Емм най-сетне и аз да се осмеля....

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.07.10
17:44

Току-що си направих рег, а от известно време непрекъснато следя сайта. Изчетох сумати статии и доста теми от форума. Та да си дойдем на думата. На 16 години, момиче съм. От малко повече от 4 месеца ходя на фитнес 3 пъти в седмицата. Сега като свършихме и училище ме е обзела някаква мания та да хода 6 пъти в седмицата (без неделя). Не знам докъде ще я докарам. В момента съм в лек застой. Предисторията е че зимата бях малко качила - 64/65кг. Сега съм 54/55кг. Целта ми не е да съм слаба и клъощава, ами силна и да имам така мускул. Ммм трябва обаче и да се поизчистя малко и вече съм много объркана какво да правя. Имам коремче за махане, бедра и дупе за стягане. А бе нема що бе. Обичайните женски проблеми. Само дето при мене като не се получават нещата и откачам. А аз искам да съм перфектна, което е недостижима цел, но пък си я следвам. Мисля, че тук има доста компетенти хора с опит, които биха могли да ми помогнат, а аз определено имам доста въпроси. Относно храненето...ми и аз не мога да го определя точно. Уж е НВД ма не точно  :D Храня се предимно със зеленчуци, плодове, пилешко, риба, телешко. Преди сладките работи ми бяха ежедневие, но ги отказах и не ми беше много трудно. Не ям хляб, тестени изделия, не пия сокове и газирани напитки, както и алкохол. Е някой път може спагети, но рядко. Естествено на рожденни дни хапвам някой бонбон и малко парче торта (щото иначе много ми се обиждат).  За да не си говоря напразно ще напиша днес какво съм яла и правила във фитнеса. 

ХРАНЕНЕ:
9.30 - 1 ябълка и половин чаша прясно мляко с лъжичка какао без захар(напоследък пия по-малко кафе, защото бях почнала да прекалявам)
13.30 - 2 чушки с ориз(постни) и салата от домати(без олио и сол :D)
14.30 - ябълка
17.30 - банан и чаша мляко с какао
към 21.00 се очертава да хапна салата от домати със малко сирене(без олио и сол) + диня

ТРЕНИРОВКА:
от 11.00 до към 13.00
загрявка 15мин кростренажор;
Упражнения за крака:
1. Напади с по 3кг дъмбели в ръцете - 3х15 за всеки крак
2. Абдуктор - 3х20 (мисля че с 25 или 30кг)
3. Аддуктор - 3х20 (и тъка така)
4. Клекове - 3х10 (с 5кг дъмбел)
5. Бедрено сгъване - 3х12 (май 7.5кг)
Упражнения за ръце:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели 3кг 3х15
2. Повдигане на ръце встрани 3кг 3х15
3. Повдигане на ръцете напред 3кг 3х15
4. Раменни преси с дъмбели 3кг 3х12
5.Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 2кг 3х12
Упражнения за корем:
1. Коремни преси - 3х30
2. Коремни преси на римско столче с 3кг тежест 3х30
3. Повдигане на крака от лег 3х20
4.Извивки с дъмбел встрани 5кг 3х15
И още:
* Пек-дек  3х12
* Флайс с по 2кг 3х15
* Придърпване на вертикален скрипец 3х15 (15кг)

Накрая пътека 30 мин, от които 5мин загрявка на 7км/ч, редуване по 1 мин на 11 и 12 км/ч за 15 мин и останалото за разгрявка.

Мисля че тва беше. И по принцип тези упражнения предимно правя. Отначалото работех с малки тежести, то и сега е така, но все от някъде трябва да се почне ;) Скоро ще ги дигам :) Гледам да разнообразявам по-малко.
Чудя се за добавки нещо, както казах имам за чистене мазнини. Не бързам за никъде, но почвам да се отегчавам. Напоследък се чувствам слаба. Иска ми се да съм по-силна. Хем искам маса малко, пък и хем да чистя. Нещо сама си противореча. Моля да ми дадете съвети и да ми кажете къде според вас греша. А и това прясно мляко в крайна сметка да го консумирам или не. Почнах да прекалявам и с какаото..мани, мани. Проблем ми е водата. Хич не мога да я пия в препоръчителните количества ;( Най-много 1-1,5л.
Иначе от началото до сега се чувствам заякнала макар и малко. Но пък имам чувството, че корема си ми е същия(от него се сваля и най-трудно де) :(
Надявам се да ми помогнете. Благодаря ви за вниманието. Относно дневника ще гледам да си го водя ежедневно. А и за храната мисля, че не е както трябва. Ми тва е, което се сещам. Ако има нещо пропуснато питайте. Ако се сетя и аз ще допълвам.
Знам, че съм поредното момиче, с обичайните проблеми. Но се нуждая от надъхване и съвети.

