Бокс

05.07.10
15:43

Здравейте, мисля да започвам да тренирам бокс, но ще ми кажете ли как да започна да се подготвям да бъда по - бърза, но и много силна. А и скоро ми предстоят физически изпити, ходя си на фитнес (но 1 път в седмицата) и в нас тренирам лицеви и коремни, но ми се струва недостатъчно. Благодаря!

АН

05.07.10
16:54

Ти май си нямаш работа.

05.07.10
17:47

Не искам да се заяждам, ама това е сайт за всякакъв спорт и въпроси, а аз дали си имам работа или не теб не те интересува!

05.07.10
17:51

Темата е в мъжкия раздел. Да разбирам, че искаш да тренираш с мъже ли ? Не се заяждам.

05.07.10
18:02

Днеска се регистрирах, не ме оправдава, но сте по - силни от жените и можете да дадете по- добри съвети, от там вече мога да си оправя нещата

АН

05.07.10
21:00

Запиши се на таебо или аеро кикбокс. И не знам дали имаш представа какво представлява бокса като спорт. Ако ходиш за чувалите, няма проблем.

05.07.10
21:07

Аз познавам едно момиче от НСА, боксьорка е, но е яка п*тка. Даже работи като танцьорка на пилон. :)

АН

05.07.10
21:13

То аз познавам едни какички дето са били 2-3 пъти в затвора, дето и те са яки ==тки, нали се сеш...

05.07.10
21:18

казано от Cassandra на 05.07.10, 18:02:

Днеска се регистрирах, не ме оправдава, но сте по - силни от жените и можете да дадете по- добри съвети, от там вече мога да си оправя нещата

Хи, мъжете са по - силни по презумпция само и единствено поради факта, че имат необходимите хормони за това. Изобщо не означава, че ще ти дадат по - добри съвети. За справка - веднага те метнаха на тае бо, голям майтап.

После, информацията, която даваш за себе си, е недостатъчна. Нищо не става ясно, освен че искаш да си по - силна и по - бърза - но кой ли не иска?! Плюс това - lass dich ueberraschen - самото трениране на бокс ще ти помогне за бързината, ще правите упражнения за това.
А един път седмично фитнес, честно казано, е крайно недостатъчно, дори и да тренираш грамотно. Няма да станеш по - силна от него.

АН

05.07.10
21:24

И тао бо-то не е за подценяване откъм силов план. :))

06.07.10
07:33

@cecowe, докарай някой да се разпише тук във форума със силови резултати, постигнати с тае бо.
Дори някой, който си е преоформил тялото с тае бо, също стига.
Познавам девойки, които ходят на тае бо в нашите му варианти, вярвай ми, по - добре да влязат в залата....
Като гледам и Били Бланкс не си е направил фигурата с него...
Ако няма адекватни утежнения, си е чиста аеробика, добре де, може и по - забавна да е.
Ама за сила...

06.07.10
09:56

Тае бо-то е пълен шит. Перфектно е за някоя кифла, която ходи на фитнес само за фасон ;)

АН

06.07.10
10:22

inis9, с емотиконите исках да подсиля иронията, но нещо не се получи.

06.07.10
15:45

Във фитнеса, където ходя се занимават с  тае бо, там има само женски и те го правят за фигурите си де. А аз тренирам в нас лицеви и коремни всеки ден без 2 дни за почивка, само фитнесът е по - малко де, ама ще се увеличи де :)  Ами знам го какво е като спорт, щом съм го решила за започване, срещнах се с треньор от профи- бокса. Какво повече ви интересува, питайте, а и извинявам се, че все пак писах във вашия раздел.

АН

06.07.10
15:56

Правила ли си кросфит комплекси? Може би си за такъв вид тренировки.
Какво искаш да постигнеш в/с/ бокса?

06.07.10
15:57

Най - важното е въздухът и издражливост в рамената за да можеш да държиш ръцете в гард. Продължавай с лицевите опори, тичай, но вкарвай и спринтови интервали по 30тина метра. Много коремни преси и бой по чувала. Иначе бокса изгражда една гърбава стойка която не е особено привлекателна за жена, но ти си знаеш.

06.07.10
16:18

Мм не съм, само в домашни условия, квото мога да издържа на по - бързо темпо, ограничено. Нека да започна редовните тренировки и ще ви кажа какво искам, но най - вече е да съм добре обучена. Да за раменете ми казаха, най - вече за тях и за гърди да тренирам, корем също. А относно краката , каране на колело с километри, помага ли?

06.07.10
16:21

От а, б почвам, а първо искам информация от тук - от там и същевременно да прилагам наученото :)

06.07.10
17:28

Ако в фитнеса има боксов чувал, пробвай това:

10 сек. блъскаш с максимална бързина и сила, 10 сек. почиваш
20 сек. блъскаш, 20 почиваш
30 сек. блъскаш, 30 почиваш и т.н.
Проблема е, че някои трябва да ти засича времето.

Може да пробваш и това:
1. лег с прав лост с 1/4 от максималното което можеш да вдигаш
2. придърпване на скрипец широк хват с 1/4 или 1/3
3. кофички на пейка
4. подскоци с лост на раменете или клекове, ако не ти се подскача
Всяко упражнение по 30 сек. с максимален ряз и бързина, след последното почиваш 30 сек. и наново 1,2,3,4
Пример с лег: рязко избутваш и бързо смъкваш

Успех!

06.07.10
18:11

Благодаря много, това е полезно :) има да засичат :P

06.07.10
19:34

казано от kolpix на 06.07.10, 17:28:

Ако в фитнеса има боксов чувал, пробвай това:

10 сек. блъскаш с максимална бързина и сила, 10 сек. почиваш
20 сек. блъскаш, 20 почиваш
30 сек. блъскаш, 30 почиваш и т.н.
Проблема е, че някои трябва да ти засича времето.

Успех!

Според мен проблемът ще дойде от изпълнението, а не от липсата на хронометър...
Вероятността за контузия при блъскане с макс. бързина и сила е доста голяма, при положение, че все още не тренира бокс.

06.07.10
19:57

Аз съм блъскала, на чувал с пясък и стърготина :d :D , но то се беше отдавна. Ти какво ще предложиш :?

06.07.10
20:17

Ами добра загрявка на китки, лакти, рамене, кръст, врат, глезени и задължително слагай бинтове когато блъскаш

АН

06.07.10
20:18

Има разлика от това да блъскаш и да удраш чувал. Започни да тренираш в някой клуб и тогава си направи сметката. Вече съм се уморил да гледам хора как живеят в бъдещето. Рискът да се контузиш е почти 100%, ако нямаш базата (това как да нанасяш удари).

Искаш да ти обясня как да удряш ли?!

Мнението беше редактирано от Анонимен на 06.07.10 20:19.

06.07.10
20:24

Казвали сам ми, но ако искаш обясни. За загрявката го знам тва

06.07.10
23:19

Такова нещо през форум не можеш да научиш. Трябва да те пипнат кадето не си застанала правилно, да ти покажат...

07.07.10
04:53

Предположих, все пак треньора за  какво е , тва му е работата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1