Колена

04.07.10
19:48

Здравейте
искам да ви попитам от какво зависи топенето на мазнини около колената? (не знам дали това е точното описание на мястото, затова направо слагам снимка /това не съм аз, намерих я в нета, надявам се да не е против правилата!/ http://i49.tinypic.com/2hf3vus.jpg )
Личи си, че смъквам навсякъде сантиметри, но точно тази област, която съм очертала и най-вече където има стрелкички и също отзад си стои дебело.. по тоя начин краката ми изглеждат криви :/ мисля, че това е доста често срещано при дебелички хора (аз не съм чак дебела, де - 57 кг съм, 165см) приемам всякакъв съвет - било то за диетата, упражнения или каквото и да било!

04.07.10
19:59

Бедреното разгъване натоварва тази част,а същото и при бягане би трябвало да се топят мазнините в тази област.Поне не съм виждал някой,който спортува нещо,дори и нередовно,да има мазнини в тази част на краката,въпреки че има на други места по краката.

Мнението беше редактирано от D3Co на 05.07.10 09:34.

04.07.10
20:15

ами не знам - сигурно трябва да обръщам повече внимание на кардиото. тренирам всеки ден, задължително по веднъж, а втората ми трениворка е по-желание и на седмица горе-долу ми се събират по 10-11 тренировки.

04.07.10
20:26

казано от ellie09 на 04.07.10, 20:15:

ами не знам - сигурно трябва да обръщам повече внимание на кардиото. тренирам всеки ден, задължително по веднъж, а втората ми трениворка е по-желание и на седмица горе-долу ми се събират по 10-11 тренировки.

10-11 тренировки ми се виждат много. А храната как е?

04.07.10
20:48

ами храната  е... нещо средно между нвд и вм-нвд... от тук от там чета от известно време и сама си съставих диета. водя се по някои основни неща - примерно сутрин задължително въглехидрати + протеини, на обяд мазнини + протеини, следобед фибри, вечер бързи въглехидрати + протеини и т.н. нямам строго ограничена диета, но не ям хлебни изделия въобще, както и газирано, но мисля от време на време на почна да вкарвам по малко “забранени” неща, защото без тесто хич - не може.

Мнението беше редактирано от ellie09 на 04.07.10 20:49.

04.07.10
21:08

Ти сериозно ли тренираш 10-11 пъти седмично?! Не ти ли идва в повече...къде ти е почивката, къде ти е възстановяването? Какво е времетраенето на заниманията ти и как си разпределила натоварването по мускулни групи?

За горенето на мазнини около колената ще трябва да се въоръжиш с повече търпение. Прави повече упражнения за вътрешна част на бедрата.
И друг въпрос имам...сигурна ли си че е мазничко, а не е от структурата на тялото ти?

Поздрави!

05.07.10
04:13

казано от libra на 04.07.10, 21:08:

Ти сериозно ли тренираш 10-11 пъти седмично?! Не ти ли идва в повече...къде ти е почивката, къде ти е възстановяването? Какво е времетраенето на заниманията ти и как си разпределила натоварването по мускулни групи?

И на мен ми се иска да разбера. Не ти ли идва в повече, да не си професионален спортист, че тренираш толкова много и единствената ти работа е да тренираш, ядеш и спиш?

05.07.10
08:18

хахахаа, не, естествено, не ми е това работата по цял ден.

Ами задължителната ми тренировка е от 9 доо... приблизително 10-10:30, ако не ме домързи много. Следобедната е от 6 до 6:30, но пак казвам, че не всеки ден ходя на втора.
Тренировките- натоварват горната част на тялото спрямо краката може би 3:1.
Ами не знам дали е от структурата на тялото ми. Преди приблизително 5-6 години (хахаха) бях 46 кг и бях изключително кльощава и въпреки това не ми е било дебело около колената. После драстично напълнях (на година с по 10 кг) като стигнах до 65, но отслабнах и вече 1 година се държа на 58-59. Освен това като го стисна и си е същото, както мазнините около корема, да кажем. Затова смятам, че е дебело, а не е от структурата ми.

05.07.10
08:20

само да вметна, че първата тренитовка не е плътна час и половина, а има и почивки.

