10.07.10
12:00
Здравейте на всички! :)
С риск да ви е омръзнало от такива теми и подобни въпроси искам да помоля за съвет. Тренирам джудо, може да се каже състезателно, сега лятото съм в почивка от тренировки и състезания и съм си поставил за цел да сваля 6кг. за да вляза в долната категория. Опитах НВД около 3 седмици бях на тази диета и първата седмица свалих 2кг., през другия период разликата варираше само през някакви грамове (може би е нормално, не знам). Правя кросове през ден между 20-25 минути, а другата част от тренировки е насочена предимно за сила и бързина, а от диетата имам чувството че нямам сила да направя всички упражнения и един вид “издъхвам”. Напълно бях оптисал всякакъв вид течности (освен вода около 3-4л на ден), хляб, сладко и пържено. Принципно не съм от хората, които лесно свалят килограми, това прави впечатление и на мен и на треньорите ми, но имам 3 месеца за да сваля въпросните килограми и за никъде не бързам. Въпросът ми е може ли да сложа в менюто някои въглехидратни храни, било то и на закуска?
10.07.10
13:50
казано от Rikoo на 10.07.10, 12:40:
От къде си :) Къде тренираш и при кой.
От София съм и тренирам при Данко Милков.
10.07.10
15:15
Здравей, Козел! Аз също като теб тренирам двуразово! За да постигнеш добър ефект при смъкването на тези 6кг (под добър ефект имам в предвид - губене на мазно, запазване и/или покачване на ММ) трябва да ползваш суплементи - добър мултивитаминен комплекс, креатин и суроватъчен белтък на прах! Те са нужни, за да се възстановяваш между тренировките и да поддържаш добра интензивност при времетраенето им! За режима на хранене - започни сутринта с доза суроватъчен протеин в мляко, 100-150 грама овесени ядки и 200 грама извара, след кардиото ти зареди със суроватъчен протеин, отново разтворен в мляко ( лактозата ти е нужна, за да възстановиш изгубения гликоген и да започнеш възстановителния процес). Сега ще започне странната част - на обяд приеми единствено белтък+мазнини (месо+сирене/сирене+яйца/месо+краве масло/) или белтък+бавен въглехидрат(месо+кафяв ориз/пълнозърнести спагети и хляб). Два часа след обяда ти - някакъв плод с 50-60 грама орехи, а преди трен сирене+3-4 яйца, вечерята да е чисто месце+салатка. Аз по едно време също бях запецнал с НВД-то, но сега се храня всеки ден по този начин и качих 2 кг мм за 1 седмица и изчистих около 2 % подкожни. Аз съм на 9 тренировки седмично и суплементирането е задължително. Помисли над това, ще ти помогне! Успех и поздрави!
Ехе ти щом за 1 седмица качваш 2 кг Мм и същевременно чистиш 2 % мазнини сигурно си проекция на бъдещ успешен културист ...
А Данко Милков кой тренира - Левски елит, софия, ЦСКА, Илинден ;? Иначе Послушай на Грейкнайт съветите, единствено си мисля, че и без тия мултивитамини ще се справиш. Може само БЦАА+Протеин да ти стигне. fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-isolate-surovatachen-izolat-2-kg или fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-protein-proffesional-5lb-100-surovatachen-protein това ще ти свърши работа.
10.07.10
17:48
Не, просто много интензивни тренировки, добри добавки, страхотни съвети относно храненето и хубава почивка :)
Качил си 2кг мускулна маса и 2% мазнини свалени за 1 седмица луд ли си ? Я се дръж малко това звучи твърде неверояно .. за 7 дена ... то за месец сигурно звучи пресилено пък за 1 седмица ... какви са тия добрите добавки то сигурно стероидите не дават толкова добър резултат ...
Мнението беше редактирано от hardrlz на 10.07.10 18:01.
10.07.10
20:36
Файр, Селмас, Суроватъчен изолат на Скайтек и Н.О Експлоуд. Сутрин правя 10х10 GVT програмата, а вечерта Хийт кардио. Не е нужно да ме одумвате, а да помогнете на момчето с някой съвет и препоръка. Не е мястото за спам тук. Поздрави и успех в хейта!
