"Тайната на отслабването"

30.06.10
12:12

Така беше озаглавена една от темите в днешното предаване на “Какво е добро за теб” (What’s good for you) по PRO BG.
Тайната се състой в това :
Каране на велоергометър 3 пъти седмично по 20 мин като : (цитирам точно)
8 секунди бързо
12 секунди бавно

Според предаване това е доста по ефективно, отколкото 40 минутно каране с една и съща скорост, вие как мислите ?
Жената “върху’ която беше проведен експеримента е свалила 6 или 8 кг ,не съм сигурен, за 15 седмици само за 20 минути на ден.Не е спазвала никакъв хранителен режим.

П.С. Как мислите дали това не е скрита реклама на колелата ??? :)
Поздрави ...

30.06.10
12:29

Уау, открили са интервалното кардио... Пък и с диетата на средностатистическа кифла - ябълка днес, утре пакет солети, други ден глад, след това един ден на чай, малко салата без зехтин да не надебелее, после отначало - не се учудвам, че е свалила 8 кила.

(пояснявам, че за тия лелки по телевизията, минус един килограм е отслабване, а плюс един, е надебеляване, независимо дали са го изкарали като вода тоя килограм, или са им окапали малкото мускулчета по ръцете)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.06.10 12:30.

30.06.10
13:40

Това дали важи за боксовата круша ? Биеш минутка почиваш 30 секунди и пак така ?

30.06.10
13:46

казано от Casi0 на 30.06.10, 13:40:

Това дали важи за боксовата круша ? Биеш минутка почиваш 30 секунди и пак така ?

Ако вкарваш хубаво ръце, крака доста движение си е едно добро кардио, но доста по-слабо спрямо хиит тичане на пътека или стадион / ако ще навънка в парка / .

ПИ

30.06.10
15:45

казано от Rikoo на 30.06.10, 13:46:

Ако вкарваш хубаво ръце, крака доста движение си е едно добро кардио, но доста по-слабо спрямо хиит тичане на пътека или стадион / ако ще навънка в парка / .

Я отиди бий здраво с крака и ръце да видиш след 20 минути от крушата ли ще си по-изморен или от тичането. ;)

30.06.10
15:49

Най-вероятно е да го боли крака ако не е тренирал досега хахах (няма много общо с темата). Е това казвам, че е един вид доста разнообразно кардио, което ще му намали ефекта от хиит тичане с 4-5 пъти ама да не е нещо как :)

30.06.10
15:52

Не би трябвало да има по-изморително нещо от интервалното кардио. Все пак, това е спринт - тичане с максимална скорост, на 100% от възможностите. За мен поне това е дефиницията на спринта. Но на чувала не съм се пробвал, но спаринга с познати ми вади душата.

ПИ

30.06.10
15:56

казано от Thrashmetal на 30.06.10, 15:52:

Не би трябвало да има по-изморително нещо от интервалното кардио. Все пак, това е спринт - тичане с максимална скорост, на 100% от възможностите. За мен поне това е дефиницията на спринта. Но на чувала не съм се пробвал, но спаринга с познати ми вади душата.

Крушата я биеш постоянно, и дъх почивка ти не остава.
Когато тренирах спирах за по 5 секунди да си отдъхна и тренера само ми викаше.
“Айде бий тая круша, яко бе, със злоба”  :D

02.07.10
11:27

Същото нещо като с кросчетата.Най-добре според мене е 20 сек. спринт 2мин. нормално бягане и така да се редуват.

02.07.10
11:44

След спринта не се ли позволява малка почивка .. то след 3тия 4тия спринт според мен си аут :)

Ся чакаме предаване - тайната на дебелеенето. С двама, легнали пред лаптопите, дет си чатят във форум за бодибилдинг...

02.07.10
18:07

казано от D3BEP на 02.07.10, 12:00:

Ся чакаме предаване - тайната на дебелеенето. С двама, легнали пред лаптопите, дет си чатят във форум за бодибилдинг...

“you’re good, yes you are ”  Това прозвуча яко, но все пак вчера го пробвах и честно въобще не се натоварих. 30 км ми беше спринта може би трябваше да по-бързо но ще видим :) ...

Аз им го казах модераторската, те ме разбраха... Добри момчета са, спор няма :)

Опитай не на велоергометър а истински спринт, и ако не се натоварваш, опитай все по мощен и бърз спринт.
Но като цяло, да ти кажа аз, тайната на отслабването е в яденето... Не в кардиото.
Щото като спреш кардиото ако чакаш само на него, идва тайната на старото тегло.

02.07.10
20:54

казано от Rikoo на 30.06.10, 13:46:

Крака не вкарвам, но я пера като пич, дори като се уморя и не мога да бия интензивно взимам 2 дъмбела, хващам ги здраво и с тях бия, след това ги оставям ии продължавам пак живо да я тупам, умората която усещам е = на тази от бягането 0,0

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1