10.07.10
18:32
Здравейте на всички, от известно време чета тук, чак сега се регистрирам. Имам нужда от няколко съвета относно добавките, които ще ползвам.
Случаят е следният - винаги съм бил пълничък, но в последните 2-3 години, покрай учене и работа най-вече пълничкото си стана дебеличко, че даже и прекалено. В последните месеци теглото ми се върти около 130-135кг/185см, като си зависи от периода дали съм около 130 или около 135(иначе казано има ли натрупване на празници/софри или няма).
От около 2 месеца съм почнал тренировки във фитнес + хранителен режим(ограничаване на въглехидратите, доколкото ми е възможно, но рядко си позволявам прегрешения ; протеини/мазнини - яйца, месо, масло, мляко, плодове) - подробно не мога за съжаление да го развия, но все още има какво да дооправям и там. Фитнес - 3 пъти седмично, наблягам на разнообразни упражнения, като особено концентрирам върху пояса/корема.
От около 10 дни правя и кардио изразяващо се в тичане сутрин рано в парка до нас. За съжаление на тези килограми 15-20 минути е макс, който мога да издържа. Това става през ден.
Може ли да ми препоръчате някакви фет бърнъри, с които да засиля ефекта. От всичките усилия за последните 2 месеца - реално резултатът е почти никакъв 3-4 килограма, което определено е доста бавно. Знам, че това НЕ СА магически продукти и без да продължа с диета/фитнес нищо няма да стане.
Но, знам и че резултатите могат да са по-добри - особено на моите килограми самото сваляне би трябвало да е и малко по-интензивно.
От тази седмица мисля да започна ежедневно с кардио - предполагам както тичане, така и плуване.
Насочил съм се единствено към л-карнитина, който мисля да е от течния вариант, първо заради по-бързата усвояемост, второ и заради по-голямото количество чисто вещество(в сухия доколкото знам има л-карнитин тартарат и л-винена киселина...ако греша - приемам поправки, съвсем начинаещ съм :) )
Колкото до фет бърнърите - четох в последните 2-3 седмици доста, включително и за DNP, но не знам дали и аз съм толкова луд/отчаян, че да прибегна чак до него. Тук се надявам да получа напътствия за фет бърнър, който да е с възможно най-силно действие, спрямо възможностите на организма - под това имам предвид, че все пак не съм атлет и тялото ми все още не е привикнало към такива добавки, така че не трябва да прекалявам :)
Благодаря на всички, които ще се отзоват! :)
Като те гледам, незнам първо как правиш кардио без да те болят коленете. Силови тренировки ще ти помогнат повече като за начало, да засилиш мускулатурата. Мисля, си че нещо здраво ти куца храненето за 135 килограмов човек ядеш сигурно колкото за жена 50. Опиши как се храниш. Кардио може засега вело, защото усещам ставите ти се прецакват и скоро като нищо ще започнат да те болят. За фат бърнер - окси елит про е доста удачен има много долвони от него (има и недоволно, но е нормално не на всеки му действат стимуланти). Ако пък искаш си тичай, така се сваля повече. Прави хиит кардио. Дай още инфо
Сега в началото ще сваляш много бързо. Поради това изчакай с препаратите за период, в който ще имаш свикване към диетата и движението и ще имаш нужда от “леката артилерия”, тогава може да започнеш Л-карнитин. Когато и той се изчерпи, тогава си вземи фет бърнър. Знам, че всички бързат с резултатите и ти се иска още утре да си слаб, но според мен самото тяло ще бърза да се отърве от ненужното без външна помощ.
Напиши меню, за да коментираме.
10.07.10
20:10
Благодаря за отговорите, ще карам подред :
@Rikoo
С коленете нямам никакви проблеми, въпреки теглото. Големият проблем ми е липсата на въздух, просто в един момент не мога да продължа повече. Иначе друг проблем с тичането нямам.
