08.07.10
18:02
Тъй като знам, че много хора от форума си поръчват суплементи (и не само) от интернет, искам да попитам колко би ми излязла доставката на часовник от щатите. Става въпрос за следния продукт http://compare.ebay.com/like/380246036019 . На страницата пише че доставката до Европа струва 14.95$ с USPS. Мен обаче ме интересува колко още ще трябва да платя като митнически такси (или каквито там са) при влизането на продукта в България. Моля който има опит в тези покупки и знае какви са горе долу таксите и пристигат ли навреме пратките да ми даде малко информация :) На страницата на продукта пише ” Please check your country’s customs office to determine what these additional costs will be prior to buying” и искам да попитам има ли реално в България някаква истанция към която мога да се обърна и от където да ми кажат със сигурност колко пари ще струват митническите такси и колко общо ще ми излезе доставката?
Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от PullTheTrigger на 08.07.10 18:03.
09.07.10
07:56
20 процента ддс и около 20 лева мито предполагам( преди 2 години си поръчвах часовник на подобна стойност) + 15 за митническа декларация.
Това е нещо по което да се ориентираш.
Иначе ще дойде до 2 седмици (вероятност 98 процента :) ).
За 2-3 часа ще се оправиш с митниците.
09.07.10
08:17
казано от entwickler на 09.07.10, 07:56:
За 2-3 часа ще се оправиш с митниците.
А това значи ли ,че трябва да ходя от някъде да си го взимам като пристигне в България и не ми го доставят на моя адрес?