13.07.10
13:10
Здравейте момчета на море съм и онзи ден докато преглеждах новините на един от най-любимите ми сайтове попаднах на статията за елдата (гречка) и веднага се обадих на татко да потърси и да ми купи и донесе.Когато видях какви здравословни ползи могат да се извлечат от много се зарадвах,мисля да я комбинирам с овесени ядки прясно мляко и мед :) , но тоа е друг въпрос та в този магазин,в които татко я е открил са му предложили някакъв соев протеин на пловдивска фирма “път към здраве” искам да ви попитам има ли смисъл от неговото изполване той е почти без пари,чудя се защотото четах из форум не до там добри неща за него и че е безполезен какво ще кажете има смисъл да го купим и да го пия :)
13.07.10
21:48
Растителните протеини имат лоша усвояемост, а и съотношението на отделните аминокиселини не е добро. С генното инженерство в соевите протеини промениха количеството на лимитиращи аминокиселини, но това не помогна кой знае колко.
Вече писах в подобна тема, че в складове за хранително-вкусовата промишленост може да се закупят на половин цена такива продукти - икономията е за сметка на “дизайнерската” опаковка.
Нищо чудно в скоро време по-бедни държави като Северна Корея вместо да инвестират в химически оръжия, да започнат да хранят армията си само със соя и други бобови храни (боб, леща, грах, бакла и т.н.).
14.07.10
11:19
Добрем благодаря ви момчета за бързите отговори,най-вече на Красимир за добрата информация,значи няма да купувам такав протеин ако взимам ще е нещо по добро,но още не съм намерил кои ще е той :)