13.05.05
11:12
Рових из сайта, но не успях да намеря как точно бихме могли да изчислим процента на мазнините в тялото. Бих искала да Ви помоля, ако знаете къде да го намеря да ме препратите или просто да ми обясните как става изчисляването. Само дето не съм сигурна дали въобще е възможно ние самите да си го изчислиме, без помоща на апарати, но мисля, че по принцип се правят подобни изчисления.
Благодаря Ви много предварителнло... :P :P :P
Ползвай този калкулатор. Точността ... незнам. На мен ми дава 1% отклонение.
Мартине, извинявай за закъснението и много ти благодаря.
Ползвах калкулатора, ама сигурно нещо се умотах с тия паунди и инчове, уж търсих как се пресмятат и ги смятах...:)
Но не съм сигурна дали е от тях. Просто ми показва 31% мазнини, а на мен това не ми изглежда нормално, при положение, че тичам всеки ден не малко, правя коремни и други и поне на външен вид не виждам почти една трета от тялото ми да е мазнини. Но пък не съм и наясно колко е нормалното. В сайта четох, че мускулатурата на нетриниращ човек е 60-70%. Да, ама аз не мога да се окачествя като нетринираща, или тренираща от кратко време... Както и да е. Ще потърся някоя диета за чистене(но не и за прекомерно сваляне, че ще е проблем) и по-натам мисля пак да го изчислявам. Може и да даде по-добър резултат.:)
Пак благодаря. Пожелавам ти усмивки... :P
Както отбелязах: и аз се съмнявам в точността :D Обаче можеш да си сигурна, че ориентировъчно е толкова (примерно да са 29%-28%). Идеята на тези калкулатори е преди всичко да можем да изчисляваме собствения си прогрес (ползвайки всеки път един и същ метод на измерване), а не да получим супер точна информация (което, съгласи се, никому не е нужно).
Поздрави :)
Напълно се съгласявам. Така, че ще работиме върху прогреса, а не върху точността :) Но честно да си призная в първия момент се стресирах. Не очаквах такава цифра. Запитах се за какво ли си губя времето в тренировки, като нямам разлика с нетрениращите! Малко по-късно взех да свиквам с мисълта, че най вероятно има неточност (с помоща на огледалото :roll: ), но ти сега доста ме успокои... :P
Поздрави и на теб!
17.05.05
17:41
Аз съм се мерил на нещо като кантарче, което мери и мазнините в моя фитнес и там съм 15-16 %, а от тоя калкулатор излиза че съм 11 %, тъй че не знам дали не намалява по-скоро
17.05.05
18:37
моля ви са кажете как да са сметна :( незная как да изчисля теглото си в паундове и раста в инчове и на вапросите със * да пиша ли нещо :(
Аз определено не вярвам на такива таблици и електронни кантарчета, а пък не ме и интересува. За мен най-добрата “таблица за изчисление на подкожните мазнини” е огледалото. Примерно никоя мацка на плажа няма да те пита колко процента ти е подкожната мазнина :), дори и на състезание да отидеш пак никой няма да те пита или да ги изчислява. Иначе ако трябва да бъдем обективни, има си едни джаджички (не им знам името), с които се мери дебелината на кожата. И така се изчислява средно аритметично от 10-ина места по тялото.
тва forearm дължината на предмишницата ли е или обиколката в най горната част
17.05.05
22:27
:shock: ко стааа тука бее то туи ма искара буца лой :cry: 126% каде бъркам
[quote author=“replicon”]:shock: ко стааа тука бее то туи ма искара буца лой :cry: 126% каде бъркам
хахахаха :lol: АА пич, ти ме уби! :lol:
Не си бужа лой, по-зле си, бужата лой е само 100%, а ти си 126% :lol: :lol:
Базика на страна. И аз мисля, че няма нужда от подобни изчисления. Не сте ли се виждали в огледалото, не сте ли си “опипвали” :lol: мускулите? Еми това е. Вижте някой човек, който видимо е с ниски мазнини и вижте вас си.
