Здравейте, преди близо година спрях тренировки (годива и 2-3 месеца в залата) по здравословни причини и сега мисля да започна все1 като начинаещ с общофизическа и постепенно крака и после разделяне. Какво е ващо мнение? .... че утре ще равя първа тренировка :]]

01.07.10
22:44

Тренирай като начинаещ, знам, че ще е кофти но в 3 дена от седмицата тренирай цялото тяло да го вкараш донякъде във форма. Така после месец. После си избери програма.

04.07.10
16:20

Аз имам подобен въпрос, но моят случай е доста по-тежък - не съм тренирал от 10 години, а преди това тренирах 5 години нон-стоп и бях постигнал доста добри резултати. В момента съм на 33 и съм доста нахъсан да започна пак - малко е късничко знам, но най-важно е желанието. Иначе съм доста навътре с това как да се тренира и спазва диета, но ми е трудно как да започна защото не само че не съм тренирал от 10 години а и малко се движа. В момента съм около 80 кг, а съм висок 172 см. Ако някой може да помогне със съвет как да започна като за начало ще съм му много благодарен.

VI

04.07.10
17:00

Здравей!  В началото започваш като начинаещ естествено. Препоръчвам ти един месец кръгова програма 3-4 пъти в седмицата. Избери си 8-10 упражнения, които обхващат цялото тяло, предимно на машини и ги изпълнявай в 3 серии по 10 повторения, 3 пъти седмично в продължение на месец, като целта ти ще е да адаптираш тялото си към натоварването, без да рискуваш излишно травми, и други проблеми породени от внезапният стрес от тежестите.
След този един месец сменяш упражненията, но не и методиката. Програмата си остава цялото тяло в един ден, като вече започваш да изпълняваш основните и най-важни упражнения, предимно със свободни тежести. Намаляш упражненията до 4-5 на тренировка, като те трябва да бъдат базови и да нотоварват цялото тяло. Залагаш на клек, тяга, военни преси, лег, набирания, кофи, бицепсово сгъване с щанга, френска преса, като най-добре е да ги разделиш в 2 тренировки, така че да се натоварва цялото тяло и в двете тренировки. Редуваш тренировките през 1-2 дни. Упражненията можеш да ги изпълняваш в 4 серии по 6-8 повторения.
По този начин най-бързо ще навлезеш в нещата, ще натрупаш базова сила и основна маса, и чак тогава може да мислиш за разделение на мускулните групи по дни. Гледай да извлечеш максимума от този начин на трениране и не бъди поредният начинаещ, който се хвътля в сплитовете от самото начало и след 3-4 месеца се чуди до какво да прибегне за да излезе от застоя. ПО-ЗДРАВИ :)

04.07.10
17:31

Братле никога не е късно :) Започни както каза колегата от предния пост тренирай известно време така да подготвиш мускулите за повече натоварвания и да ги вкараш в тонус, все пак не забравяй, че 10 не си тренирал. Не се нахвърляй директно на сплит

04.07.10
17:55

Благодаря за отзивчивостта братлета! Чудех се обаче дали да не започна месец-месец и половина да се раздвижа малко с футболче 2 пъти в седмицата (че съм бивш футболист), защото работата ми е на място в офис и през тези 10 години движението ми е било сведено до минимум. Така че си мисля че футболът ще ме подготви малко за тренировките в залата. И още нещо - препоръчайте някакви добавки - протеинче, аминокиселини, креатин, че по мое време нямаше такъв избор на различни марки. Аз много добре се чувствах навремето от трибестана - бях в супертонус. Но правех дълги цикли както си трябва - по 2-3 месеца.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1