Мерси ама много,много,много!!!! (hug)

07.07.10
17:46

Ако увеличиш храната 4-5 пъти и намалиш тренировката 4-5 пъти може и да прогресираш.

07.07.10
18:13

Тъй като досега като ида да тренирам си тренирам всичко, си мислех дали не е по-добре да си разделя тренировката и всеки ден да си тренирам отделни мускулни групи. А за храната не знам... Какво да приемам повече, от какво да се ограничавам? Обърквация отвсякъде :S

07.07.10
18:16

казано от hiha_93 на 07.07.10, 17:44:

Знам, че съм поредното момиче, с обичайните проблеми.

И ние даваме обичайните съвети: яж повече  :D

07.07.10
18:18

Махни плодовете след сутринта. Въглехидратите нека идват от овес/ориз/паста. Също приемай повече белтъци / месо,яйца,млечни,риба /. Овкусявай салатите със зехтин.
Колкото до тренировката - нека момичетата помогнат. Ако питаш мен, пак тренирай цялото тяло, но не по такъв начин. С по-малко упражнения и акцент на базовите.

07.07.10
18:20

Хах.. аз определено имам нужда да ги чувам по-често, та да ми се набият в главата. И какво да ям по-точно :?

07.07.10
18:23

Относно упражненията - повече повторения, по-малки тежести или обратно??? Като се има впредвид, че искам и сила и релеф !?

07.07.10
18:25

Обратното + чиста храна

07.07.10
18:31

Ами добавки?? Преди месец някъде пих за 2 седмици л-карнитин някакъв - май на Isopower (във финтеса го предлагат в шишенца  0,5л), като сок и отвратително сладък. Ефект - никакъв.

07.07.10
18:59

Първо оправи храната и тренировките.

07.07.10
19:58

Как планираш да я докараш тази сила с 3кг дъмбели? Моля те, премери си дамската чанта колко тежи, почти съм сигурна, че ще е повече :)

Моят съвет е да не си разделяш мускулните групи в отделни дни. Прави многоставни упражнения, натоварващи  цяло тяло, вместо изолиращи. По този начин ще успееш и да намалиш тренировката до някакво по-нормално време - примерно час максимум.

В храната ти няма белтък и е прекалено оскъдна - не си правиш услуга така :)

Пожелавам ти да постигнеш целите си, тук има много хора, които ще ти помогнат.

ХУбава вечер :)

07.07.10
20:46

Определено си много права, но мога да ти каже че във фитнеса, където ходя момичетата се лигавят дори с по 1 и 2кг. Да жалко е, но и инструкторите дори съветват да се работи с по-леко..Бе нямам думи просто. Аз лично ще гледам да се поправя в най-скоро време и ще почна да тренирам с по-прилични тежести. Радвам се за критиките. Точно за това пуснах и темата и съм адски благодарна за отзивчивостта! Все пак съм и все още начинаеща и учеща се и имам повече доверие на вас. То не може да е и другояче като имаш впредвид, че телата на някои от инструкторките са под всякаква критика(кой нормален би им се доверил нз ??!?). Както и да е. Ще гледам да променя и храната. Да съгласна съм, че програмата ми трябва да се преструктурира значително, щото тея дни ми отнема бая време. Поне сега го имам в изобилие де :D

08.07.10
13:33

Днешното хранене е следното:

9.00 - около 50гр краве кашкавал, ябълка и чаша прясно мляко
12.30 - задушени картофи в масло - 300гр
15.00 - 1 бяло фрапе
и към 21.00 ще хапна пилешко с грах
Вода - ок 1,5л за сега

Не съм правила тренировка, но доста повървях пеша. След малко пак излизам :)

Да се оплача и че напоследък доста прекалявам с какаото(днес не за радост). Слагам си по 4,5лъжички с малко мляко и се получава като течен шоколад ммм...много ми харесва. Дали има някакъв проблем? Вие какво мислите?
Храната още не съм я променила и ще ми е малко трудно, но за никъде не съм се забързала. Утре мисля да променя тренировката. Сега ще си избера и някои упражнения. Може и вие да помогнете, ако ви се занимава..
И относно кардиото - ще загрея на крос-а или велото за 10мин и накрая 30мин пътечка(нещо като интервалн бягане ще си направя).Та добре ли е така според вас?