Колкото до храненето - цялата работа с повишените ми килограми в последните 2-3 години е в работата пред компютър, бързите храни в офиса и на моменти като количество увеличеното ядене на въглехидрати(шоколад и хляб са ми сред най-трудните за отказване неща). В последно време гледам да ям не много хляб(1-2 филии макс на ден, понякога въобще няма). Останалото е яйца(на омлет, бъркани, варени), свинско и пилешко (на пържоли направени на скара), зеленчуци и плодове(салатите ги правя със зехтин, а не с олио). Също така, пърженето става в масло. Млечни - около 300-400 мл прясно мляко всеки ден, една кофичка кисело(и прясно, и кисело - пълномаслени). Картофи и ориз - ограничени до минимум, почти липсващи.
Обикновено ям малко сутрин, а обяд и вечеря са разпределени по равно.
Може ли да кажеш какво е хийт кардио - срещам го често като термин, но не мога да намеря какво значи...
Освен това, както споменах - мисля да плувам повече и да намаля тичането. Не знам дали това ще има ефект - аккво мислиш ?
@Anelia
Лошото е, че не свалям достатъчно, макар да гледам интензивно да се движа и да спазвам стриктно режим :( Затова искам да взема карнитин и фет бърнър. Не очаквам да стана 80 кила след месец, но определено трябва нещата да се забързат...
Хм, странно ми е това, че въпреки тренировките и режима не сваляш. Пробвал ли си да броиш калории? Първо ще ти препоръчам да разпределиш храненето на 5-6 пъти през деня. После да намалиш вечерното и да си оставиш само белтъчини за него. Знам, че за тези два съвета много форумци ще ме опровергаят, но при мен винаги вечерното ограничение е имало най-голям ефект при сваляне. Ако не си легнех лееееко гладна (не много обаче, че няма заспиване), нямах спад. При други действа друго. Пробвай и експериментирай докато налучкаш твоята тайна.
не ме разбирайте грешно, не съм против добавките. Напротив, одобрявам, но след като е изчерпан генетичния/природния/естестения потенциал.
Мнението беше редактирано от Anelia на 10.07.10 20:26.
Определено трябва да се храниш поне 5 пъти на ден и да престанеш да ядеш “малко” сутрин. Сутринта трябва да закусиш добре с едно 50% от предвидените ти въглехидрати за деня, а останалите да ги разпределиш до 14:00-15:00. След тези часове може да приемаш въглехидрати, но да са основно от зеленчуци, заедно с протеини и мазнини. Идеалния баланс поне при мен за въглехидратите ми са 50% от овес/трици, а останалите от плодове. Въглехидратите от зеленчуци не ги броя.
HIIT кардио - http://www.davedraper.com/interval-cardio-sample-workouts.html
11.07.10
12:18
@Anelia, @velislavs - благодаря и на двамата :) Ще гледам да разпределя храненията на поне 5-6 пъти дневно и да закусвам стабилно(с голяма част от въглехидрата за деня) - поне имам доста овесени трици, които мисля да влязат в действие :) За хийт кардиото - тази седмица ще го пробвам и ще видим резултатите :) Въпреки това, бих искал малко мнения за добавките на Explode…конкретно съм се насочил към тези, но всякакви мнения са добре дошли да ме донасочат :
http://explode.bg/f-drine.html
http://explode.bg/l—teavigo.html
Момче закуската ти трябва да е най-стабилното ядене на деня! Плуването само може да ти помогне, но от него няма да смъкнеш кой знае колко мазнини, понеже във водата тялото има защитни функци бла бла бла.. и не се свалят така желаните мазнини (сваля, се но малко..). Хиит кардио - бързо,бавно темпо, било то на вело,тичане,кростренажор и.т.н. Според мен докато не станеш 115-110 килограма не ти трябват добавки. Тогава ще ти стане доста по-трудно да сваляш. Ще ги купиш тогава и може би ако храненето и кардиото ти е на ниво ще паднеш до 100 или 95. Под това няма как след това ще ти се иска да качиш мускул, защото ще изглеждаш хърбав, а от това по-гадно няма :) Ако те е страх от стрии, купи си нещо да си хидратираш кожата и така. Опиши как се храниш да ти кажем кое е грешно и кое не. Успех.
