AEN или... може би нещо друго?

02.07.10
20:38

Момчета и момичета, на какво бихте заложили
Intrabolic + PreSurge или Jack3D + MGN(whey isolate) + Creatin gluconate + BCAA
Имам малко над 200 лв за добавки и се чудя за коя от двете комбинации да ги дам
Много ми се иска и някакъв протеин да добавя към 1вата комбинация ии ако имах пари за него, въобще нямаше да се чудя
? : ) : ) : )
Благодаря на всички отзовали се!

02.07.10
20:54

ИнтрАболик + Пресърдж. Не ти трябва креатин отделно, в пресърджа има дсотатъчно, има и бцаа в интраболика, запази си тия пари и събирай още за нова кутия ИнтрАболик, повярвай ми ще видиш, че така е най-добре :) Ако имаш пък достатъчно кинти може да си земиш и сайтек протиен - най-добрия (изолат) и най-изгодния.

02.07.10
20:57

Хм, то креатин, че трябва в нетренировъчни дни, трябва... За изолата не ми достигат кинти, пък искам да е лятото, тоест нямам много време да събера.

02.07.10
21:00

Ех,кога пробвахте всичко,та даже и най-добро има вече.

02.07.10
21:02

Само да кажа, че аз нищо не съм пробвал, за това питам
Малко странно е да избера АЕN, при положение, че там нито креатина е достатъчно, нито има протеин...Е, да някой ще кажат, че в интра-та има...малко е...

Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.07.10 21:11.

02.07.10
21:25

В интра-та до колкото знам няма креатин. В пресърдж има 3 грама креатин, което е реалната ти доза за 1 ден (е ако има някой над 90-100 кила е повече), като целия креатин се усвоява благодарение на екстракт от руски естрагон ;) Пък и пресърдж може да се взима в нетренировъчни дни, сутрин както пише на етикета.

Мнението беше редактирано от Riko на 02.07.10 21:25.

02.07.10
21:27

Хах, да бе ще го прахосвам...
Пък и не ми се вярва да е вярно това с монохидрата. Защо просто не са сложили кре-алкалин или нещо подобно? :=)

02.07.10
21:31

Нямам опит с тези добавки! Съветът ми е да си прецениш как ще ти бъде храната през този период (за лято говорим). Ако храната е по-рядко, аз не бих прежалил протеин изолата и ВСАА-то, защото и да се насе*е човек от азотни ускорители, креатини и т.н. без градивен материал нищо няма да стане.

02.07.10
21:32

Храната ще е перфектна!

02.07.10
21:33

казано от alabalaa на 02.07.10, 21:32:

Храната ще е перфектна!

Тогава не го мисли следтренировъчния шейк!

02.07.10
21:34

Не те разбрах.
Щом храната е екстра, мисля че няма проблем да прежаля изолата?
Или ти точно обратното имаше предвид?

Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.07.10 21:35.

02.07.10
21:51

Ами при положение, че набавяш достатъчно белтъчини от храната, една следтренировъчна доза бърз протеин може да се прежали.

02.07.10
21:56

Да разбирам, че ти би пробвал 1вата комбинация? :D
Хмм, за сега резултата е 2;0
Някой да се протиповостави? :D

Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.07.10 22:03.

02.07.10
22:04

хахаха, да! Ако си 80 кила и на ден успяваш да мушнеш поне 160гр белтък, не мисля, че ще е кой знае колко фатално да пропуснеш един следтренировъчен шейк.
Принципно аз съм против тези, станали толкова популярни добавки, ако не се взимат паралелно с изряден хранителен режим и почивка. Просто са пари на вятъра. Няма никакъв смисъл от едното напомпване, ако ще и до пръсване, съчетано с неистова сила, ако след това няма какво да възстанови и хипервъзстанови мускулите. Има и още един често пренебрегван момент - ако ще трениращият да си съдере мускулите от напомпващи продукти и азотни ускорители, няма ли необходимите нива на хормони в кръвта, ще си остане само със зверското следтренировъчното напомпване, което ще е изчезнало след половин час.
Извод: бийте си анаболи :Р Майтапче! ;)

02.07.10
22:12

Хех. 80 кила съм, 160гр. белтък ги минавам. Правя ок. 170 на ден. Въглените са ок. 450. 100 - прости ( 50 след ставане, 50 след сън) . Другите 350 са главно от овес(500гр. овес). Мазнините идват от биволско мляко главно, ядки и зехтин. Те са малко над 150. Колкото до хормоните - на 17 съм, правя клек, тяга и лег ; )))
Ако може и някои други да се включат ( Разбира се, след няколко часа, щото сега всички нанкат :D )

03.07.10
08:51

Според мен всеки “стак” трябва да започва с протеин и чак после другите истории...

