От 170-173кг до немислимото !Нужна ми е помощ с хр. режим!

29.06.10
01:10

Уффф , незнам от каде да започна всъщност.Доста пъти започвах и доста пъти триех, но в крайна сметка прецених че няма какво да губя и ще опитам като споделя проблема си с вас.Не се притеснявам от критики те ми дават стимул , но се надявам някой добър и разбиращ човечец да ми даде правилни съвети , защото нямам нужните знания да се справя сам!Имам акаунт в този форум мисля от доста време , но никога така и не му обурнах нужното внимание , но както се казва по-добре късно от колкото никога :) .Така че аз съм абсолютен нууб тука и нищо не ми е ясно , но пък ми е страшно интересно и съм много надъхан!Незнам как точно да пиша , но ще почна с малко история за себе си.Казвам се Иван роден в Плевен 22.11.1984.Още от малък имам проблеми с килограмите си до 10 клас все бях най-дебелия в училище, но интересното беше че не ме притесняваше изобщо този факт! Бях някаде 160см висок и около 140кг + - 2-3кг.Един ден мои приятели ми казаха , че ще ходят да се записват на гребане дали не искам да дойда с тях викам си какво пък.Отидохме в спортното и се записахме - това беше най-лесната част ! О господи, като се сетя първата си тренировка направо ужас трябваше да загряваме със тичане ,а аз не си спомням да бях тичал дотогава , но успях да пробягам има няма 200метра напрао рекорд едва дишах имах чувството че ще умра. Дотогава само даскало,ядене пиене по-късно научих се и да пуша напрао цар нали :)!Тогава разбрах че нищо нестава от мене ,че съм една ужасна развалина и се ядосах - имам способността в най-тежките моменти да се мотивирам и да се надъхвам , почти няма нещо което може да ме депресира или отчая. Тренировките по гребане бяха не повече от 10 защото трениора замина на лагер после незнам си кво човека стана неоткриваем!Аз реших да търся литература и да почна да чета и да се справям с проблема си ! Тогава си спомням книгата ,която прочетох беше на Демис Русос как бил отслабнал близо 50кг или нещо от сорта,но цифрите бяха внушаващи прочетох я два пъти ,но не ми хареса беше свързана с разделно хранене ,ходене и т.н.Повече от 50 % беше само рецепти как да направим това по-вкусно незнам си кое.Този човек само яденето му беше в главата ясно,след някоя др година тои си връща пак почти всичките килограми по мои спомени ,така че можете да прецените колко е била добра тази книга :)! Реших да почна фитнес - няма такъв срам помня че на първата тренировка ме затиснаха 30кг а аз тежах 140кг ужас,но пък и никои не се смя даже едно момче ми помогна.Отидох при инструктора и той ми направи тогава програма небеше изобщо за начинаещи , но лошо няма .Програмата беше П:Гърди - 4упражнения по 5 серии като първата загряваща после бицепс 4 по 5 серии после корем.В-Гръб 4по5 серии после Трицепс 4по5серии като винаги първата загряваща! С-почивка!Ч-рамо ,трапец.П-гурди ,бицепс.С-гръб,трицепс.Н-почивка и после пак същото!Така тренирах около 2 месеца единственото , което почувствах е повече сила и енергия.Започнах да си задавам Въпроса защо не отслабвам седя си на килограмите,а да ви кажа попринцип сладко ненавиждам,хляб не ям и повече от 1 път на ден необичам да ям и то винаги само вечер.Най-големия ми проблем алкохола , но за него след малко.И така започнах да се дразня а тогава нямаше толкова мн информация както сега! Един ден една приятелка на майка ми дойде у нас на гости с една книга да се похвали как е отслабнала ала бала! Книгата беше на Лидия Ковачева мисля за гладолечението и не само ! Прочетох и тази книга , но тя някак си успя да ме грабне беше някак си крайна , а аз съм човек на крайностите за мене средно положение няма! Започнах гладолечението , но фитнеса не го спрях даже започнах да се разхождам повече да ходя да играя футбол или баскет лека полека , след това продължих със заьранването и ето че лека полека започвах да свалям килограми,а забравих да кажа спрях и пиенето лягах си рано и ставах мн рано! След 1 година малко странно но за тази година пораснах близо 20 сантиметра немога да си го обиясня в крайна сметка 12 клас бях 182 75кг. Всяка сутрин тичах по 10км и след това в залата още 2-3 часа прекарвах това ми беше живота,но поради многото глад изглеждах като болен със жълто лице,кожата ми се беше напукала и понякога кървеше особено по ръцете.Приеха ме студент! От там започна всичко! Един ден си казах студент съм вече така нестава да се живее само глад и тренировки до припадане -рекох си ще почна да правя като другите-дискотеки кръчми кафета и така неразбрах как минаха 5 години почти всеки ден пиене в огромни количества,коли ,сокове,за яденето какво да кажа никога несъм бил лакомия - 1 път на ден понякога 1 път на 2 дена , а понякога след мн алкохол се надумкаш с дюнери пици - ясно ви е :).Ето на че завърших и тежай скромните 170-173кг просто уникат нали хаха , направо ми се плаче ,ама това което човек си направи сам никой друг неможе да му причини!Започнах работа по обекти докато си чакам дипломата - тежък физически труд много тонове през ръцете - особенно в арматурния двор ! Само работа и пиене секи ден ракии макии ,като земем парите накрая на месеца аиде пак бум за 10 дена ги няма и пак само за пиене :) !Накрая не издържах и реших да сменя всичко дори и обстановката ! Едно приятелкче ми намери работа в хотел сега работя на рецепция в Кипар и се разбрахме да съм само нощни смени - прецених че е добре за мене да не мога да излизам с другите и най-вече заради пиенето :). И така вече съм 7 месеца тука да пия 1 път в месеца наи-много сега! В момента  незнам колко килограма съм но последно като се премерих бях 130кг пак е нещо 40-43кг за 7 месеца без тренировки само със спиране на пиенето! Но искам да премина вече и към тренирвки ! Между другото направих си 10 дена прочистване само ябълки и чай много добре ми се отрази , даже неразбрах как минаха! Днеска ми беше първата тренировка и 1 ден със новото хранене ще ги споделя със вас и Моля ви дайте ми съвети особенно за яденето , защото усещам че нещо не е както трябва , а аз имам желание да се уча и да вървя напред това ми е единствената цел в момента в живота! Да се науча да се храня правилно и да изчистя много мазнини ! Много се извинявам за дългия пост , но имах нужда да напиша всичко това!

