04.07.10
15:52
Наще непрекъснато ми повтарят, че яйцата са вредни (ядяло се яйца ведънж-два пъти в седмицата ;/ ). Аз ям по 5 белтъка дневно, 2 сутрин и 3 вечер. Вие какво мислите ?
Прави са ваще - по 2 жълтъка седмично максимум.
Защо? Той да няма склероза...
Прави са ваще - по 2 жълтъка седмично максимум.
Защо? Той да няма склероза...
Не, има алцхаймер.
04.07.10
16:14
Казах, че ям само белтъците.
Казах, че ям само белтъците.
Белтъци яж неограничено. Не товарят организма по никакъв начин. Това си една от най-чистите храни и източник на най-качествените протеини.
04.07.10
17:55
Аз като ям всеки ден по 3-6 цели яйца,какво да очаквам да ми стане?
Да и аз много се дразна да ми повтарят, че са вредни !! Полудявам, това е причината да ям по 1-2 жълтъка на ден макс, не ми прават проблеми за белтъка, ама заговорим ли за жълтък!
04.07.10
18:08
Аз в петък си пуснах изследвания,и тези дни ще ги взема,да видя как ще ми е холестерола,както казах напоследак ядях предимно по 6 яйца на ден...писна ми едни да викат,че са много вредни други не...и най-добре сам да разбере човек :)
Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 04.07.10 18:10.
Истината е,че ако наследствено имаш високи нива на холестерола,с храна трудно можеш да му повияеш нагоре или надолу.
Организма сам си проивзвежда повече от 80% холестерол.
04.07.10
18:17
Само белтъци, човек. Хапнеш ли жълтъка, ти се качва холестерола и започва да ти избива кръв от очите,ушите и всички други отвори по тялото .... Кофти е ...
04.07.10
18:24
Поредната тема превърнала се в плесканица.
През последната година и половина всеки ден с изключително малко изключения закусвам с 5 цели яйца и към текущ момент не ми е порастнала трета ръка трети крак или втора глава, нито пък кървя от някъде или съм затъпял.
Нещо повече при последните годишни медицински изследвания НЕ ми бе констатирано повишаване на холестерола.
И нещо повече преди около три години ми беше повишен.
04.07.10
20:43
Яж си по 3,4 яйца на ден и изобщо не се притеснявай.А и наситените мазнини които те съдържат са много важни за мускулите-повишават нивата на тестостерона и респективно мускулната маса.Аз от години закусвам с омлет от,3,4 яйца и нямам никакви проблеми.
09.07.10
14:51
Абсолютно всеки божи ден ям по един омлет с 3 целия яйца и нямам проблеми ;) От скоро започнах да правя омлета с 3 жълтъка и 4-5 белтъка, има повече протеини а мазнините са същите.
-Наще също ми повтарят че ям твърде много яйца, ама да си гледат работата, до колкото знам холестерола от жълтъка не е вреден, както този от пилешката кожа например
Истината е,че ако наследствено имаш високи нива на холестерола,с храна трудно можеш да му повияеш нагоре или надолу.
Организма сам си проивзвежда повече от 80% холестерол.
Колкото и абсурдно да звучи, яйцата намаляват холестерола.
Абсолютно всеки божи ден ям по един омлет с 3 целия яйца и нямам проблеми ;) От скоро започнах да правя омлета с 3 жълтъка и 4-5 белтъка, има повече протеини а мазнините са същите.
3 цели яйца са равни на 4-5 белтъка(като съдържание на протеин). Не си мисли, че само в белтъка има протеин, напротив жълтъка е много по-полезен.
Мнението беше редактирано от fam0us на 09.07.10 16:45.
Aбе не е въобще по-полезен, има 3-4 грама протеин в него и 3-4 грама протеин в белтъка, с разлика, че в жълтъка има мазнини.Наще вече свикнаха с фахкта, че си хапвам по 4-5 яйца на ден и не ми правят проблеми.
напротив по-полезен е в пъти ;) в изданието има тема за яйцата - намери я и прочети какво още има в жълтъка което го няма в белтъка ;)
09.07.10
20:04
Аз ям по 10 цели на 1 ден и нищо ми няма
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 09.07.10 20:06.
Aбе не е въобще по-полезен, има 3-4 грама протеин в него и 3-4 грама протеин в белтъка, с разлика, че в жълтъка има мазнини.Наще вече свикнаха с фахкта, че си хапвам по 4-5 яйца на ден и не ми правят проблеми.
Е, да, но има и много витамини, минерали и какво ли още не. В белтъка няма нито едно от тези неща.
Е, да, но има и много витамини, минерали и какво ли още не. В белтъка няма нито едно от тези неща.
Точно!
Доста хора говорят за яйцата от това което са чули от бабите и майките им,а не от прочетено или научено нещо.Сега моля,някой да не излезе и да каже “аз съм усетил”,това е просто абсурдно.
10.07.10
12:11
Храня се само с месо. :)