03.07.10
09:12

Ако храната е 6, няма нужда от протеин.
Протеина е за допълване на белтъка, който приемаш през деня.
Аз като спрях протеина и сега като пия пак, разлика почти не усещам, защото ям по над 1 кг месо на ден с или без него.

03.07.10
09:27

казано от Aleksandar Marinov на 03.07.10, 09:12:

Ако храната е 6, няма нужда от протеин.
Протеина е за допълване на белтъка, който приемаш през деня.
Аз като спрях протеина и сега като пия пак, разлика почти не усещам, защото ям по над 1 кг месо на ден с или без него.

Принципно е така, но пропускаш нуждата от бърз градивен материал веднага след тренировка. Ако не се ползва протеин(най-добре изолат като postworkout meal), според мен БЦАА или амини(за предпочитане течни) са ако не задължителни, то поне силно препоръчителни  :) . С 200 гр месо 30 мин след тренировка може и да не “хванеш” анаболния прозорец  ;) !

Мнението беше редактирано от малкия113 на 03.07.10 09:32.

03.07.10
09:37

Малкия, ти на коя комабинация би заложил? :)

03.07.10
12:34

Аз използвам само течни аминокиселини и бцаа във високи дозировки сутрин и веднага след тренировка, което ми позволява стабилно следтренировъчно хапване около 30-40 мин по-късно. Не е тайна, че не съм фен на комби продуктите .
пс  А ако някой може да ми обясни какво значи “дизайнерски” протеин ще го черпя един шейк  ;) . Може би е само за дизайнери  :D !!

Мнението беше редактирано от малкия113 на 03.07.10 16:37.

03.07.10
12:38

Аз пък съм почти сигурен, че няма да усетя много-много продуктите, щото 1 с.л. кафе въобще не ми действа :) (тоест май имам голяма резистентност към стимуланти) Някой друг с висока резистентност да ги е пробвал, хм?
Което ме навежда на мисълта да не взимам буустери, хм. Трябва да се пробва.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 03.07.10 12:39.

03.07.10
13:21

Въобще не мога да се съглася с коментарите, че няма нужда от протеин като добавка ако яденето е на 6 !
След тренировака си е задължително да се вкарат бързо аминикиселини в кръвта, нали мускулите вече са катаболизъм, тоя процес трябва да бъде спрян колкото се може по бързо и да се обърне в анаболизъм. Сутрин веднага след ставане е другия ключов момент в които веднага трябва да се вкара амино в кръвта за да се блокират катаболните процеси - изолат + ВССА + глутаминец + аргинин, но и само протеинеца ще свърши чудесна работа щот те вече са толкова натъпкани с ВССА и глутамин. Няма как да се съглася, че и протеините на прах са били просто за запълване на дневнитте нужди от тях към храната, точно бързата доставка на амино в кръвта ги прави толкова ценни, защото в най важните моменти имаме нужда от възможно най бърза доставка на амино до мускулите и една от целите да произвеждат аминокиселини - течни или на таблетки е именно максимално бърза доставка на амино в кръвта. Не случайно препоръчвам дори на хората, които са начинаещи, да взимат протеини още от първия ден в които почнат да тренират защото е огромна загуба е да изпуснат момента в които мускулите реагират най силно на трнировките и е много голяма грешка ако точно в този период не им се дават градивните материали в точното време защото след време мускулите се адаптират на стреса и ще сме пропуснали една голяма възможност за развитие. Ако един начинаещ почне да тренира и не се храни както трябва, грешки в тренировките и т.н. той пак ще постигне някви резултати през първите месеци, но какво става ако този същия започне да прави всичко както трябва още от самото начало - правилно хранене, точните добавки (протеини, гейнери, амино) и правилни тренировки ? Мисля, че сами знаете отговора, но не знам защо пиша тия работи, които са АБВ на бодибилдинга защото вие много добре ги знаете, но някак ги пренебрегвате.

03.07.10
18:06

казано от малкия113 на 03.07.10, 12:34:

А ако някой може да ми обясни какво значи “дизайнерски” протеин ще го черпя един шейк  ;) . Може би е само за дизайнери  :D !!