09.07.10
19:21

Хранене:
9.30 - ябълка и чаша прясно мляко
11.00 - кафе с малко кафява захар
13.30 - печени картофи с пилешко бутче
15.00 - шепа малини
21.30 - спагети с кашкавал

Тренировка:
10мин загрявка на колелото
3х15 раменни преси
3х15 повдигане на ръце встрани
3х15 повдигане на ръцете напред
Коремни преси - 3х30 с 2,5кг тежест
Повдигане на крака от лег 3х20
Бедрено сгъване - 3х12
Напади  3х15
Глутеус машина
Пек-дек  3х12
Придърпване на вертикален скрипец 3х15
30мин кростренажор (интервално кардио)

Доста ме ободри тренировката, а бях бая заспала и дори не ми се ходеше на фитнес. След нея се чувствах чудесно.
Днеска попрекалих с въглехидратите за жалост, но ще се поправя!! И това е общо взето :)

09.07.10
19:31

Здравей hiha и добре дошла, напоследък нямам много време и затова късно се включвам и в твоя дневник. Според мен храната ти е твърде малко, нямаш достатъчно протеин и мазнини, като че ли повече си заложила на въглехидратите.
alabalaa ти е казал на какво да заложиш, така че спокойно може да му се довериш! А тренировките ти ми се струват твърде дълги, няма смисъл да оставаш в залата повече от час. Хайде успех ти желая!

Мнението беше редактирано от S_L на 09.07.10 19:32.

09.07.10
19:38

Ми относно тренировките ми е много трудно да преценя кое да махна...А пък искам да си правя в един ден за всички групи упражнения и нз..малко съм объркана

09.07.10
19:41

Здрасти, hiha,
първо да те поздравя за усилията, които полагаш. Ако няма резултат, търси грешката в храната. Доста е зле.
Не ти трябва НВД. Спазвай основните принципи на здравословното хранене - това означава и протеин на всяко хранене.
Личи си, че тренировката си я попроменила и съкратила. Има какво да се желае.
За рамо - една раменна преса е повече от достатъчно за човек с твоя стаж. Естествено, ако я правиш с розовите гирички, няма да стигне :)
Корем - за да не преразказвам - прочети тази статия и се съобрази с нея.
Крака, дупе - клек, напади, добро утро, хиперекстензии, глутеус мост, суинг.
Гърди, трицепс - лежанка, лицеви, кофички, флайс (само гърди).
Гръб - скрипец, гребане, тяга.

Има и други, но доста изписах...
При положение, че искаш да качваш мускули, спри това кардио. Ако е интервално, нека е петнайсетина минути.
Загрявката - 5-6 мин. стигат.

Коремът нека е в края на тренировката.
Не превишавай 1 час.
Намали повторенията най - добре, избери си 5-6 упражнения на тренировка и .....в залата :)

Мнението беше редактирано от Инис на 09.07.10 19:57.

09.07.10
20:02

Благодаря ви искрено за съветите!!! Ще се възползвам на макс от тях :) :) Храненето знам, че ми е голям(основният) проблем. Определено ще увелича протеините и до известна степен мазнините. Лошото е, че чак сега разбирам колко грешно съм се хранила  :(  Мислех си, че колкото по-малко храна приемам, толкова по-добре. Но уви. Ето защо и нямам кой знае какви постижения с тренировките. Вече ще наблягам на многоставните упражнения. Ще увелича тежестите. И наистина няма смисъл да прекарвам чак толкова време във фитнеса.