06.07.10
04:43

От 9:00 до 10:30 - ти какво толкова правиш в залата?! Ако не ти е проблем опиши... мисля си, че ще се включим с коментари по тренировката ти и ще сме ти от полза. За да е ефективна тренировката ти е добре почивките между сериите да са ти не повече от 90-120сек, иначе си е пълно размотаване в залата мен ако питаш....твоите как са?
Това, че си била кльощава не означава, че не си имала мазнини по тялото. Около мен е пълно с кльощави девойки, които имат повече мазнини от мен...а аз нямам нищо общо с кльоща!

Поздрави!

Мнението беше редактирано от libra на 06.07.10 04:44.

06.07.10
07:28

Ами първо бягам на пътечката около 3-4 км. После идват няколко от уредите, които ползвам. Обикновено 3х10
вертикален скрипец (тука е 6х10, защото първо с лице се обръщам към него, после с гръб), понякога още 6х10 като съм го хванала не за дръжките, т.е. с разперени ръце, ами съвсем една до друга ръката.
после идва един уред, на който не му знам името - лягаш по гръб на земята, сгъваш си краката и ги слагаш на едно като лост, но не е кръгло, а плоско, което тежи мнооогоо и после трябва да го избутваш нагоре - после супер ме болят краката от него, но какво да се прави
после лягам на лежанка и се опитвам да вдигам щанга, но повече от 5 пъти не мога и се отказвам много бързо. честно казано в момента не се сещам колко кг беше, защото в залата, в която ходя е само за жени и не се използва много често и винаги стои с една и съща тежест
после дъмбели - първо, 3х10 от 5 кг., после 2х15 от 10 кг (тук и още няколко (3-4) упражнения правя избирателно - взех ги от секцията за Упражнения)
после правя лицеви опори - 5х20, почивка и още 50 после
после бяхам около половин км, за да си почина и накрая правя “нещо” като стречинг, но само “нещо”, защото повечето пъти по-скоро се опъвам някъде на земята където има място и си почивам хихи

06.07.10
07:32

втората тренировка обикновено отивам на някой стадион и бягам пак 3-4 км. после правя упражнения за краката - от 5 до 7 упражнения, но не знам на всички имената... ножица, интервали, едно друго упражнения мисля, че се казваше “ръченица”, защото имитира движенията при ръченица... абе доста бягане пада там. правя ги по два пъти всяко - първият път 50 метра, втория 100.

06.07.10
08:08

Тази тренировка, която описваш я повтаряш всеки ден ли? Ако е така още от сега ти казвам, че не е добре всеки ден да се тренират едни и същи мускулни групи, дори и ако използваш малки тежести. Мускулът има нужда от почивка и време за възстановяване.

06.07.10
10:17

И аз тренирам 11-12 пъти седмично. Сутрин - силово, вечер кардио. Но аз бягам на пътека :) Не е  кой знае колко по-лесно. Пот се лее от мене като река на ХИЙТ сесиите, но пътеката отнема голяма част от стреса, който пада върху ставите. Друг е момента с храната, добавките, възтановяването, но да приемем, че всичко е точно.

06.07.10
13:13

Дано не ти прозвучи рязко, но според мен тренировките са ти голямооо мазало....
karpi е много права - трябва да оставяш мускулите ти да почиват!!! Защото ще дойде един момент, в който ще грохнеш и ще си до там...
Това, което описваш вероятно е лег преса...щом имаш болка след това значи че не изпълняваш упражнението правилно или тежестите не са съобразени с твоите възможности. Склонна съм да мисля че при теб и двата случая ги има.

С тази неправилна методика не мисля че ще има кой знае какви резултати...да, извършваш някаква дейност, но не е това начинът да наблъскаш някакви упражнения, едни и същи, които да правиш всеки ден. От всичко казано, само кардиото ти е в ред.
Имам чувството, че от казаният час и половина, който прекарваш в залата активната ти дейност е има няма 40мин - останалото време е размотаване. По-добре хвани някоя от описаните тренировки тук в сайта и започни да следваш нея.
Има толкова много дамски дневници, от които можеш също да вземеш идеи за тренировка.

Искам да вметна, че не се заяждам, а просто се опитвам да ти помогна.

Успех!