17.05.05
22:56
:lol: :lol: :lol: :lol: тоз калколатор е тапа история може да си 1.90 и да си 100 кила сланина и да си 1.90 100 кила мускули то се един % 6ти покаже
:P :P :P ами за 126% лой трябва яко бягане до припадък от сутрин до вечер,а през ноща коремни... та дано да успееш да ги смъкнеш след около 2-3 години на около 100%. Базикам се... Очевидно е, че не е възможно! Това, което е обозначено със звездичка (*) е само за жени. Forearm circumference: - означава обиколка на предмишницата. Аз мислех, че е обиколката на горната част и така го сметнах, вероятно затова се шокирах така. Преди малко обаче намерих в един английско-немски речник, че forearm е предмишница! Така, че да знаете. Аз пак ще се меря :)
Успех в намаляването на 126% ..хехе... :lol:
17.05.05
23:45
МЕРСИ ПРИАТЕЛИ :cry: :cry: битката ще е тежка , но ще съм опорит !!!
18.05.05
00:05
[quote author=“replicon”]:shock: ко стааа тука бее то туи ма искара буца лой :cry: 126% каде бъркам
спокойно аз изкарвам 514 % мазнини.Смятам го всичко както трябва в паундове и инчове и ми излиза толкова :D Наистина най-доброто е огледалото
Мерките са в ПАУНДИ и ИНЧОВЕ. Мъжете попълват САМО тегло (в паунди) и талия (в инчове). Две стойности, не повече ;) Явно бъркате, защото на мен ми изкарва нормални стойности. Не знам дали са реални, но са нормални :)
[quote author=“replicon”]:lol: :lol: :lol: :lol: тоз калколатор е тапа история може да си 1.90 и да си 100 кила сланина и да си 1.90 100 кила мускули то се един % 6ти покаже
Като си 100 кг мускули, няма да имаш същата талия, ако си 100 кг сланина ;)
18.05.05
00:49
[quote author=”Петко К”]Мерките са в ПАУНДИ и ИНЧОВЕ. Мъжете попълват САМО тегло (в паунди) и талия (в инчове). Две стойности, не повече ;) Явно бъркате, защото на мен ми изкарва нормални стойности. Не знам дали са реални, но са нормални :)
[quote author=“replicon”]:lol: :lol: :lol: :lol: тоз калколатор е тапа история може да си 1.90 и да си 100 кила сланина и да си 1.90 100 кила мускули то се един % 6ти покаже
Като си 100 кг мускули, няма да имаш същата талия, ако си 100 кг сланина ;)
Оправих ги сметките аз.Преди смятах талията умножена по 2.54 ама се усетих и сега се получава.Ама за мен най доброто си остава огледалото :D
18.05.05
09:15
Waist circumference ааа то туи обиколката на талията аз си мисля чи тряя да напиша колко съм висок :oops: начи зарад туи шай
9% дубрей пак и ся иди лято и ша чистя
Калипер се казва и въпросният метод е най-точен (според мен) , само че е доста сложна цялата процедура.
Сега като сметнах всичко правилно и ме изкарва 4%. Това нормално ли е? Някой знае ли в какви граници се движи необходимия prozent мазнини при трениращи мъже и жени съответно? Кога трябва да се чисти, кога трябва да се покачва и до колко горе-долу?
Поздрави... :P
:roll: Този калкулатЬОр нещо ме съмнява. Кажете ми как може на 50кг, 58см. талия, 84см. ханш, 14см. китка, и 23см. предмишница да показва 30% мазнини. Това са примерни “размери”, които му зададох да го пробвам. Също така на 55кг., 15см. китка, 24.см предмишница и 90см ханш, 64см талия показа 31%. Това бяха вече реални мерки. Ползвах един друг калкулатор, който някой от форума беше постнал и ме беше изкарал 20%, което ми звучеше по-правдоподобно, но пък 31% :shock: Ех...всеки вярва на това, което му се иска :wink:
Възможно е ;) 30% мазнини са напълно реални за жените. Виж тази таблица:
http://www.annecollins.com/lose_weight/body-fat-percent.htm
25.07.05
23:09
или аз сам тъпа или...........100% дебела?????