Хубава вечер ви желая! :)

10.07.10
15:24

Такам...днешното хранене е следното:
9.00 - ябълка, чаша прясно мляко с лъжичка какао
13.00 - малко леща и гювече с повечко сирене, кашкавал, чушки и яйце
14.30 - ябълка и банан
18.00 - чаша мляко
към 21.30 - салата от домати и краставици,малко ориз и пилешко месо
вода - около 2л

ТРЕНИРОВКА:
загрявка 6-7мин кростренажор
раменни преси - 3х12
бицепсово сгъване - 3х15
кофички - 3х12
глутеус мост - 3х20
напади - 3х15 с по 3кг дъмбели
скрипец - 3х15
флайс - 3х10
повдигане на краката от лег - 3х20
коремни преси - 3х30 с 5кг тежест
20мин кардио на пътеката

Тренировката ми отне някъде 1ч и 10мин. Доволна съм. От другия път вече дигам тежестите и намалявам повторенията. За храненето мисля, че е по-добре, но още малко протеин няма да е зле.
Това е от мен за сега.

Поздрави! :)

10.07.10
15:43

Храненето е на светлинни години от добре
Виж как се хранят другите момичета - либра, С_Л и т.н.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 10.07.10 15:44.

Закуската да ти е по-стабилна, какви са тези ябълки? :))))) И прясното мляко ако ти е купешко,, кой го знае какво има вътре.
Закусвай стабилно, да ти е сито:)
Ще оправиш и храната, всичко с времето си. Послушай съветите на Инис за тренировките

10.07.10
18:35

Не всеки може да се храни с едни и същи храни всеки ден, в точен час и да си запомни количеството. Да си записва менюто. Аз лично по-скоро ще загубя апетит. А и на 16 години да се стресираш, да си обмисляш всеки залък - не го намирам нито за правилно, нито за нормално. А и в тази възраст най-малкото сядаш на масата с родителите си и ядеш това, което са ти сервирали.

Тук не става въпрос да си записва залците, а да се храни с ХРАНА, особено в основните хранения. Няма значение и точния час, но закуска, обяд и вечеря да имат достатъчно хранителна стойност. Ябълката не върши работа.
Съмнявам се на масата с родителите да хрупат ябълки.
И обръщането на внимание върху храната не значи, че тя ще е еднообразна - има тоооооооолкова много варианти за манджи с месо, сирене и яйца, че ти е бедна фантазията:)
На 16 години тялото се развива и има нужда от добра храна,. Родителите би трябвало да обръщат повече внимание на децата си по отношение на храната, защото ако основните принципи са изградени от ранна възраст, детето сигурна съм ще е много по-здраво от тези, които хрупат чипсове и солети, а за междинно - шоколад и бонбонки :)

10.07.10
19:38

Добър вечер и от мен! Когато имам време влизам да чета от тук от там по форума, тъй като имаме сходни интереси и  е хубаво, че може да обменяме идеи.. така по темата виждам, че се отвори въпрос за храненето. аз не съм специалист в тази област, но тъй като обичам храната ми да е разнообразна  и различна, а трябва и да е здравословна се поразрових из нета и намерих доста интересен сайт с рецепти за здравословна храна (макар и на английски предполагам няма да ви затрудни :) ) http://www.epicurious.com/recipesmenus/healthy/recipes Дори са направени в раздели, в зависимост от това коя става за закуска, коя за обяд, вечеря и т.н. Ако се поразровите още ще намерите десетки такива сайтове.
Надявам се съм била от помощ, а на момичето с дневника и пожелавам успех в следването на баланса !

11.07.10
16:07

Ми проблемът със закуската ми идва от там, че обикновено час или час и половина след нея отивам да спортувам и понякога се чувствам тежко и не мога да си направя пълноценна тренировка. Знам, че не е правилно и със сигурност ще почна да си закусвам както трябва, пък дори и да трябва да ставам по-рано или да ходя следобяд на фитнес. А за родителите ми, те по принцип се хранеха много нездравословно. А аз като по-малка не съм обръщала толкова голямо внимание на храната. Та си ядях по техния акъл. От близо година обаче успях, променяйки моите навици да променя и техните. Те бяха и двамата с доста наднорменно тегло, но сега са по-слаби и се чувстват по-добре. Аз не претендирам, че се храня кой знае колко правилно(даже хич), но поне елиминирах сладките работи, газираното, мазното, и junk food-a. Бая се изтормозих, докато им “промия мозъците” в добрия смисъл. И бая спорове имаше, но сега всичко е що-годе наред :) А и проблемите ми с храненето идваха и от баба ми. Тя непрекъснато ме изкушаваше с бисквити, шоколади, вафли и т.н. Така всеки ден си ги похапвах без огризения. Тя дори все още ми натяква, че не може да не се яде сладко. Било вредно да не се похапва по-малко всеки ден....и нз си какво още.. Трагедия, но вече няма как да ме накара, а и аз не се поддавам лесно. ;) Тя иначе е страшно слаба 50кг някъде, а всичко си яде. Шанс ;)