11.07.10
14:11
Мерси за отговора :) Обикновено закуската рядко ми е особено стабилна, понеже от работни навици съм свикнал да лягам късно(нощни смени и т.н.) и обикновено след ставане нямам особено много време :)
Като цяло наистина 1вата ми цел е да сваля до 115 някъде, пък после ще видим как върви. Колкото до стриите - за съжаление, тук е “след дъжд качулка”. Имал съм периоди на бързо сваляне/качване и то без да го искам, просто така е ставало и стрии си имам и то доста :( Но те са ми последната грижа - искам да сваля килограмите, а после ще ги мисля стриите, то е ясно че махане нямат, но съм чувал, че поне може да се направят по-малко видими :)
Благодаря за помощта на всички, ако имам допълнителни въпроси - ще пиша ! :)
И аз от много фактори имам стрии на раменете, бедрата до чепа, малко на кръста, и съвсем малко под гърдите. За рамото съм решил сед време татуировка,а ако тия на гърдите станат видими, ще се плащат $ за да направят по-малко видими.
Приятелче...на този етап изобщо нямаш нужда от добавки!!! Ама изобщо...Другото нещо е, че КАНТАРА е твоя НАЙ-ГОЛЯМ ВРАГ...
Изобщо не го поглеждай..него имаш право да гледаш само на всеки 3месеца. а най-добре не го гледай, защото това което пише може да ти повлия отрицателни психически, а всъщност да си направил много!..Той се влия от вода, от ходенето до тоалетна, от натрупаните мускули и т.н..
Вярвай ми..не ти трябва кантар за да виждаш и усещаш себе си...
Аз бях 96кг...и свалих до 78кг. без да погледна кантар дори...и просто един ден като видях най-горната плочка на корема си...знаех че е време да се премеря....Но вече ми бе все едно дали ще е 70кг. дали ще покаже 85кг. и т.н..Това беше преди 2г....В момента съм решил това лято, макар и със закъснение да изкарам поне 2 редчета плочки на корема :):):):) Кантар вкъщи нямам и изобщо не смятам и да търся :):)
И пак се повтарям..за момента не ти трябва нито добавки нито кантар...Само правилно хранене и внимателно с кардиото, за да не се увредиш!!! А след 1г. труд се качи на кантара...сам ще видиш че няма да те интересува какво пише :)
Успех!
П.П Попрекалил си с четенето из форума..Не забравяй, че всеки човек е различен и има ИНДИВИДУАЛНИ НУЖДИ...Всички имаме различни тела...
Аз примерно не мога без въглехидрати, тааа какавато и диета да правя винаги ще има въглехидрат..просто не е нормално за моето тяло и консумация на енергия...Таа замисли се от какво ИМА и от какво НЯМА нужда тялото ти премахни само това от което НЯМА :):) Сваляш с добри темпове...Свалянето на килограми никога не е с еднакъв темп...зависи от време, от дейност, от привикване на тялото, от качената мускулна маса и т.н..Така че карай напред и НЕ МУ МИСЛИ :wink:
Мнението беше редактирано от Sioks на 11.07.10 21:58.
Колега, моята история е същата. До Март т.г. аз бях 130 кг, с ръст 183 см. Положението беше под всякаква критика. Тренирах от 14 до 21 г. и след един инцидент спрях. След това живота ме завъртя по много начини и все не намирах време да тренирам (оправдавам се). Но Март т.г започнах. Основно анаеробни тренировки първия месец. През Април си купих велоергометър и гребен тренажор за кардио. Велото нарочно го взех да е за хора до 110 кг (за повече мотивация). И от Април до началото на Юли аз вече съм 105 кг. Използвах добавки също. Писал съм кои са в секция ревю. Но освен тях правя НВД и БВД (с чийт, когато усетя, че отивам на припадане). Въпроса е да си мотивиран да отслабваш. Според мен го прави плавно и с яки тренировки. Добавките са само +. Кардио да е поне 40-50 минути на ден/5 пъти седмично. Това е от мен.