тежа 52кг ,талия 61,хан6 98,китка 14,5,преми6ница21.5
и кво излиза ми 100 %мазнини а сам висока 176
не6то ми куца умногава ли се или дели???
някои с добра воля 6те ,ми го сметне ли??????????? :D
10x
Случайно да забеляза, че трябва да въведеш данните в инчове и паунди?
Аз те изкарвам към 32%, ама с известни приближения, не ми се смята подробно.
26.07.05
09:35
[quote author=“westsa”]колко е един инч
и един паунд
аз съм -191см и 100кг :?:
ОФФ:Ако си беше направил труда да прочетеш един от по-горните постове на Петко сега нямаше да задаваш безпредметни въпроси.
По темата: Имаше една таблица отпреди дето Емо я беше преписал отнякъде - тя май беше сравнително точна. Разтърси се. :lol:
[quote author=“westsa”]сметнах си я
26% много ли е А??? :roll:
За мъж? Определено е доста ;)
26.07.05
15:18
знам 4е е в ин4ове и палндове и така го смятах и пак излезнах 100% тлъста нали за всяко 1 кило *2.и не6то си???????
и се пак неможе да сам и 31% при полужение 4е кадето не ми се виждат кокалите ми ,едвам ми се хваща кожата:???????????
[quote author=“izgarqshtata”]или аз сам тъпа или...........100% дебела?????
тежа 52кг ,талия 61,хан6 98,китка 14,5,преми6ница21.5
и кво излиза ми 100 %мазнини а сам висока 176
не6то ми куца умногава ли се или дели???
някои с добра воля 6те ,ми го сметне ли??????????? :D
10x
тегло 52 кг x2.2 ~ 114.4 паунда, закръгляме на 114 /че калкулаторът работи само с цели числа като гледам/
талия 61 см : 2.54 ~ 24 инча
ханш 98 см : 2.54 ~ 38.6 инча, закръгляме на 39
китка 14.5 см : 2.54 ~ 5.7 инча, закръгляме на 6
предмишница 21.5 см : 2.54 ~ 8.5 инча, закръгляме на 9
С така въведените числа този калкулатор дава процент подкожни мазнини = 32.
Ооооооо добро е калкулаторчето, както и предложената сравнителна таблица, вършат работа.
:D мисля,че може да има паралел в резултата който показва калкулатора и друигя сравнителен метод “огледалото” :wink:
04.08.05
09:14
що ли ми се струва че сички са много мазни .... аз съм с 7 % мазно :twisted: без да правя грам кардио само дет едно време тренирах лека атлетика :lol: и съм а нереално бърз метаболизам :D може и да не съм някав грамаден ма поне не съм и мазен :P :twisted:
Точно тези твои 7% идват да покажат, че линка към сравнителната таблица, предложен ни от Петко К работи, доста точно. :idea: С 7% мазно се нареждаш сред мъжете атлети. :)
Абе какво се занимавате с тия измислени таблици? Очевадна е неточността.
1.Не се отчита височината, а един слаб, но висок човек тежи и то не малко.
2.Някои хора просто имат разширени стомаси, но не мазни. Не сте ли виждали хора с широки талии, но с плочки?
3.Какво би казал Рони с неговите 134 кг и талия като я гледам поне 100 см (бая корем има)=>23% на сьстезание. Нещо не излезе сметката, а?
хехе..Stan the Great si го каза точно, браво! Зарежете тия калкулаторчета и таблици, има огледала...
Усмивки и мускули ви пожелавам :lol:
Значи гледам повечето си изчисляват по 140% мазнини :D:D
за мъже се изчислява по-следния начин:
Your weight- Вашето тегло (превод) пишете в паунда един пич беше ви казал, че 1 кг = 2.2 паунда !!!
Waist circumference - Обиколка на талията изчислявате в инча 1 инч = 2.54 см.
другите таблички са за жени и са със звезда * тях не попълвате и всичко се получава на мен ми показа 17% мазнини :x :D
Мнението беше редактирано от aggresor на 25.07.10 09:56.
показва ми 8% това в нормата ли е?
Мнението беше редактирано от Castilo на 01.06.11 15:47.