Бива ли така да се излагаш?!
Произведен е от дизайнери!!!  :D :D :D

03.07.10
19:44

(y)  :D

04.07.10
06:05

ама друго си е да си забъркаш шейк “армани” ;) става ти хубаво отвсякъде ... и си фешън :)))

04.07.10
10:02

@Христо - какви протеини за начинаещите бе, брат?! Та те не могат да хванат правилно лоста, ти ги мяташ на хранителни добавки! Някой казват 2 месеца бил подготвителния период, но според мен 3-4-5 месеца се гради двигателна култура за да дойде ред на по-сериозни тренировки, когато именно ще бъде от полза бързият суроватъчен изолат примерно. Не абсолютизирай нещо, което е относително! Ако някой се метне направо на 100-те килограма лег или клек, ОК, да се възстановява с пудри, но подхождащият правилно към тренировките трениращ в началото не се нуждае от хранителни добавки, освен може би едни витамини.
НЕ се заяждам, просто мнението ти е прекалено категорично за да го споделя изцяло! Иначе никой не отрича ползата от възможно най-бърза доставка на амини в кръвта!!!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.07.10 10:03.

Стоянчо откажи се просто.
Хората искат добавка и толкова, сякаш Арни е имал подобен набор от прахчета за да изгради тялото си.
Виж:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46186/
още първия пост е “мислил ли си за добавки”.
Не знаят как се приемат, но от шестото мнение във форума търсят пака който дава “уааауу” ефекта.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46200/
alabalaa, ако мислиш, че няма нищо да усетиш щом не ти влиае кафето, не си давай парите за добавки а заложи на здраво трениране и качествено хапване.
Иначе съм съгласен с Христо, че АБВ добавките в бодибилдинга не са интраболик, слин ин сейн и т.н., а са си протеин, креатин, аминокиселини витамини.

04.07.10
14:26

Аз пък без АБВ добавките -протеин,креатин, витамини и АК тренирам от над година :D Качвам, чистя без проблеми.

Иване, какво му е лошото да се пият работи, които не ги е зобкал бате ти Арни ?! Що не се откажеш от ГСМ, Интернет щото и такова не е имало. Като почнете с тези глупости край няма...

04.07.10
14:41

казано от Иван Шишманов на 04.07.10, 11:06:

alabalaa, ако мислиш, че няма нищо да усетиш щом не ти влиае кафето, не си давай парите за добавки а заложи на здраво трениране и качествено хапване.

Не ми се разправяше, но явно с мостри ще да е.
Наистина съм силно скептичен към това, че ще усетя нещо :)

Владо пак перафразираш думите ми.
Исках да кажа, че начинаещите които нямат представа от трениране и хранене веднага се мятат на добавки с гръмки рекламни послания. Ти бидейки напреднал, набарал правилното хранене и трениране можеш да си позволиш да разчиташ на различни добавки, а защо не и на хард добавки, но за един начинаещ признай, че далеч не е така.

Ето виж поредния пример във форума
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46220/
а примери има колкото искаш.

П.П. alabalaa пробвай мостри, нищо не губиш.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 04.07.10 14:52.

04.07.10
15:22

казано от Владимир92 на 04.07.10, 14:26:

Аз пък без АБВ добавките -протеин,креатин, витамини и АК тренирам от над година :D Качвам, чистя без проблеми.

Именно това имах предвид като казах, че ако храната е на 6, мож да се прежали протеина, т.е. да не си взима. Аз направих 3 месеца без протеинова пудра (но с по-високи дози ВСАА и глутамин) и отлична храна и липсата му се усети само непосредствено след тренировка, защото се чувствах доста изтощен, а с доза протеин обикновено преодолявам умората.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.07.10 15:23.

05.07.10
23:26

Много сериозно сте се объркали, трябва ли да ви казвам, че  протеин като суплемент - това е храна, разликата е че е на прах и доставя много по бързо амино до мускулите в точното време, нещо което няма как да стане от твърда храна. Много са неуместни въобще коемтарите, че видите ли някой не взимал добавки и прогресирал, АМА НЯКОЙ КАЗАЛ ЛИ Е, ЧЕ АКО НЕ ВЗИМАШ ДОБАВКИ И НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕШ ? Добавките са именно за най добри резултати и вече според целите на всеки трениращ зависи какво, кога и колко да вземе, като суплементи.  Не знам защо замесвате в темата хора, които си нямат на представа как да се хранят и тренират, те просто не са обект на коментар и аз не говоря за приема на добавки при тези хора.

