Относно кардио тренировката

DE

01.07.10
22:21

Здравейте.. Аз съм на 19 год 65 кг 170.. имам стаж 4 год..Взел съм си суроватачен протеин и амино на оптимум 2222 и искам да комбинирам с кардио за да урелефя малко (най вече корема)..без да загубя много мс.Въпроса ми е кога и колко да правя кардиото за да има ефект без да сваля много.Аз мислех да го правя сутрин на гладно с Л-карнитин по 30 мин след това да пия протеина или аминото.. по 5 пъти в седмицата,но ми казаха че много ще сваля.и ми препорачаха след тернировка.. по 15 мин.Кои е по добрия вариант? И ще ми трябват ли някакви други добавки за да не губя мускулна маса (като глутамин например)
Дано да сте ме рарзбрали :) Благодаря предварително.
Мисля протеина да го пия сутрин след кардио после преди и след тренировка с аминото.И вечер преди лягане пак ще пия аминото.

01.07.10
22:46

Еми правинло са ти казали вариантите - сутрин на гладно с кафе/бърнер/карнитин 2-3 минути загрявка, 15 минути, хиит 2-3 минути разтоварващи прибираш се пиеш 2-3 хапа амино протеина и си готов. След тренировка е вариант също, но ти трябват течни аминота да не изгориш много мускул :) (за последното не съм на баш 100 % сигурен).

02.07.10
06:28

Аз ти препоръчвам:
ставаш, удряш едно кафе + л-карнитин ако имаш. След 30-тина мин удряш доза амино, правиш си кардиото, след тренировката протеин + още една доза амино.

Ако решиш след силова тренировка, гледай да е по малко като продължителност кардиото (както са ти казали - 15-20 мин), и преди силовата, между силовата и кардиото, и след кардиото удари по 1 доза амино.(общо 3.) Отделно след цялата тренировка -> протеин.

Най-добрите варианти за кардио и запазване на ММ е това за мен.

При 4 години стаж е много по-добре седмично 3-4-5 кратки, високоинтензивни тренировки в отделни от силовата часове. Изборът е между комплекси за силова издържливост, за издържливост, спринтови отсечки, ХИЙТ, табата..., т.е. може да си разнообразяваш седмичния план.
Кардиото го остави за маратонците, гледащите сериали докато въртят педалите и тези с кардио проблеми ;)

02.07.10
07:47

казано от Oranje на 02.07.10, 06:43:

При 4 години стаж е много по-добре седмично 3-4-5 кратки, високоинтензивни тренировки в отделни от силовата часове. Изборът е между комплекси за силова издържливост, за издържливост, спринтови отсечки, ХИЙТ, табата..., т.е. може да си разнообразяваш седмичния план.Кардиото го остави за маратонците, гледащите сериали докато въртят педалите и тези с кардио проблеми ;)

http://www.belchohristov.com/367.html

http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%EE/%CA%E0%F0%E4%E8%EE_%F2%F0%E5%ED%E8%F0%EE%E2%EA%E0%F2%E0_-_%EF%FA%F2%FF%F2_%EA%FA%EC_%E8%E7%E3%E0%F0%FF%ED%E5%F2%EE_%ED%E0_%E8%E7%EB%E8%F8%ED%E8%F2%E5_%EC%E0%E7%ED%E8%ED%E8_20080823939/

http://lubomirivanov.com/656

Видове кардио упражнения

Съществуват много различни видове кардио упражнения, които помагат за изгаряне на мазнини и за свалянето на килограми. Идеята е да откриеш упражнение, което те прави доволен и е лесно за теб. Популярни кардио упражнения са:

- Тичане - Колоездене - Тенис - Плуване - Скачане на въже - Изкачване на стъпала - Кик – бокс - Аеробни танци - Водна аеробика
и т.н.

Бях питал и на друго място, но не получих удовлетворилен отговор. Та за това питам и тук. При положение, че правя кардио след тренировка, кога е най-удачният прием на протеин преди, по време или следтренировъчно като час и половина преди фитнес имам стабилно хранене (белтъци+бавни въгл.)? Също така бих искал да знам дали ако приема на протеиновия шейк е по време или след тренировка в него може да присъства бърз въглехидрат? Благодаря предварително!

02.07.10
08:57

Протеинов шейк не се приема ПО време на тренировка - затова си има intraworkout продукти.
15 мин след кардиото пиеш протеина , аз не взимам бързи въглехидрати след тренировка. След като изпиеш шейка може да хапнеш 1 ч - час и половина след това.

Благодаря ти за бързия отговор. Защо не трябва се приема протеин по време и защо не се взимат бързи въглехидрати след тренировка (предполагам за да не се спрат катаболните процеси в мастната тъкан)?

Дали да има въглехидрати и т.н. зависи от толкова много фактори, че няма еднозначен отговор:
-приемът на въглехидрати през останалата част от деня
-вида на кардиото
-видът на въглехидратите
-продължителността на кардиото
-инсулиновата ти чувствителност
-начинът, по който искаш да изгориш мазнините (блитц, разумен, по-бавен...)
-приемът на перитренировъчни продукти
...
И всичко това за отделните индивиди варира. Всеки категоричен отговор от някой, който не е запознат с тялото ти, начинът ти на живот, хранене и трениране в последните месеци поне, е гадателски или има друга цел...
Моето мнение е, че всеки, който няма състезание в близкия месец, е неразумно да се задълбочава излишно.
По принцип богаташите харчат повече пари от бедните за храна и т.н. И са по-богати. Бедните можем да ги сравним с хора, които се мъчат да качат чисто и после да свалят без да загубят мускул, а богатите - качват и знаят, че ще имат повече разходи на мускулна маса, но ще са по-големи и релефни от първите.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.07.10 09:25.

DE

02.07.10
13:04

казано от Draken на 02.07.10, 06:28:

Аз ти препоръчвам:
ставаш, удряш едно кафе + л-карнитин ако имаш. След 30-тина мин удряш доза амино, правиш си кардиото, след тренировката протеин + още една доза амино.

Ако решиш след силова тренировка, гледай да е по малко като продължителност кардиото (както са ти казали - 15-20 мин), и преди силовата, между силовата и кардиото, и след кардиото удари по 1 доза амино.(общо 3.) Отделно след цялата тренировка -> протеин.

Най-добрите варианти за кардио и запазване на ММ е това за мен.

Да и на мен това ми се струва добър вариант.Но съм чувал че приемането на амино на гладно не било много хубаво,защото стомашните сокове сутрин са наи силни.. и затова малко ме е страх да пия на гладно амино.. вие какво мислите по въпроса .. ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1