По-късно ще напиша и днешното хранене, щото още не съм сигурна за вечерята. :)

11.07.10
17:53

Днеска храненето беше толкова трагично, че ме е срам да го пиша..
10.00 - няколко кайсии
15.00 - 3 яйца по панагюрски, голяма салата от краставици - ок 300гр.
20.00 - салата от домати с много кашкавал
Но утре сутринта преди закуска съм решила да ида да си накупя някои неща и да закуся, както си му е реда!

12.07.10
16:58

ХРАНЕНЕ:
9.30 - 5с.л. овесени ядки, прясно мляко, яйце и малко парче сирене
11.00 - шепа сурови бадеми
13.30 - печена скумрия със салата от домати и краставици
15.00 - банан(охх, не мога без тея плодове следобед... :( )
19.00 - кисело мляко - 150гр, 2с.л. ленено семе
21.00 - малко ориз със зеленчуци, салата от домати и краставици, 2 яйца

ТРЕНИРОВКА:
загрявка кростренажор - 6мин
раменни преси - 3х10, 5кг
гребане с дъмбел 5 кг
флайс - 3х10, 5кг
хиперекстензии - 3х15
клек - 3х12
едностранно трицепсово разгъване с дъмбел(3кг) зад глава 3х10
повдигане на краката от лег
коремни преси 3х30 с 5кг тежест
15мин вело на 6-та степен(бая потене беше) ;)

13.07.10
06:47

Между другото, какво мислите за соята като източник на протеини? Мога ли да я приемам примерно със закуската или в некои от междинните хранения? Полезна или не чак толкова е? :)

13.07.10
07:59

Не чак толкова! ;)

13.07.10
17:49

Здравейте :)
Днеска беше много, ама многоо горещ ден, за което много се радвам, защото ми беше домъчняло именно за тези дни ;)

ДНЕШНОТО МЕНЮ:
9.00 - 4с.л. овесени ядки, прясно мляко, 2с.л. ленено семе, 1 яйце
10.00 - 1 ябълка и 1 нектарина
13.30 - пилешко шишче ок. 120гр + салата от домати  и краставици
15.00 - банан и праскова :(
19.00 - кисело мляко 2% ок.150гр + 2с.л. ленено семе
21.00 - ок. 150гр ориз с парче сирене/кашкавал
Вода - 2л

Покрай тея плодове си забравих ядките....

ТРЕНИРОВКА:
7мин пътека
раменни преси с дъмбели 3х10 с по 5кг
пек-дек - 3х12
придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3х10
хиперекстензии - 3х12
напади с дъмбели - 3х10 с по 5кг дъмбел в ръка
кофички на пейка - 3х12
коремни преси - 3х30 с 5кг тажест
повдигане на краката от лег - 3х20
20мин вело - 8-ма степен
Това е за днес.
Приятна вечер на всички! :)

14.07.10
16:28

Привет :P

Днес си мислех да си почина и да не ходя на фитнес, но за сметка на това си спретнах 1 малка тренировка в нас:

5мин скачане на въже
3х20 клек
3х20 глутеус мост
3х15 кофички на пейка(легло :D)
малко лицеви, ама са ми толко трудни, а така искам да се науча..
3х15 повдигане на краката от лег
планк

ХРАНА:

9.00 - 4с.л овесени ядки, 2с.л ленено семе, прясно мляко 150мл, нектарина
11.00 - яйце
13.00 - ок 250гр печени тиквички, яйце, кисело мляко, салата от домати, 1/2 ябълка
16.00 - яйце, кисело мляко 2%
19.00 - 2с.л ленено семе, по-малко от 100мл прясно мляко
21.00 - 100гр печени картофи, салата от краставици, сирене