Въпроса е има ли смисъл начинаещ, които тренира силова тренировка с тежести да взима добавки като протеин, гейнер, амино и и тук естествено, че говорим за хора, които ще взимат добавки иманно като такива и не за сметката на храна и отговора е елементарен ! Щом трениращият има високи спортни цели,  то естествено, че тогава има смисъл от тези хран. добавки защото те са именно за тази цел. Може би ще го повторя за незнам кой път, че добавките се делят главно на два вида - градивни (хранителни вещества които хранят клетките) и стимулиращи. Градивните в които са протеините могат да се взимат още от самото начало и никой не може да даде смислен отговрор на собствента си теза защо начинаещите (със стаж до 1 година) не трябва да взимат протеин като добавка. Отговори като - защото те не се хранят правилно и само хабят добавките са смешни защото ние просто не коментираме такива хора, отговори като - защото не е нужно да взимаш добавки, за да постигнеш резултат са още по не на място, тъй като целта е да се постигнат най добри резултати в което влиза и времето за постигането им. Други абсурдни за мен мнения са, че нямало смисъл от дадена доавка (примерно за гейнерите) защото било по евтино да си набавиш тези вещества от храна, ами тези хора не е ли по добре са си говорят за себе си,  щом те не могат да си го позволят финансове не значи, че и други хора не могат, а още повече тези които питат за дадена добавка.

Гейнерите са едни много добри добавки и задължителни за всеки един хардгейнер, има изключително голямо разнообразите от тези продукти с различен баланс на типа въглехидрати,и съотношени спрямо протеин и всеки един може да избере точния продукт за неговите нужди и типа тяло. Аз разбирам, че няма как всеки да мисли по един и същ начин по даден въпрос, но всякаш повечето от вас приемат добавките - стимулиращи и градивни на едно и когато стане въпрос за начинаещ и добавки, реакцията е единна, като - аааа чакай рано ти е за добавки, потренирай още 1-2 години и тогава, което е несериозно.

Все едно някой начинаещ да яде само пилешко месо за набавяне на протеин и някой да му каже, потренирай още извстно време и тогава включи яйцата в менюто, като различен източник на протеин, тъй като сега си начинаещ и нямаш нужда от този вид протеин. Нещо такова е и с протеините като добавка.  Естествено, че когато вече говорим за стимулиращите добавки, там вече нещата са точно обратно, аз имах един случаи идва един приятел у нас да тренира, за сефте и човека си започва още от началото с креатин, аз не мога да го спра той си е навил на главата и няма кой да го спра и естествено той си прогресира много добре в началото, но как да му обесня, че след една 1-2 години той вече няма да има никакъв прогрес от която и да е стимулираща добавка. Пфууу не мога да повярвам, че изписах една тетрадка букви за да се опитам да обесня нещо толкова просто.

HE

06.07.10
07:48

Христо изписа цял роман за нищо! Идеята да потренират начинаещите и едва тогава да почнат с добавките е поради следните причини:

- тренировъчен режим - под всякъква критика
- хранителен режим - тука за какво изобщо да говориме
- правилно изпълнение на упражненията - това докато го писах се смях

Не мислиш ли, че първо тези фактори трябва да са налице и тогава да се почва с добавките? Тренирал съм доста продължително време без добавки, с правилно хранене и добре направен тренировъчен режим - има ли смисъл да обяснявам, че съм имал по-добри резултати от неправилни тренировки с лошо хранене и добавки? Ще го обощя с едно изречение - когато всичко останало е наред, тогава трябва да се започне с използването на хранителни добавки, а при начинаещите всичко изброено от мен куца. Какво би се случило с начинаещ започнал със силни добавки /креатинова матрица, азотен бустер и т.н. в пак/ - травма! Прилива на сила, бързото възстановяване ще го накарат да се помисли за безсмъртен и какво следва - вдигане на работната тежест в комбинация с неправилно изпълнение на упражнението, неукрепнали стави и сухожилия = травма. Зачестиха въпросите от нацинаещи тип “кажи к’во да зимам та да ставам як” - начинаещ, готвещ се за плажа, а това провокира повечето потребители да отговарят подигравателно и е разбираемо.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.07.10 07:49.

Напълно съм съгласен с head_hunter. Като сложиш и не малкия във форума фактор, наречен селски търговци и платени тиин драскачи нещата никак не придобиват добър вид.
Влиза начинаещия пита за добавки и веднага му предлагат изолат за под 100 лева, мега яки чудовищни напомващи усещащи се витамини, някакви креатинови напомпващи и какви ли не знайни и не знайни продукти които веднага ще направят начинаещия напреднал.
Христо добавката е ДОБАВКА. Тя се добавя към нещо и това нещо не е друга добавка.
Стой си гладен не тренирай правилно пък си бъркай гейнерчета.
Да давам ли примерни теми от форума или е ненужно.

06.07.10
09:11

Протеина е част от добре изградения хранителен режим. Изобщо тук не може да става сравнение с креатинови матрици, азотни бустери и тн. Просто протеина е нещо което трябва да присъства след тренировка за оптимален ефект. Аз мога да прогресирам и като пия едно кафе и пуша една цигара преди тренировка вместо да закусвам, но това ли ще е правилния вариант. Човек всякак може да прогресира, работата е да се прогресира оптимално.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1