Какво се случи днес 28/06.2010
Станах във 17:25
в 17:30 пих едно кафе без захар /точно 4грама кафе/
в 18:00 изядох 3 белтъка и 1 жълтък имах само 6 варени яйца :(
в 18:30 в залата за пръв път от 6 години :). Гърди - Трицепс : и двете мускулни групи по 3 упражнения по 4 серии като първата загряваща м/у сериите 45 секунди почивка , а  м/у упрежненията 1 минутка. След като свърших направих 15 минути кардио на пътеката сус 7км скорост.Интересното беше , че имах сила за още доста , но неискам да прекалявам от първия ден и накрая малко корем!
в 19:45 изядох другите 3 белтъка и 1 жълтък
в 20:30 Пих второ кафе без захар този път /2гр кафе/
в 21:45 150-160 гр пилешки гърди варени с 10гр орехи
в 12:00 през ноща 150грама пил. гърди 2 моркова на пара + 1 шепа зелен фасул на пара +1 лимон
в 02:00 150 грама варена бяла риба филе + 1 лимон + 2 моркова
в 04:00 150 грама варена бяла риба
в 06:00 150 грама варена бяла риба
в 08:00 3 белтъка + 10гр орехи  и лека нощ , а забравих да кажа приема ми на вода днес беше 8 литра !
Това е което направих първия си ден е почти защото сега е 4 сутринта малко остана де :) Моля за съвети относно храненето и ако начина на трениране е неправилен ще изслушам всеки внимателно ! Благодаря ви предварително !

