26.06.10
15:58
Въпроса ми е ясен.Не мога да реша коя програма да си избера след завършването на 5x5,целите са ми повишаване на размерите определено.169 см,62,16 години.Благодаря предварително! :)
П.П Имам си някой програми наум,ако някой си помисли,че просто не ми се търси.
Няма никакви предложения?Моля ви,в понеделник се надявах да почвам нещо ново! :)
26.06.10
20:47
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44217/
Благодаря,Питбул.Преди да пусна темата и аз разгледах тази тема,но си мислех по-скоро за разделяне на горна/донла част или бутащи/дърпащи.
Аз съм в момента на горна/долна част и добре върви ;) Иначе тогава избрах 10х10 ама нещо не ми се харесА.
Абе хора, 5х5 си е просто един протокол, може да го ползвате цял живот ако искате и във всяка една програма.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.06.10 11:34.
Горна/долна част
Горна
1.Набирания
2.Лег
3.Гребане
4.Раменни преси
5.Кофички
6.Бицепсово с прав лост
Долна
1.Клек
2.Съване за задно бедро
и дотук не мога да се сетя как да продължа.Някакви предложения?Целта я споменах-размери.Всичко в 4 серии,5-6 повторения.
Благодаря предварително!
казано от Андриан К на 02.07.10, 13:19:
Горна/долна част
Горна
1.Набирания
2.Лег
3.Гребане
4.Раменни преси
5.Кофички
6.Бицепсово с прав лостДолна
1.Клек
2.Съване за задно бедро
и дотук не мога да се сетя как да продължа.Някакви предложения?Целта я споменах-размери.Всичко в 4 серии,5-6 повторения.
Благодаря предварително!
3. Тяга
4. Прасец
5. Корем
http://www.exrx.net/Workouts/Workout2UL.html
Мнението беше редактирано от shemeta на 02.07.10 13:25.
Мерси много за линка!Мисля,че по-добре ще ми се отрази бутане/дърпане.Сега само се чудя 4 дни да тренирам (понеделник,вторник,четвъртък и петък) или както досега понеделник,сряда и петък и да редувам тренировка А и Б?Стаж 6 месеца. :)
Ами зависи как ти е възстановяването, ти си прецени. За начало по-добре 3 пъти седмично - XAXBXAX,XBXAXBX.
1.Лег 4x6
2.Набирания 4x8
3.Полу-лег 3x6
4.Гребане с дъмбел 3x6
5.Раменни преси с дъмбел 3x6
6.Разтваряне встрани с дъмбел 3x6
7.Повдигане на краката от вис 3x15
8.Накланяне настрани с дъмбел 3x12
Това ми беше днес тренировката,добре ли е като ден за горна част?
Пресата защо е тук? По-добре да е в деня с долна част, а тук може да сложиш нещо за ръце.
1.Лег 4x6
2.Набирания 4x8
3.Полу-лег 3x6
4.Гребане с дъмбел 3x6
5.Разтваряне встрани с дъмбел 3x6
6.Бицепсово прав с права щанга 3x8
7.Повдигане на краката от вис 3x15
8.Накланяне настрани с дъмбел 3x12
Така,вече добре ли е?
1.Клек 4x6
2.Раменни преси 4x6
3.Тяга 5x5
4.Сгъване за задно бедро 3x8
5.Прасец 3x20
6.Корем
Това ми е тренировката за долна част.Някакви забележки или предложения?
Забравих да добавя направих и пулоувер преди раменната преса.А някакви предложения къде мога да включа и кофички?
Така дойде време да сменям прогрмата.Пак ще е 2-дневен сплит.
Нещо такова ми се върти из главата:
1.Ден
1.Клек
2.Лег
3.Полу-лег
4.Френско разгъване
5.Кофички
6.?
2.Ден
1.Набиране
2.Мъртва тяга
3.Гребане с щанга
4.Разтваряне с дъмбели встрани
5.?
6.?
На мястото на въпросителните се чудя какви упраженения да сложа.Корем не съм писал,но него ще си го тренирам разбира се.
Всякакви критики и съвети са добре дошли.Стажа ми е 8 месеца(почти 9),168см висок,64-65 кг.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
22.08.10
10:06
Как ще въртиш двудневния? Пон/Четв А и вт/пет Б, или Понеделник-сряда-петък само и която тренировка се падне?
Ами още се чудя.В залата има някои,където ми казват че стажа ми е малък за 4 тренировки на седмица.Дай ми съвет и ти.Аз не мисля,че може да ми се отрази по-някакъв лош начин 4 тренировки седмично.
22.08.10
11:18
Ако ще са 4 помисли дали във всяка от тях да има клек или тяга. Ще ти дойде множко.
Иначе и 3 и 4 дни ти върши работа, въпрос на възможност като свободно време за ходене в залата. Избираш си вариант и според него подбираш упражненията. При 3 тренировки може да имаш клек или тяга всеки път, при 4 идва нанагорно и затова е добре да заместиш някой от дните с тяга с прави крака, напади, преден клек...
Лош, лош, да претренираш най-много. Аз бих карал по тридневния вариант, тренировките са си тежки и изискват добро възстановяване.
Хилоу,корп! :D Благодаря за включването.
Значи за свободно време да ходя в залата,ще намеря и 4 пъти в седмицата.
Но,окей нека предположим,че ще тренирам 3 пъти в седмицата и ще правя по 1 комплекс в почивните дни.Какво предлагате да сложа на мястото на въпросителните.Чудя се ръцете дали да ги тренирам все още.То ще се донагаждат нещата и в движение,но все пак.
22.08.10
11:31
Къси или дълги ръце имаш?
Ами,не мога да се определя точно.Седя прав и ги отпускам стигат точно до средата на бедрата ми.
22.08.10
11:37
Добре де, сега искаш да те питам торсът ти къс или дълъг е :)
Значи реших,че няма да правя ременни преси прав(милитъри преси) в тази програма.Иска ми се малко да наблегна на раменете.
Аз правя :
Понеделник
Клек
Набиране
Кофи
Прасец
Четвъртък
Тяга
Военна преса
бицепсово
френско