Проблем с ръцете

19.05.10
16:45

Здравейте!
Проблема ми е следния- Когато тренирам за бицепс след 2-3 серии усещам болка в свивката на ръката(незнам как се нарича) и не мога да продължа тренировката , а усещам че мога да вдигам още, защото бицепса ми въобще не се натоварва. Някой може ли да ми помогне, защото ме е страх като продължавам да не се контузя?

19.05.10
17:10

Преди от скота ме болеше и грешката беше в захвата ми,а твоят как е

IB

19.05.10
18:59

Почини си няколко дни(седмици)може даси претоварил раката.

Мнението беше редактирано от Iron Beast на 19.05.10 19:02.

27.05.10
09:03

Загрявай хубаво и не само групите които ще тренираш а цялото тяло всеки път ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

27.06.10
09:17

Махни скотовото згъване ИЛИ го прави 1 седмица и след това 2 седмици го заменяй с многоставни упражнения. 1 седмица го прави, 2-НЕ. Едноставставните упражнения (каквото е скотовото згъване) натоварват много сухожилията..връзките (свивката на ръката). Или ако наистина е силна болката, забрави скотовото и упражненията наподобяващи него..за 2-3 месеца или колкото е нужно и го смени с многоставни, по-малко ще натоварваш сухожилията.

27.06.10
19:27

хмм многоставно упражнение за бицепс... не се сещам за такова както и такова за трицепс...

27.06.10
21:36

Преди да започнеш да тренираш си намажи ръката с нещо загряващо на мястото, където чустваш болка. После когато започваш тренировката направи няколко - 2-3 серии загряване само с много леки гирички. После премини към упражнението и пак загрей с една или две серии с много лека тежест. После може да сложиш вече по-голяма такава - около 65 % от максималната ти за даденото упражнение.  Преди всяко ново упражнение прави поне една серия с леки тежести и повторения 15 - 20, след което преминавай към тренировъчните си тежести. Не разгъвай ръцете си докрай в най-долно положение, не ползвай прекалено големи тежести, които ти пречат да имаш контрол по всяко време над тежестта.
Ако болката продължи след 2-3 тренировки, отиди на лекар или си дай почивка.

07.07.10
22:39

Имам същия проблем . Болката е неописуема , лявата ми ръка отказва напълно и не мога да правя пълноценна тренировка за бицепс . Със сигурност ще отида на лекар .

07.07.10
22:44

При кое точно упражнение я има тази болка ? Имай предвид, че бицепсово сгъване с прав лост е МНОГО натоварващо за китките и като цяло предмишниците... По-добрия вариант е крив лост. А най-добре само с дъмбели да тренираш. И все пак за коя сгъвка говориш ?

08.07.10
10:46

казано от Madman_ на 07.07.10, 22:44:

При кое точно упражнение я има тази болка ? Имай предвид, че бицепсово сгъване с прав лост е МНОГО натоварващо за китките и като цяло предмишниците... По-добрия вариант е крив лост. А най-добре само с дъмбели да тренираш. И все пак за коя сгъвка говориш ?

При кривия лост , когато правя за бицепс . Болката е при лявата ми ръка , имам чувството , че ме боли самия кокал до предмишницата . Виждал съм и други момчета във фитнеса със същата болка на същото място , но те си слагат ластичен бинт , който да загрява допълнително мястото , незнам дали при тях има ефект , но при мен няма . Незнам как да ви го опиша , имам чувството , че ще ми се счупи ръката , много странно , изтръпва самото място и боли докато не спра да го натоварвам .

08.07.10
12:29

Ако няма болка при трениране с дъмбели, решението е много просто - тренираш само с дъмбели. И без това няма нужда от 100 упражнения за бицепс...  Ако и тогава те боли - просто дай почивка на ръцете - големите ръце не са еднозначни с красиво тяло. ;) 
Отиди и на лекар - колкото по-рано се лекува една болка, толкова по-добре. Все пак тук не можем да ти помогнем много. Не сме ясновидци като октопода Пол.  :D Успех!

08.07.10
13:11

казано от Madman_ на 08.07.10, 12:29:

Ако няма болка при трениране с дъмбели, решението е много просто - тренираш само с дъмбели. И без това няма нужда от 100 упражнения за бицепс...  Ако и тогава те боли - просто дай почивка на ръцете - големите ръце не са еднозначни с красиво тяло. ;) 
Отиди и на лекар - колкото по-рано се лекува една болка, толкова по-добре. Все пак тук не можем да ти помогнем много. Не сме ясновидци като октопода Пол.  :D Успех!

Така е , с дъмбелите болката е поносима . Просто с кривия лост бицепса ми се помпа доста добре , но пък явно , че няма да мога да го правя докато не разбера проблема .

14.07.10
21:41

казано от Тишо на 27.06.10, 19:27:

хмм многоставно упражнение за бицепс... не се сещам за такова както и такова за трицепс...

Извини ме, имал съм предвид изолиращи или не толкова..явно нещо друго ми е било в главата докато съм писал поста си ;)
ПО-ЯК

Мнението беше редактирано от Uchesht se на 14.07.10 21:42.

15.07.10
06:12

Самия факт, че двете глави на бицепса започват от израстъци на лопатката (tuberculum supraglenoidale scapulae и processus coracoideus) и завършва на грапавина на лъчевата кост на предмишницата, обхващайки по този начин две стави - раменна и лакътна, за чисти едноставни упражнения може да се смятат само няколко (като Скотовото сгъване и няколко други, при които лактите са опрени и фиксирани на подложка, като по този начин се елиминира възможността за движение в раменната става).Всички други са в определена степен многоставни, защото винаги има движение в раменната става като една от функциите на бицепса, а именно да отвежда ръката навън, да завърта ръката навътре, да привежда ръката към тялото и да я изнася напред пред тялото заедно с предната глава на делтоидеуса.
По същия начин стои въпроса и с трицепса, чиято дълга глава също започва от лопатката и обхваща двете стави- раменна и лакътна.
И тук чисти едноставни упражнения са само няколко. Всичко зависи от изпълнението, но дори и ако движението е стриктно само в лакътната става, тези глави, които са разположени на две стави се натоварват изометрично.
Обобщение - има едноставни и многоставни упражнения за ръцете според мен.

15.07.10
07:58

казано от Uchesht se на 14.07.10, 21:41:

Извини ме, имал съм предвид изолиращи или не толкова..явно нещо друго ми е било в главата докато съм писал поста си ;)
ПО-ЯК

Всъщност, тесен хват от лег, е многоставно упражнение за трицепса, и набиране в тесен подхват, е многоставно упражнение изграждащо бицепса. Помисли си пак. Сети ли се вече?  :)

Мнението беше редактирано от El padre на 15.07.10 08:01.

15.07.10
13:12

набиранки с тесен подхват, придърпване на горен скрипец с тесен подхват, кофички, лег с тесен хват

15.07.10
15:39

Мерси за просветлението и полезната информация :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1