09.07.10
08:20

Ами сега хептен ме обезкуражихте. Толкова се мъчих и си вярвах, че мога да отделя полезната информация от вредната в целия нет и ... хахах

Ами да започвам ли от начало? Разгледах разните режими и попаднах на това http://www.bb-team.org/workout/1388/#axzz0tAdnOVZF

Да продължавам ли, както до сега - следобед кардио? Между другото, като каза, че кардиото ми е наред, от време на време като бягам ме заболява ходилото в тази част http://i31.tinypic.com/k55vkp.jpg което ме навежда на мисълта, че и него не го правя като хората!  /обикновено не и на двата крака едновременно, но така г о отбелязах на картинката/

:(

11.07.10
19:24

По темата с коленете: моите винаги са били също доста “закръглени” - да кажем, че там си трупам доста мазничко.
При мен карането на колело опъна тази зона доста, прасецът се разви и има приятен баланс. Резултатите обаче дойдоха за година редовно каране. Което каране разбира се донесе и още мнооого ползи :)

14.07.10
16:59

Понеже темата е за колене, ще се възползвам и аз да задам въпрос. Тренирам си редовно във фитнес, не ме болят коленете, но от около месец като клякам и ставам лявото коляно “скърца” :) Направо си се чува. На какво може да се дължи това?

14.07.10
21:35

казано от Ani24 на 14.07.10, 16:59:

Понеже темата е за колене, ще се възползвам и аз да задам въпрос. Тренирам си редовно във фитнес, не ме болят коленете, но от около месец като клякам и ставам лявото коляно “скърца” :) Направо си се чува. На какво може да се дължи това?

Нормално е. Почти няма спортисти, на които ставите да не им хрупат и скърцат. От натоварване и от много други фактори е това. Няма от какво да се притесняваш.

FL

14.07.10
21:39

казано от Rikoo на 14.07.10, 21:35:

Нормално е. Почти няма спортисти, на които ставите да не им хрупат и скърцат. От натоварване и от много други фактори е това. Няма от какво да се притесняваш.

така е и аз като съм по тежичък и правя лицеви опори примерно скърцам целия :D просто разгрявай по-хубаво,прави стречинг ии може да приемаш повече калции и магнезии т.е млечни продукти и повечко зеленчуци-най-вече зелени,или допълнителн под формата на хр.добавка :)

15.07.10
16:54

Много ви благодаря flameon и Rikoo :) Да, точната дума е хрушти :) Реших, че се разпадам. А за 165 да съм 54 кг не ми е много теглото, да кажеш, че е от това не е. Но понеже няма болка или дискомфорт се чудех какво е.

07.08.10
16:36

Навеждай се по-често като мацката от аватара ти и при редовен sex няма да се оплакваш от такова скърцане :)
Иначе момчетата правилно са ти отговорили, нормално явление си е, но все пак, ако стане придружено с болки или дискомфорт, няма да е лошо да се консултираш с ортопед.

Мнението беше редактирано от Achilles*BG* на 07.08.10 16:58.

07.08.10
17:04

казано от Achilles*BG* на 07.08.10, 16:36:

Навеждай се по-често като мацката от аватара ти и при редовен sex няма да се оплакваш от такова скърцане :)
Иначе момчетата правилно са ти отговорили, нормално явление си е, но все пак, ако стане придружено с болки или дискомфорт, няма да е лошо да се консултираш с ортопед.

Хаха Развесели ме. Прав си, но в залите не е редно да се прави такъв вид треноровка ;)
Попрочетох и други теми за коленете тук и ще пробвам с клекове да видя ще спре ли този “шум” или не :) Благодаря за съветите все пак ;) :)

07.08.10
17:40

казано от Rikoo на 14.07.10, 21:35:

Изказваш се неподготвено, разграничаваш спортист и професионален атлет. Определено има значение и начина на трениране, но не е нужно човек да е с проблемни стави.

15.08.10
09:39

казано от tonu на 07.08.10, 17:40:

Определено има значение и начина на трениране, но не е нужно човек да е с проблемни стави.

Дам,нали за това е фитнес енд хелт ,колкото до колената да не ви обнадеждавам, бившата ми приятелка ходи да си корегира точно тази област около колената въпреки,че беше слаба и не виждах смисъл от това вманиячаване,както видях само една мацка тук е постигнала желания ефект и то за година каране ,яко кардио ще е било само заради едните колена...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 15.08.10 09:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1