Тренировки за уиндсърфист, Добавки за сила, издържливост и мускулна маса.

05.07.10
12:47

Здравейте на всички !

Казвам се Стефан и това ми е първият пост във форума.
Имам питане, което е доста комплексно и обхваща доста работи и поради този факт нямаше как да налучкам форум изцяло ориентиран към дадената ‘сфера’.

Та да продължа.. 60 килограма съм, към 178-180 висок. Години: 18
Любител съм на екстремните спортове. Занимавам се с яхтинг(ако може така да се нарече), а отскоро и с уиндсърф. Обичам да карам ролери и колело. Карал съм по 30-40 км колело и по 7-8 часа ролери с по 15тина минути общо почивка.. Та както и да е.. мисълта ми беше че съм спортна душа и що годе даяня от към издържливост (ама повече май от към краката)

Исках да попитам нужни ли са някакви допълнителни упражнения да правя, преди/след вземането на дадени добавки ?
Тъй като усилено по доста време карам уиндсърф и той тренира цялото ми тяло, си мислих да приемам добавки направо преди/след каране. И евентуално по-късно или по-рано по някое друго упражнение в домашни условия да направя ?

От време на време (а до скоро и всеки ден) правих най-обикновени тренировки в нас - коремни преси (100-200 без почивка. Стигал съм и до 650-700 не помня точно), лицеви опори (тук не издържам толкова.. до към 50 макс, но скоро не съм се пробвал за рекорди), разни упражнения за трицепс, и рамена.

Храненето ми е малко непостоянно. Но се старая ‘везните’ да клонят към по-здравословното.

Искам да разбера и също така, добра ли е комбинацията: аминокиселини + Кре-алкалин/Креатин-етил-естер
И ако да, кой е по-добрият вариант: Креатин-етил-естер или Кре-алкалин-а ?
Също така, ще ви бъда много благодарен, ако ми препоръчате и конкретни марки.

Целта ми е да покача малко мускулна маса, и да повиша силата и издържливостта си.

Благодаря !

Поздрави,
Стефан

Темата беше редактирана от Steff на 05.07.10 12:55.

05.07.10
12:55

За издръжливост, сила и мускулна маса - бета аланин. Най-добрият бета аланинов продукт е IntrAxcell.
Може чудесно да го комбинираш с kre-alkalyn.
Мисля, че повече от това не ти е нужно.

05.07.10
13:25

Добавки не ти трябват. Храни се качествено поне 5 пъти дневно, почни да тренираш с тежести 2-3 седмично и чак тогава можеш да помислиш за добавки. На този етап няма да видиш особен, да не кажа никакъв ефект от тях.

05.07.10
13:37

Проблема е че не мога за жалост постоянно да се храня като по учебник и затова исках разни хранителни добавки.
Тренировките ще ги преустановя, като ги комбинирам с усиленото гонене на вятъра :))

Искам да попитам, какво става след спирането на приемане на бета аланин-а и кре-алкалин-а ?

ПС: Ще съм благодарен, ако дадете още мнения и предложения.

Поздрави

05.07.10
14:04

Явно чакаш отговор “Пий креатин и бета аланин и ще станеш корав 75 килограмов сърфист с 4 реда плочки”. Успех !

05.07.10
14:24

казано от korpusito на 05.07.10, 14:04:

Явно чакаш отговор “Пий креатин и бета аланин и ще станеш корав 75 килограмов сърфист с 4 реда плочки”. Успех !

Не съм казал подобно нещо, просто се нуждаех от съвет, защото съм бос в тази сфера.
Нямаше нужда от нападки  (shake)

Инак съм стигнал до едно ниво, но исках малко да си вдигна летвата. Нищо повече

Мнението беше редактирано от Steff на 05.07.10 14:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1