19.05.10
21:35
Здравейте,тигри!
Към въпроса- 20г,194см,94кг.Не ходя на фитнес от януари,това,което правя в момента, е 2х трениворка вкъщи с дъмбели и предимно собствено тегло,1х волейбол,1х плуване и 1-2х тичане. Март месец качих в корема и до момента чистенето върви добре,но долната част изостава и нямам идея как да концентрирам усилията към нея.. Търся някакви методики,с които да стопя това иначе така приятно поясче :D Също ми е интересно как се оформя този мускул в областта на ханша,който в добре оформена преса прилича малко на дръжка :D Та надявам се да съм бил ясен и да можете да ми помогнете. :)
ПП. Хранителният ми режим е добър,не ям сладко,тесто и газирано,обаче изварата преди лягане я хапвам с орехи и малко мед,защото четох,че медът задвижвал метаболизма през нощта и такива ми ти работи..
20.05.10
11:18
казано от Daywalker на 19.05.10, 21:35:
Здравейте,тигри!
Към въпроса- 20г,194см,94кг.Не ходя на фитнес от януари,това,което правя в момента, е 2х трениворка вкъщи с дъмбели и предимно собствено тегло,1х волейбол,1х плуване и 1-2х тичане. Март месец качих в корема и до момента чистенето върви добре,но долната част изостава и нямам идея как да концентрирам усилията към нея.. Търся някакви методики,с които да стопя това иначе така приятно поясче :D Също ми е интересно как се оформя този мускул в областта на ханша,който в добре оформена преса прилича малко на дръжка :D Та надявам се да съм бил ясен и да можете да ми помогнете. :)ПП. Хранителният ми режим е добър,не ям сладко,тесто и газирано,обаче изварата преди лягане я хапвам с орехи и малко мед,защото четох,че медът задвижвал метаболизма през нощта и такива ми ти работи..
попрочети още, ще ти е от полза ако искаш да постигнеш нещо в този спорт
казано от Daywalker на 19.05.10, 21:35:
ПП. Хранителният ми режим е добър,не ям сладко,тесто и газирано,обаче изварата преди лягане я хапвам с орехи и малко мед,защото четох,че медът задвижвал метаболизма през нощта и такива ми ти работи..
С меда си вкарваш “инсулинов удар” в оганизма толкова късно вечер и вместо да ти се случва нещо полезно ефектът е обратен - трупаш мазнини. Медът е бърз въглехидрат, който започва да се усвоява още в устата...Гледай да ограничаваш приемът му след 18:00, а пък за преди сън си карай само на извара.
Ако тренираше вечер можеш да го приемаш преди тренировка или веднага след. Внимавай все пак с количеството... За преди тренировка за енергия и сила бих ти препоръчала 1 лъжица мед с 1 лъжица сусамов тахан. Аз се чувствам идеално след тази комбинация.. :)
Мнението беше редактирано от libra на 20.05.10 14:48.
казано от libra на 20.05.10, 14:46:
... За преди тренировка за енергия и сила бих ти препоръчала 1 лъжица мед с 1 лъжица сусамов тахан. Аз се чувствам идеално след тази комбинация.. :)
Благодаря ти,ще го пробвам още утре! :)
@Миро:
Целта ми не е да постигна нещо в този спорт,а просто да оформя тази част на тялото,не искам големи мускули или нещо подобно,бивш плувец съм и просто такова коремче ме дразни.
21.05.10
12:29
Мазнините там си отиват последни, за твое и наше съжаление.
Няма такова нещо като локално горене на мазнини.
Мнението беше редактирано от tbby на 21.05.10 12:29.
21.05.10
14:31
Ще трябва да си организираш храненето още по-добре. libra е много права - времето за мед не е вечерта. Изварата с ядките е правилната комбинация преди лягане. Храни се 5-6 пъти дневно, ориентирай въглехидратите в първата половина на деня. И аз потвърждавам, че коремчето си отива последно - ще се покаже когато намалиш телесните мазнини под определено ниво.
Тъй да споделя,за месец и малко свалих 3.5 санта от талията и 1-2 от корема,най-вече с НВД.Не мога да кажа,че съм бил особено стриктен в кардиото,навън е 30 градуса и ме убива,а ще става и по-топло.Тези дни намерих старото въже за скачане и мисля да наблегна на него като тренировка,както и някое друго хиит бягане (евентуално).До края на месеца имам изпити през 3-4 дни и нямам никакво време за други тренировки,таа с 20-30 минути въже всеки ден ще продължа ли да топя коремчето,четох за ползите му,но аз ще го правя като единствено кардио кажи речи,тъй че ще се радвам на съвет! Благодаря и лека вечер.