15.07.10
14:18

Здравейте  (wave)
Така..да дам и отчета за днес.
ХРАНЕНЕ:
7.00 - ябълка
8.00 - 3с.л. овесени ядки, 2с.л. ленено семе, 150мл прясно мляко
9.00 - нектарина
12.30 - 3 яйца по панагюрски
15.00 - бяло фрапе без захар
16.00 - 150гр кисело мляко 2%, 2с.л. ленено семе, 1/2с.л. какао (много вкусно се получи!!!)
20.00 - салата от домати и краставици, сирене и 2 яйца(може и 3)
вода - мисля да я докарам до 2,5л

ТРЕНИРОВКА:
6мин велоергометър
3х10 раменни преси с по 5кг дъмбели
3х12 бицепсово сгъване 5кг
3х10 трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
3х10 гребане с 5кг дъмбел
3х10 флайс 4кг
3х10 напади с по 5кг дъмбел в ръка
3х20 повдигане на краката от лег
3х30 коремни преси
15мин кростренажор

Мисля, че е добре да увелича тежестите и да намаля повторенията  ;)

Хубава вечер ви желая!
И поздрави от Благоевград!! (hug)

15.07.10
15:28

В профила ми има 2 снимки, а когато му дойде времето ще кача и други. А тва под името ми съм аз тази, която решава какво да е!

17.07.10
20:06

Вчерашният ден не ми се коментира...Случи се нещастие, но няма да ви занимавам. Ядох сравнително малко и не чак толко здравословно.
Относносно днес положението не е кой знае колко по-цветущо, но все пак е по-добре.

ХРАНА:
9.00 - ябълка
10.00 - 3с.л. овесени ядки, 2с.л. ленено семе, към 200мл прясно мляко, малко канела и 1 нектарина
13.00 - салата от домати и краставици, ориз 150гр, 1/2 пилешко шишче
16.00 - 2 яйца
20.00 - голяма салата от домати и краставици, 150гр сирене и няколко печени картофчета

Нямаше начин да спортувам, но в понеделник се връщам в залата въпреки всичко.
Многото бройки повторения вече страшно много ме отегчават така че ще дигам тежестите.

18.07.10
19:13

праскова?

18.07.10
19:21

праскова без мъх

18.07.10
19:24

I knew it : )

18.07.10
19:46

Дам..гола праскова ;)

ХРАНЕНЕ:
9.00 - 2 нектарини
10.00 - 3с.л. овесени ядки, 2с.л. ленено семе, 150мл прясно мляко, канела
14.00 - 3 яйца по панагюрски + салата от краставици
17.00 - 150гр кисело мляко 2%, 2с.л. ленено семе, 1/2с.л. какао
21.30 - салата от домати и краставици, 100гр кашкавал

Лека вечер! :)

19.07.10
13:22

казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 15.07.10, 16:36:

Видях снимките, харесват ми, хубави данни за добър старт, височината впечатлява.
Ако погледнеш в галерията ми ще видиш добри модели за подражание.
Онтосно програмата предлагам сутрин на гладно велоергометър-въртиш максимално бързо без съпротивление, всеки ден увеличавй с по 5мин. докато стигнеш 30-40мин. Увеличавай повторенията за сметка на тежестта-за релеф, в противен случай маса. Избягвай късното хранене.

:D :D
Кажи ми,че сестра ти е седнала на компютъра и тя е писала.

19.07.10
14:07

казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 19.07.10, 13:47:

Не разбирам.

ПО заобиколен начин се опита да ти каже, че не си прав/а

VA

19.07.10
15:06

Здравей, според мене тези 3 с.л. овесени ядки са нищо, яж по една купичка/чаша с овесени ядки, поливай ги с прясно мляко и всичко е ок ;) Говоря за 70-100 грама горе долу. Също така ако е възможно вместо да ядеш въглехидрати вечерта, ги сложи на обедното хранене заедно с месо за да стане по-стабилно а вечерта белтъчини+мазнини. Мисля че е добре да видиш http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ ако не си я видяла вече де и да си сметнеш калорийния баланс, според мен излиза много на минус, трябва да приемаш към 1900 калорий дневно. И все пак кажи какво искаш-релеф или мускулна маса?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1