29.06.10
05:56

Първо да отбележа, че съм малко скептичен към темата. Размяташ цифри и факти, които звучат леко фантастично - 170 кг човек и тежък физически труд?

Както и да е, приемам, че си сериозен.

За основните храни си се ориентирал относително добре, но допускаш същата голяма грешка, типична за повечето отслабващи - спираш и мазнините, и въглехидратите. Ако искаш стабилни и трайни резултати, забрави за момент всички глупости, които си чел и чул за вредата на мазнините в рекламите на маргарин, нискомаслени боклуци, соеви “кайми” и “млека” и т.н.
- От мазнини не се дебелее. Тялото ти се нуждае от тях, тъй като те са важна част от синтеза на хормоните в него.

В момента си на нещо като 90% протеинова диета, от която нямаш нужда. Да, тя със сигурност ще доведе до загуба на килограми, но нарушенията в здравето, които може да причини, са далеч по-кофти. Ето няколко бързи съвета:

Включи мазнини към рибата и пилето - масло, сметана, сусамов тахан - въпрос на вкус.
Яж яйцата цели.
Включи зеленчукова салата към всяко едно хранене с месо.
Включи свинско и телешко месо.
При дадените мерки спокойно може да замениш едно от храненията с нещо въглехидратно - овес или макарони, със сирене или извара.

29.06.10
06:01

Значи човек,доколкото разбирам сега си 180см и 130кг...Трудно ми е да си го представя,но ти си се насочил към НВД плюс силови тренировки ?! Доколкото разбирам целиш ударно сваляне,а тази диета и тренировка е по-скоро за запазване на мускула(за който предполагам е последното нещо,за което те е грижа сега).НВД-то е изпитана диета,няма как да не свалиш ако продължаваш така,но я си задай въпроса-как ще сваляш повече ? с 6-7 пъти ядене на ден без въгехидрати и със силови тренировки или с 3 пъти ядене на ден и само КАРДИО ? Някъде беше написал,че си ял по 1-2 пъти на ден...сега изведнъж отиваш на ядене по 6 пъти.Вярно,ще се чувстваш гадно само с кардио и 3 пъти ядене на ден,но ще свалиш МНОГО,гаранция.Кардиото е това към което трябна да насочиш силите си.Извинявай,че ти го казвам,ама с 5км/ч ходя,а ти въртиш с 7…? Започни лека-полека  кардиото и постепенно вдигай скоростта и времето.Не си си написал крайната цел,но предполагам,че със сигурност е да си под 100кг. С тази храна,която си написал ще стане...след 1-2 години може би.С това което аз ти казвам да правиш ще стане...след няколко месеца.Надявам се,че си ме разбрал,просто няма смисъл да пазиш мускул,някакси не се връзват нещата.Яж горе долу така...

Закуска- 5 белтъка,50гр овес,1 грейпфрут
Обяд- 150гр месо,салата
Следобедна закуска- някакъв плод или ядки
Вечеря(задължително поне 3-4 часа преди да си легнеш) - някаква салата с месо/извара

Ако си вземеш и фет бърнър ще свалиш адски много.Просто тия 40кг свалени за 6 месеца без тренировки показват,че ако имаш желанието няма да ти е толкова трудно.Така,че се стягай и ще имаш резултати.Свалянето е най-лесната работа.Аз,дето бях 94 кг,свалих 18кг за 2 месеца с 6 пъти ядене на ден,а ти като си 130 си представи колко можеш да свалиш.

пп:ставай и сутрин да тичаш на гладно.Кардиото на гладно също много помага.Айде успех!

Мнението беше редактирано от emzo на 29.06.10 08:18.

