07.07.10
17:45
Не знам дали точно тук е мястото на тази тема за това се извинявам предварително ако съм сгрешил раздела. Нуждая се от витамини за по-бързо възстановяване и тонус, но не знам точно какви да закупя. За това искам да ми препоръчате някакви. Стажа ми във фитнеса е година и половина. Преди съм пил само бирена мая, но не знам до колко тя е подходяща за целите ми. Ако мога да продължа приема на бирената мая и мога да си спестя парите за други витамини ще е добре. Точно това е и въпроса ми, подходяща ли е бирената мая и ако не е какъви витамини точно да си закупя? Благодаря ви предварително и поздрави.
07.07.10
19:17
Страхотен профил имат Multi Pro, бих пил един пак след следтренировъчното хранене и само в тренировъчни дни.
Така пия ISS Super Vitamin Pack в момента и са определено най-добрите витамини, които съм пил (сравнени с Адам, Опти-мен, екогрийн). Страхотно отпускане вечер, най-добре се усеща след лег-дей.
казано от hardrlz на 07.07.10, 19:23:
Какво мислите за Now Special one ? :)
Стават. Разгледай и Вит-мин 100.
07.07.10
21:05
Не знам кво стават, ама аз повече “слаби” витамини няма да си взема. И Адам са слаби сравнение с тия ISS, не очаквах някакви “резултати” от витамини, но се чувствам страхотно. Scitec ми изглеждат още по-добри, защото ще си спестя следтренировъчното рибено масло.
+ 50мг CoQ10, което си е много скъпа суровина като цяло. Сигурно тях ще ги пробвам следващият път :)
А тия витмин 100, най-много да оцветиш тоалетната и плочките наоколо завинаги. Също така от тия на ISS пикая по-малко жълто от всички други, които съм пробвал, а дозите са доста по-големи, което ме навежда на мисълта, че трябва да има някакво по-добро усвояване, щом усещам и ефект някъв.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 07.07.10 21:07.
08.07.10
11:34
@Камене - аз като разправях, че за пръв път наистина “усещам” действието на витамини, не ми вярваха отначало. Имам база за сравнение с Анимал Пак и сравнено с тези витамини, които пия в момента - има огромна разлика. И най-странното, въпреки, че са адски мощни - пикая странно жълто само след тренировката, през останалата част от деня ми е без промяна цвета. И аз като тебе си мислех, че това означава че ги усвоявам много добре, защото от Анимал Пак пикаех извънземно зелено нон-стоп.
08.07.10
12:49
И аз бих бил от тези, които не ти вярват, че може да бъдат усетени витамини, но културистът, които ме тренира ми каза специално за тези на ISS и не съжалявам, че го послушах. Иначе Scitec продължават да ме изумяват със страхотни етикети, като им разгледах официалния сайт, имаше продукти, които направо имах чувството, че аз съм ги правил, тоест бих си ги направил точно така по мой вкус. За жалост още не съм съм пробвал нищо, тия дни ще взема казеин + изолат и ако ми харесат, ще им се доверя с повечето продукти, които ще ползвам за в бъдеще.
Много се радвам, че си ги надушил и си наложил цени, които се различават доста от “монополизма” при вноса на почти всички марки в България (bow)
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 08.07.10 12:50.
08.07.10
13:19
Просто не мога да си обясня това залитане по допълнителен прием на витамини, при това в дози, надвишаващи разумното. Т.нар. спортни витамини често преминават границите на RDA (Recommended Dietary Allowance), които американската академия на науките пулбикува и дори Tolerable Upper Intake Levels (UL) към медицинския му институт. Сравнете някои от предлаганите витамини с количествата от тази таблица:
http://www.wadsworth.com/nutrition_d/special_features/0-534-558986-7_C.pdf
Прекомерни високи дози витамини (особено мастноразтворими) могат да водят до бъбречни, чернодробни, нервни и какви ли още не заболявания.