Ем то не че няма 20 такива теми на ден (и аз съм ги писал повечето де :Д )ама с 2 думи
Като не му стигат силите—->вдига въглехидратите
Като не бърза за никъде е още по-добре,да си транира и да яде храна а не чипсовете и баничките и тва е
То няма кой знае колко варианта за сваляне :D
11.07.10
10:33
казано от Helper55 на 11.07.10, 05:11:
Ем то не че няма 20 такива теми на ден (и аз съм ги писал повечето де :Д )ама с 2 думи
Като не му стигат силите—->вдига въглехидратите
Като не бърза за никъде е още по-добре,да си транира и да яде храна а не чипсовете и баничките и тва е
То няма кой знае колко варианта за сваляне :D
Викам да не ти отговарям, обаче и мен ме надразни ... първо прочел ли си, че говорим за понижаване на тегло, въглехидратите не се вписват, и въпроса ми беше как да ги премахна до минимум. И второ кой е казал, че се тъпча с чипсове и банички? Било то сега или преди? :)
Недей да даваш мнение, когато не си компетентен и не пиши по темите само и само да се заяждаш с някого, не знам какъв си, тренираш ли нещо, запознат ли си в тази сфера, но по манталитета ти ще кажа, че не си никакъв спортист.
Няма да ти пиша повече по темата....ама като за последно да си кажа НЕ професионалното мнение.Ако знаеш начин за понижаване на теглото без ограничаване на въглехидратите....моля сподели го :) .Никой не е казал,че се тъпчеш с буклуци,просто казах,че за да си постигнеш целите трябва да не го правиш.По въпроса дали съм спортист.......ем не може всички да сме,но при положение,че тренираш от нз колко си години и пак нищо незнаеш си личи и ти колко си спортен.
Живи и здрави,без лоши чувства....всеки си има мнение,щом не желаеш моето ОК. =)
11.07.10
14:38
казано от Helper55 на 11.07.10, 10:49:
Няма да ти пиша повече по темата....ама като за последно да си кажа НЕ професионалното мнение.Ако знаеш начин за понижаване на теглото без ограничаване на въглехидратите....моля сподели го :) .Никой не е казал,че се тъпчеш с буклуци,просто казах,че за да си постигнеш целите трябва да не го правиш.По въпроса дали съм спортист.......ем не може всички да сме,но при положение,че тренираш от нз колко си години и пак нищо незнаеш си личи и ти колко си спортен.
Живи и здрави,без лоши чувства....всеки си има мнение,щом не желаеш моето ОК. =)
Ти не си този, който може да прецени колко знам и колко не знам. Колкото до мнението ти, ти не го даде ти се заяде с въпросното момче по-горе! И нека се обзаложим, че свалянето на килограми е възможно макар и с ограничено количество въглехидрат, мисля че е допустимо около 1гр въглехидрат на телесно тегло и е хубаво, ако се приема да е преди обяд... Явно дори не си вникнал в това, което питам, но това не ме интересува. Успех! :)
Да НВД значи нисковъглехидратна диета, не нулева :) Трябва да хапваш въглехидрати да въстановяваш гликогена и да имаш енергия. Това е към хелпера. Козел ти сега какво реши с храненето и ще взимаш ли някакви добавки.
11.07.10
18:58
казано от Rikoo на 11.07.10, 16:15:
Да НВД значи нисковъглехидратна диета, не нулева :) Трябва да хапваш въглехидрати да въстановяваш гликогена и да имаш енергия. Това е към хелпера. Козел ти сега какво реши с храненето и ще взимаш ли някакви добавки.
Ами реших да пробвам протеин. Имам на Оптимум вкъщи ... приемам съвети за това как и кога да го пия. Имам предвид с вода или прясно мляко, защото знам че с мляко по-бавно се усвоява?