LU

29.06.10
06:10

най добре се посъветвай с някой професионалист стува пари но все пак като има човек които разбира да ти помага резултатите ще дойдат много по бързо и ще са по качествени  http://www.belchohristov.com/

Мнението беше редактирано от ludiaBG на 29.06.10 06:11.

29.06.10
06:49

казано от Intolerante на 29.06.10, 06:01:

1. Закуска- 5 белтъка,50гр овес,1 грейпфрут
Обяд- 150гр месо,салата
Вечеря(задължително поне 3-4 часа преди да си легнеш) - някаква салата с месо/извара

2. ...с 5км/ч ходя,а ти въртиш с 7…?

1. Това може и да стигне за 35 килограмова петокласничка.....
2. Ти тичал ли си докато си 130 кг? Имаш ли представа какво натоварване е тази скорост за такъв човек и какво ще се случи с коленете му, ако действително тича?

Човека е на 25 години, 130 кг и 182 см - на храната му липсват единствено мазнини и повече зеленчуци. Всяка физическа активност е само в плюс.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 29.06.10 06:50.

29.06.10
07:08

казано от Ensiferum на 29.06.10, 06:49:

казано от Intolerante на 29.06.10, 06:01:

1. Закуска- 5 белтъка,50гр овес,1 грейпфрут
Обяд- 150гр месо,салата

2. ...с 5км/ч ходя,а ти въртиш с 7…?

1. Това може и да стигне за 35 килограмова петокласничка.....
2. Ти тичал ли си докато си 130 кг? Имаш ли представа какво натоварване е тази скорост за такъв човек и какво ще се случи с коленете му, ако действително тича?

Човека е на 25 години, 130 кг и 182 см - на храната му липсват единствено мазнини и повече зеленчуци. Всяка физическа активност е само в плюс.

А ти прочете ли целия му пост ? Не виждаш ли,че явно няма проблем с гладуването.Писал е,че е правил пречистване с ябълки и чай 10 дни.Щом “неустетно му  е минало времето” значи няма да има абсолютно никакъв проблем с такъв тип хранене.За тичането може и да е така,но зависи от много неща.Виждал съм и по-тежки хора да тичат,предполагам,че няма да тича на асфалт.По-скоро ще го болят надкостниците,но защо да не пробва ? А вие си знаето едно и също.Неговата цел е да свали колкото може повече.Риторичен въпрос- по кой от 2-та начина ще свали повече ?

29.06.10
07:10

Тичането после, като смъкне кила. Засега да набляга на фитнес и читаво хранене.
Само че, вместо сплитове е по-добре да се тренира цялото тяло по базова програма.
П.П. Въпроса не е само да свали колкото се може повече, а да не качи после още толкова.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.06.10 07:12.

29.06.10
07:42

Прочетох му целия пост, да.

Това, че търпи на глад с “пречистване” и плодови диети, не означава, че е здравословно.

Има ли смисъл да гладува, само за да си върне старите кила след като спре, след като може да се храни нормално и да сваля постепенно и трайно?
Най-лесното нещо при подобно тегло е свалянето. Нека го направи правилно и без да застрашава здравето си.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 29.06.10 07:42.

29.06.10
07:48

Надявам се, че след като си гладувал 10 дни си захранил още толкова.
Храната е като цяло добре, както ти казаха не изключвай напълно мазнините и въглехидратите и си избери програма за начинаещи
Примерно: http://www.bb-team.org/workout/1282/#axzz0sE315JxZ аз лично бих оставил само по 1 упражнение за бицепс и трицепс.
И бягането поне на този етап го спри - по-добре бързо ходене под наклон - 30-35мин след всяка тренировка и като станеш от сън на гладно в нетренировъчните дни. Или колело. 
Кафетата, ако можеш ги пий преди тренировка.

