Спи ми се по време на тренировка O.o

13.07.10
10:24

Вече 4-5-та тренировка го забелязвам,че към 4-5-тото упражнение почвам яко да се прозявам и ми се доспива супер много.А тренировките никак не са леки,целия си се потя и накрая вече ми се иска да умра :D

13.07.10
10:50

Приемай енергия преди тренировка под формата на мазнини, а не въглехидрати. Не знам дали е плацебо, но преди време ядях една или две филии бял хляб преди сън за да заспя по-добре. Получаваше се.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.07.10 10:51.

13.07.10
10:55

Утре преди трен. ще хапна малко слънчоглед да пробвам

13.07.10
10:58

И аз съм/бях така.
Може би пада кръвното знам ли ....

13.07.10
11:09

Ми аз си имам ниско кръвно....ама сигурно е щот почти не ям сладко =/

13.07.10
11:13

От въглехидратите е. ;) И при мен го има това нещо.

13.07.10
11:19

Жулни 1 кафенце :)

13.07.10
11:46

Кафенцето отпада,че съм чувствителен към суплементи(кофеин,успокоителни и тн. :D) иначе какво имаш предвид под “От въглехидратите е.  И при мен го има това нещо. ” ,че са малко,че са много :?

13.07.10
11:57

казано от Helper55 на 13.07.10, 11:46:

Кафенцето отпада,че съм чувствителен към суплементи(кофеин,успокоителни и тн. :D) иначе какво имаш предвид под “От въглехидратите е.  И при мен го има това нещо. ” ,че са малко,че са много :?

Абе към успокоителни не вярвам да не си :Д .

13.07.10
12:35

Един път през живота си съм пил варелиан и бях като дрогиран 4 дена :|

13.07.10
12:48

От едно малко кафенце, особено пък от машина, нищо няма да ти стане ;)
И аз имах няколко такива тренировки, дето така не ми се е спало никога, нямам идея от какво е.

Аз боря този проблем с вода. Не съм открил взаимовръзка с предтренировъчното хранене или неговата липса. По-честият прием на вода обаче, особено по време на тренировката, ми помага значително.

Важно е да направим и разлика, дали ти се доспива или са ти уморени очите - при мен е по-скоро второто и в такива случаи 10-15 минути със затворени очи направо ме регенерира. :)

13.07.10
13:25

Ми и аз си мислех за водата,но някъде бях чел,че не е хубаво по време на тренировка(за кардио ставаше въпрос в статията де ) да се пие вода.И с водата ще пробвам,иначе ми се доспива,не са очите

13.07.10
13:26

Кофеин..

13.07.10
14:11

казано от Helper55 на 13.07.10, 11:46:

Че вдигат инсулина, той от своя страна води до сънливост. Не си ли се чудил като се натъпчеш с боклуци и си се наял като прасе и ти се иска да си легнеш? Аз никога не съм го правил, но си е класика да се натъпчеш и да легнеш да спиш.

13.07.10
14:12

Е на НВД съм........няма начин да съм се натъпкал с Въглехидрати+ тва ям поне час преди трен

13.07.10
14:14

Не си бил цял живот на НВД, затова ти го дадох като пример, но това е моето предположение - инсулин. Моите пред-тренировъчни поне когато бях баш начинаещ винаги съдържаха въглехидрати, понякога бавни, понякога смесени.

И шепа слънчоглед няма да промени много нещата. Просто яж 100-150гр. овес на закуска и за целия ден това да са ти въглехидратите. Останалата енергия, която ти трябва да си закръглиш ОКБ-то си я набавяй от мазнини и протеин.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.07.10 14:15.

13.07.10
15:26

Един азотен буустер ще ти помогне :)

13.07.10
15:29

казано от .::SPECNAZ::. на 13.07.10, 15:26:

Е той кафе не ще, камо ли азот :D

13.07.10
15:46

казано от korpusito на 13.07.10, 15:29:

казано от .::SPECNAZ::. на 13.07.10, 15:26:

Е той кафе не ще, камо ли азот :D

Не бях прочел предните мнения  :D

13.07.10
16:08

Е не че не искам......зема да пробвам да вида кво ще стане  :D
ПС:Ако не пиша знаете къде ще съм :D

13.07.10
16:43

казано от Thrash на 13.07.10, 14:14:

Не си бил цял живот на НВД, затова ти го дадох като пример, но това е моето предположение - инсулин. Моите пред-тренировъчни поне когато бях баш начинаещ винаги съдържаха въглехидрати, понякога бавни, понякога смесени.

И шепа слънчоглед няма да промени много нещата. Просто яж 100-150гр. овес на закуска и за целия ден това да са ти въглехидратите. Останалата енергия, която ти трябва да си закръглиш ОКБ-то си я набавяй от мазнини и протеин.

Хаха, така е ! Като хапна въглени по обяд/вечер и веднага ми идва да си легна . Само сутрин, защото съм спал кат пор от въглехидратите и храненето като цяло идва енергия :)

13.07.10
17:13

Аз още след първата работна серия на първото упражнение почвам да си се прозявам. Кръвното ша да е особено щом са ти тежки тренировките.

13.07.10
17:21

Е ако не е нещо опасно за здравете...ще си се прозявам и тва е :D
Мерси на всички :)

13.07.10
19:07

Как ти е съня,данеби да не спиш достатъчно.Определено един предтренировъчен суплемент ще ти дойде добре.Явно концентрацията не е ти е на ниво,щом с залата ти се спи.

Този Jacked,който се скъсаха да го хвалят може да пробваш.А за коефеина не се притеснявай,когато е на таблетки,той няма разхлабително действие,там ги няма другите съставки на кафето,а просто стимуланта на нервната система.
Ако си чувствителен,просто намери дозата,която ти действа най-добре.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 13.07.10 19:09.

13.07.10
19:11

казано от Helper55 на 13.07.10, 16:08:

Е не че не искам......зема да пробвам да вида кво ще стане  :D
ПС:Ако не пиша знаете къде ще съм :D

В магазините за хранителни добавки има мостри от азотните буустери, може да вземеш да пробваш само. Аз пък кофеина не го усещам много, пил съм двойна доза азотни и пак слабо го чувствам, докато един приятел вика, че от тях почвал направо да се тресе и щял да избухне :D

13.07.10
19:23

Еми как да съм със съня................от месец някъде спя по 4-5 часа като се бъдя през 10 мин.С 2 думи ставам в 6 и лягам към 24…през другото време се опитвам да спя ама не ми се получава

13.07.10
19:39

Може да е от бързи въглехидрати преди тренировка, които както каза един потребител покачват инсулина, който сваля прекомерно бързо кръвната захар и ти се доспива. Затова бавни въглехидрати преди трнировка.
Може да е от това, че не си доспиваш, защото 5-6 часа сън не са достатъчни за един трениращ.
Може да е в следствие на ниското кръвно.
Аз имам същото оплакване когато започна да тренирам след дълга пауза. Тогава ми се спи по време на тренировката, прозявам се и т.н. Това се получава от недостатъчното кислород, който достига до мозъка, тъй като мускулите вземат голямо количество от кръвта, а организма ми не е подготвен да реагира с освобождаване на достатъчно количество кръв, просто защото депата също не са подготвени за изискванията, които една тренировка “предявява” към целия ми организъм. Състоянието отшумява с напредване на тренираността ми, особено ако тя е както анаеробна, така и аеробна. (демек ако освен тежести включа и бягане). Може и с теб да е така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1