13.07.10
14:36
Нещо странно се случва ако някой може да обясни - 186см 90кг от месец съм на НВД и съм свалил 4кг.Искам още 4 да сваля.Значи мисля че храненето не ми е най-доброто в смисъл малко калории, 3 хранения и събота пиене на бира и твърд алкохол.Този месец съм решил да не пипам алкохола, за да видя какво ще се получи.Сутрин ям различно - овесени трици с ябълка и банан в мляко, друг път сандвич от пълнозърнест хляб.Обяд риба + салата или пилешка пържола + салата и малко варени картофи.От 13.00 до 19.00 нямам хранене или някакво минимално.После тренирам и към 20:40 150гр. извара + месо (пилшко,пуешко) или пък риба + салата.Кардио правя след тренировка и в почивните дни играя футбол или тичам.Пия глутамин.Виждам обаче че май свалям и ММ (може и да си въобразявам), но странното в случая е че гърдите общо взето си стояха горе-долу стегнати.След като свалих въпросните 4кг. във външната част стоят с връхчета, даже и когато ставам сутрин пак ми се случва да стоят така (сутрин сме най-леки и принципно винаги човек изглежда стегнат)
Липсата на животински мазнини в храненето често води до хормонален дисбаланс, въпреки че в случая периодът изглежда кратък.
Ако не виждах името, щях да питам дали си жена. Менюто ти е типично женско, не бих се учудил, ако и количествата са подобни.
Талаш, ябълка и банан с мляко закуска ли е, бре?
Къде са яйцата, маслото, ядките, свинското, черния дроб?
Овес и макарони евентуално?
Вземи да ядеш сериозно...
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 13.07.10 19:39.
казано от Dobromir Metodiev на 13.07.10, 14:36:
Нещо странно се случва ако някой може да обясни - 186см 90кг от месец съм на НВД и съм свалил 4кг.Искам още 4 да сваля.Значи мисля че храненето не ми е най-доброто в смисъл малко калории, 3 хранения и събота пиене на бира и твърд алкохол.Този месец съм решил да не пипам алкохола, за да видя какво ще се получи.Сутрин ям различно - овесени трици с ябълка и банан в мляко, друг път сандвич от пълнозърнест хляб.Обяд риба + салата или пилешка пържола + салата и малко варени картофи.От 13.00 до 19.00 нямам хранене или някакво минимално.После тренирам и към 20:40 150гр. извара + месо (пилшко,пуешко) или пък риба + салата.Кардио правя след тренировка и в почивните дни играя футбол или тичам.Пия глутамин.Виждам обаче че май свалям и ММ (може и да си въобразявам), но странното в случая е че гърдите общо взето си стояха горе-долу стегнати.След като свалих въпросните 4кг. във външната част стоят с връхчета, даже и когато ставам сутрин пак ми се случва да стоят така (сутрин сме най-леки и принципно винаги човек изглежда стегнат)
Според мен тая храна е за някой 70 килограма.
казано от kozela91 на 11.07.10, 18:58:
казано от Rikoo на 11.07.10, 16:15:
Ами реших да пробвам протеин. Имам на Оптимум вкъщи ... приемам съвети за това как и кога да го пия. Имам предвид с вода или прясно мляко, защото знам че с мляко по-бавно се усвоява?
След тренировките.
14.07.10
08:06
казано от Ensiferum на 13.07.10, 19:38:
Липсата на животински мазнини в храненето често води до хормонален дисбаланс, въпреки че в случая периодът изглежда кратък.
Ако не виждах името, щях да питам дали си жена. Менюто ти е типично женско, не бих се учудил, ако и количествата са подобни.
Талаш, ябълка и банан с мляко закуска ли е, бре?
Къде са яйцата, маслото, ядките, свинското, черния дроб?
Овес и макарони евентуално?
Вземи да ядеш сериозно...
Това за животинските мазнини и хормоналния дисбаланс нещо ми отбягва какво точно искаш да кажеш.Иначе свински пържоли също се случва да ям, така че не мисля да има някакъв проблем.Относно храненето ще вдигна малко калориите, защото и аз усещам че почвам да губя и ММ така.