казано от Intolerante на 29.06.10, 07:08:

А ти прочете ли целия му пост ? Не виждаш ли,че явно няма проблем с гладуването.Писал е,че е правил пречистване с ябълки и чай 10 дни.Щом “неустетно му  е минало времето” значи няма да има абсолютно никакъв проблем с такъв тип хранене.За тичането може и да е така,но зависи от много неща.Виждал съм и по-тежки хора да тичат,предполагам,че няма да тича на асфалт.По-скоро ще го болят надкостниците,но защо да не пробва ? А вие си знаето едно и също.Неговата цел е да свали колкото може повече.Риторичен въпрос- по кой от 2-та начина ще свали повече ?

Той като го гледам няма проблем и с пиенето. Може да си изкара на алкохол 10 дни:). Не значи, че е полезно?
По принцип да. С глад ще свали най-бързо. Въпроса е, че иска да сваля по-здравословно, което не е толкова бързо като глада, но е далеч по-добрия избор.

29.06.10
08:08

Не мисля,че 4 яденета на ден са чак такъв глад,още повече че познавам доста хора над 100кг дето ядат 2 пъти по-малко от много по-леки хора.Зависи от метаболизма,а неговия явно е изключително бавен.Ако усети,че тази храна му е малко винаги може да я вдигне.Просто исках да кажа да наблегне на кардиото,а да остави силовите на заден план.Примерно 5 пъти кардио в седмицата и 1 силова с базови упражнения,колкото да поддържя някаква форма.

Със силови тренировки/комплекси, ще гори много повече, отколкото с кардио. И много след като са свършили самите тренировъчни сесии докато при кардиото като слезеш от колелото и вече спираш да изгаряш калории/мазнини. Въпросът е лекарят му да разреши силово трениране, защото той определя на даден етап кое е позволено и на кое да се наблегне.

29.06.10
08:49

Хора като теб имат следния проблем- не могат да си регулират храненето, или гладуват или преяждат. Ако успееш да се справиш с това всичко ще е ОК( не казвам че е лесно )

03.07.10
19:35

Ще използвам темата, за да попитам и аз нещо. В момента съм 140 кг и съм решил  да започна активни тренировки и да спазвам хранителен режим. Въпросът ми е мога ли да ида някъде, където да ми изготвят примерно меню и диета, програма за тренировки и всичко необходимо?

03.07.10
19:53

Има да - но се заплаща :) Тук можеш да четеш 2-3 часа после да попиташ дали си съставил добре меню. Има достатъчно тренировки и протоколи свързсани с тях също :

04.07.10
08:42

Снощи попрочетох доста из сайта и се спрях на ето тази програма за тренировки http://www.bb-team.org/workout/1284#axzz0seN7hf4K . Относно хранителния режим мисля да се насоча към отслабване с равномерно балансирана диета. До сега никога не съм спазвал специален хранителен режим и не се чувствам подготвен за това да си съставя сам меню. Ако има някакви примерни менюта или е възможно да отида някъде на консултация, било то и срещу заплащане моля да ме насочите. От София съм.

Ако ти бях инструктор бих ти забранил аеробиката. За човек с твоето тегло по скоро е опасно отколкото полезно, казвам ти го от личен опит!!!
По скоро повече движение ходене пеш или плуване.
Започни тренировки с тежести по програма за начинаещ, бавно и внимателно намаляй храната си преминавайки към здравословен равномерно балансиран режим.
Дай на тялото си няколко месеца за да си изгради някаква двигателна култура, мускулен тонус издържливост, не се мятай на първата програма за отслабване.
И да идеята не е да свалиш 50-60-100 кг след което да си ги върнеш идеята е цялостна промяна в начина на живот с цел едно трайно и последователно сваляне на излишното тегло а защо не и увеличаване на мускулната маса.

12.07.10
17:19

DNP :) А сега сериозно... колеги с много над нормите - при вас е добре да се направи ЗАДЪЛЖИТЕЛНА консултация с професионалисти, а може и с лекар за хормоналните неща. Трябва да се видят нивата на тироиди и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1