03.07.10
20:43
Здравейте, начинаещ съм и много ми се иска да кача малко килограми, ходя на фитнес с инструктор и пия гейнър на Dymatize по два пъти на ден по препоръка на инструктора. Храня се по 3-4 пъти на ден + някви плодове вместо 5 и 6 хранене...просто не мога да се храня по 6, 7, 8 пъти с ежедневния ми режим - работа едно друго, знаете как е. Ходя по 3 пъти на седмица,27 год., 187, 72 кг. с много бърз метаболизъм и освен това играя тенис веднъж седмично по 2 часа. Въпросът ми е дали да похарча още малко пари и да взема допълнителни добавки и какви? накакви стакове? тестостерон стимулатори? Освен това от този гейнър имам чувството, 4е качвам на корема някви мазнини и тва никак не ми харесва:))) Мерси за инфото предваротелно :)
Качваш повече мазно защото в гейнера има много висок % въглехидрати. Ако качваш мазно, по-добре го спри и си вземи някакъв протеин за предпочитане суроватъчен. Обикновено имат между 1- и 4 грама въглехидрат в доза, което е нищо, особено сравнено с гейнера.
Все пак това как и какво качваш много зависи от метаболизма, храненето и ежедневието ти (повече или по-малко движение и/или физическа дейност, освен фитнеса).
Тестостеронови стимулатори и много скъпи пакове засега не ти трябват. Протеин и качествена храна.
След време може да вкараш ВСАА, глутамин или креатин като втора добавка, но за това изчакай поне няколко месеца.
И разгледай малко форума. Горе в дясно има търсачка. Изписани са много теми като твоята ;)
Да обаче въглехидрати му трябват и ако не си набавя достатъчно от храната то да продължава с гейнър
Аз намирам пиенето на гейнер за добро само в краен случей(ако не можеш да се храниш на работа-като заместител на хранене),иначе за мен е просто даване на пари..Проблема е ,че си начинаещ и не ти е дошло още времето за добавки от рода на креатинови матрици примерно,така че може би ти трябва и време в залата,но аз никога не намирам за излишно протеин или..бцаа.
Мнението беше редактирано от Николаи на 04.07.10 13:41.