11.07.10
17:45
Здравейте,
знае ли някой дали трябва да се почива след опреледено време на тренировки.
Тренирам активно вече 3 месеца, 4 дни в седмицата + бягане от време на време.
Чувствам, че имам нужда да почина от фитнеса 1 седмица. Хем имам и 1 лека травма и тя ще отшуми напълно.
Добра идея ли ще е? И трябва ли пак трябва да спазвам диета или мога да намаля яденето, след като няма натоварване.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:08.
11.07.10
18:06
Тялото си е твое никой тук неможе да определи по добре от теб дали имаш нужда от почивка или не .
П.С аз съм правил по 2-3 седмици почивки и ми се отрзяват доста положително след като пак започна да тренирам .
Успех .
Ако трупаш лесно мазнини, ограничавай въглехидратите когато не тренираш, но за сметка на това яж повечко мазнини, за да се закръгля калорийния баланс. Ако пък лесно губиш килограми, просто си продължавай с храненето така, както си го карал до сега, стига да е правилно де. Почивки една-две седмици иначе ти трябват ако минаваш от една програма на друга, и то не са почивки в буквалния смисъл, пак се тренира - нарича се deload. AKO подобни почивки ти се отразяват добре, ги прави. Ако ти се отразяват зле, или пък изобщо не ги усещаш, аз не бих ги правил.
11.07.10
18:48
Аз след всяка почивка съм по - зареден и нахъсан и 2 седмици след като почна отново вече подобрявам стари лични рекорди.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 11.07.10 18:48.
11.07.10
19:44
Почивката е до това как чувстваш тялото си. Ако чувстваш умора почини си малко, още повече когато имаш травма ... малка или голяма, трябва да се лекува по един или друг начин. За една седмица нищо няма да стане.
След празници е най-яко да се върнеш в залата. Наял се, наспал се, психически разтоварил се - ей тогава се подобряват рекорди.
Здравейте,
знае ли някой дали трябва да се почива след опреледено време на тренировки.
Тренирам активно вече 3 месеца, 4 дни в седмицата + бягане от време на време.
Чувствам, че имам нужда да почина от фитнеса 1 седмица. Хем имам и 1 лека травма и тя ще отшуми напълно.
Добра идея ли ще е? И трябва ли пак трябва да спазвам диета или мога да намаля яденето, след като няма натоварване.
Лично аз почивах когато съм болен...което е грешка и лека полека я коригирам. Веднъж или два пъти в годината за по 1-2 седмици е прилично. Организмът се възстановява. Щом чувстваш, че имаш нужда от почивка, почини си!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.07.10 08:12.
12.07.10
13:56
Аз съм чул, че всеки който тренира (фитнес, лостове и др.) е хубаво на всеки 2 месеца да почива поне 1 седмица.
Аз съм чул, че всеки който тренира (фитнес, лостове и др.) е хубаво на всеки 2 месеца да почива поне 1 седмица.
Това, което си го чул не е истина. Впрочем няма една истина...зависи от много неща.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.07.10 14:37.
12.07.10
14:42
Е тая 1 седмица почивка е за възстановителен период, да си отпчине малко организма, да растат мускулите малко... общо вземо цялостно организма да си почине...
Лично аз почивах когато съм болен...което е грешка и лека полека я коригирам.
Защо да е грешка да не се тренира като си болен ?
Аз понеже вече съм на финална фаза от боледуване (почти 1 седмица) и не спрях да тренирам. Но все си мислех, че ако си бях стоял може би по-бързо щях да оздравея.
Аз понеже вече съм на финална фаза от боледуване (почти 1 седмица) и не спрях да тренирам. Но все си мислех, че ако си бях стоял може би по-бързо щях да оздравея.
Така е. Освен това на фитнеса се потиш, после ако не се къпеш във фитнеса докато се прибереш и като нищо помагаш на настинката..както се казва.
Не си ме рзбрал правилно! Имах предвид, че само когато боледувах, си давах почивка...принудително, а правилното би било да си почиваш годишно 2-3 седмици.
Тази седмица значи ще се отдвам само на плаж, спане, каране на колело и може би баскетбол :)
13.07.10
17:35
А ако се тренира неотдавна, да речем от един месец една седмица може да е голямо отпускане, тъкмо като сме навлезли в нещата, или бъркам?