Тук витамините се рекламират като магически хапчета, които се усещат, направо летиш от тях. Просто това е несериозно. Мислете, покрай нещата, дето “усещате”, поемате вещества, от които хич нямате нужда, най-малкото не и в пъти над нормалните граници.
08.07.10
13:23
Точно пък RDA почти не се спазва никъде в който и да е суплемент произведен в Америка, така че тази Американска Академия май никой не я зачита. :)
При положение, че спортуващите се чувстват по-добре при допълнителен прием на витамини, отколкото без да приемат такива - не виждам къде е проблема.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 08.07.10 13:24.
08.07.10
13:44
казано от Aleksandar Marinov на 08.07.10, 13:23:
Точно пък RDA почти не се спазва никъде в който и да е суплемент произведен в Америка, така че тази Американска Академия май никой не я зачита. :)
При положение, че спортуващите се чувстват по-добре при допълнителен прием на витамини, отколкото без да приемат такива - не виждам къде е проблема.
Малко несериозно отговаряш за човек, който търгува с това :) Това, че не се зачита означава, че некви дърти тъпаци с много съкращения пред имената, не ги разбират нещата ли?
Аз се чувствам прекрасно, когато ударя 4 уискита петък вечер. На сутринта не се чувствам толкова прекрасно. След 20 г. вероятно ще се чувствам още по-зле. Това, че нещо не пречи сега, далеч не значи, че няма да има последствия след време.
Не казвам, че всички ще умрем от витамини. Просто това е излишно трошене на пари за съмнителни ползи и потенциални вреди. Ако намериш поне няколко сeриозни медицински изследвания, че дози витамин А от po 15 000 iu допринасят с нещо полезно за живота, спорта, ще си върна думите назад.
Все пак най-старият медицински принцип е “преди всичко не вреди”
09.07.10
20:02
В момента бих ти препоръчал NOW ADAM 60 tabs , които са на промоция в Healthstore.Прекрасни витамини, качеството не се коментира за разлика от други не дотам доказани марки, а за цената им в момента са страхотен вариант.
10.07.10
09:03
Centrum .
казано от manqka на 10.07.10, 09:03:
Centrum .
Къци. Вместо тея витамини, изяж една ябълка и бегай .
казано от Aleksandar Marinov на 08.07.10, 13:23:
Сашо, по тази логика и от приема на наркотици може да се почувстваш добре? Какъв е проблема тогава да ги приемаме?
Доста бъркате причината поради която се приемат витамините и минералите. А тя не е сила и маса. Нито пък виждам смисъл от прием на витамини с различни видове стимуланти в тях или пък карнитин... но разни хора разни идеали :)
А това с урината пък по никакъв начин не гарантира, че едни витамини са качествени или не.
04.11.11
19:59
Бих желал да знам дали някои от вас е приемал или има някаква подходящя информация за витамините Scitec multi pro.Наскоро си ги закупих,но изпитвам лек страх да продължа да ги приемам(18години,ръст 176,65 кг,диета-обилно количество яица,пилешко и млечни продукти,наскоро започнах да хапвам и кълнове).Пояснявам за диетата защото смятам,че е важно това дали приемам достатъчно витамини и с храната.Пих ги два дни вече и не съм забелязал някакво сериозно вредно проявление,освен леко наситена урина.Режима ми не е много лек (4-5 тренировки седмично).Въпреки всичко бих желал някои да ми даде съвет какво да правя и да разясни малко повече за дозите при които се получава интоксикация(вече съм прочел статиите за хипервитаминозата,но на много места срещам противоречиви мнения).Накратко безопасни ли са тези витамини
21.12.11
21:54
По-добри, поне като състав, досега не съм намерил:
Nature’s Way, Alive! Multi-Vitamin, No Iron Added, 180 Tablets
Има ги в нашите аптеки, но много трудно и рядко се намират, а аз просто си ги поръчвам от ихерб.