Спрях да остслабвам

13.07.10
04:07

Здравейте, надявам се някой да ме посъветва или да ми обясни защо става така. От февруари месец промених хранителния си режим. Първоначално ограничих хляба и сладкто и не вечерях (до края на март). Започнах да свалям килограми и от 78 кг. достигнах 70 кг(в началото на май). От април се храня по режимът Зоната, ям по 5 пъти на ден, в никакъв случай не пропускам закуската и не вечерям по-късно от 19:00-19:30ч. (избягвам продукти с висок гликемичен индекс и бързи въглехидрати). Хапвам доста протеини около 40 гр. проетини на ден, разпределени във всяко хранене. Пия по 3 литра вода на ден и зелен чай без мед.
Но спрях да отслабвам. От началото на май до сега килограмите ми варират между 66 сутрин и 67/8 вечер. Преди седмица започнах хранителен режим, в който включих Хебалайф (чайчето за изгаряне на мазнини, фибри и Формула 1 - протеинвата храна)
Мазнините в организма са ми 33 до 35 %, а ръста ми е 167 см. На 25 години съм.
Чувам различни мнения за това, как идва момент, в който задържаш килограмите известно време и после започваш изведнъж да сваляш много ...Структурата на напълняването ми е по-слаби крака, но повече коремни мазнини. Всъшност, истината е, че аз искам да сваля корема, но свалям отвсякъде другаде и най-малко от корема.
Надявам се някой да ми даде съвет.

13.07.10
09:37

Просто,тялото се приспособява към по-ниската консумация на храна.Иначе доста манекенки нямаше да са сега сред нас.
Провай поне 1 ден от седмицата да да е с зареждащ ден,тоест с доста повече калории,за да объркаш организма.
Освен това 33-35% тези цифри ми се струват доста големи.Къде и как ги измери?

13.07.10
09:55

”не вечерям по-късно от 19:00-19:30ч” -  Това е грешно,яж преди да си легнеш към 150гр извара или 4 яй1ни белтъка + някакъв източник на мазнини(зехтин,ядки,ленено семе и тн)

Хапвам доста протеини около 40 гр. проетини на ден - 40гр общо за деня?

между 66 сутрин и 67/8 вечер - Нормално е сутринта да си по-лека,вечерта все пак си наядена. Спри да се теглиш по сто пъти на ден,скрий го този кантар само те тормози психически. Тегли се един път на 2 седмици. По-важни са мерките на шивашкият метър,това е най-точното измерване :)

И да така става от където най-много искаш да свалиш,там не сваляш. Предполагам краката ти са станали тънки,а корема ти стои същият. Такава ти е структурата. Кръвта вода не става! Ген,не можеш да избягаш от него.

Мнението беше редактирано от Hiya на 13.07.10 09:56.

13.07.10
11:02

“Освен това 33-35% тези цифри ми се струват доста големи.Къде и как ги измери?”

измерени са на Tanita - едно кантарче за измерване на такива показатели.

”не вечерям по-късно от 19:00-19:30ч” -  Това е грешно,яж преди да си легнеш към 150гр извара или 4 яй1ни белтъка + някакъв източник на мазнини(зехтин,ядки,ленено семе и тн)
-вече вечерям само протеиново прахче с кисело мляко (Хербалайф - ще се радвам и за това някой да каже нещо)

Хапвам доста протеини около 40 гр. проетини на ден - 40гр общо за деня?
- да, за целия ден (до 60 грама)

между 66 сутрин и 67/8 вечер - Нормално е сутринта да си по-лека,вечерта все пак си наядена. Спри да се теглиш по сто пъти на ден,скрий го този кантар само те тормози психически. Тегли се един път на 2 седмици. По-важни са мерките на шивашкият метър,това е най-точното измерване
- това значи ли, че резултат се вижда след 2 седмици?

И да така става от където най-много искаш да свалиш,там не сваляш. Предполагам краката ти са станали тънки,а корема ти стои същият. Такава ти е структурата. Кръвта вода не става! Ген,не можеш да избягаш от него.

искам да разбера как да започна да свалям от корема, мазнина е все пак, трябва да мога да я изгоря.

Също искам да знам нормално ли е е добре ли е 12 килограма за 6 месеца. Как пак да завъртя метаболизма, че да свалям - с ядене, глад, тренировки....

Благодаря за отговорите!

13.07.10
11:37

Преди известно време една моя позната ме заведе на презентация на продуктите на хербалайф, пробвахме козметиката им за лице. Имаха презентация и на продуктите си за отслабване, разни прахчета и чайове, и вафли. Моето лично мнение е, че това са абсолютни глупости. Освен, че са и ужасно скъпи. За тези пари аз бих си купила карта за някой спортен център. Освен това аз вярвам само в качествената храна и в правилното отношение към храненето, а не в пласибото и магическото протеиново прахче. С такъв тип отслабване след 2-3 г може да станеш отново 78 кг. И сега по твоя основен проблем – коремчето. Ето какъв е моя метод: корем се прибира само с правилно хранене, много упражнения и още толкова търпение. Успех!

13.07.10
17:23

HSGeorgiev,

Да разбирам ли, че кофеина пречи на отслабването или чисто от здравословна гледна точка не се препоръчва?

Какво е HIIT?
T.e. предлагаш да не закусвам, да пия кафе след като не съм закусвала и после да ям овесени ядки, които са почти 70% въглехидрат и малко витамини?!?! Така няма ли да стана 88 кг? :)
Идеята е да се спазва ниско въглехидратна диета, която да бъде прекъсвана от висковъглехидратни дни?
Няма ли тялото веднага да превърне поетите въглехидрати в “запаси”?

Аз не се тормозя психически, просто досега не съм отслабвала и ми е страшно интересно какво се случва с тялото и дали е нормално задържането на килограми.

Дюкан - веднъж за 3 дни, на 3тия се замаях и щах да падна и оттогава не си и помислям за тази лудост. Да ядеш животински протеин само... Какво е НВД?

Благодаря много!

13.07.10
18:02

Благдаря за отговора, но пак не схващам.
Сутрин на ниска кръвна захар правя интензивно кардио, изтощавам мускулите и тялото максимално, за да горя... мускулите имат нужда от аминокиселини, за да се възстановят, но аз захранвам организма с въглехидрати, при това сравнително бърз въглехидрат (овесени ядки, та дори било и цели овесени, не фини, заради фибрите), вдигам яко кръвната захар, после инсулина ... и да килограми свалям, но май от мускулна маса?

Така съм чувала аз! Сега пуснах search в google за високовъглехидратните дни и открих статия за бодибилдъри, които горят мазнините си, стигайки до 3% в тялото с редуване на дни с малко въглехидрати и дни с много въглехидрати.

Странно е колко различни мнения може да има за свалянето на телесни мазнини....Гладувайте, не гладувайте, яжте плодове, ама не яжте плодове (защото в тях има захар и може би, евентуално витамини), протеини, въглехидрати, глюкагон, инсулин...

много слжно стана :)

Мнението беше редактирано от eleonorata на 13.07.10 18:09.

13.07.10
18:22

Да, благодаря, аз също харесвам статиите в сайта.

Пак казвам аз бях чувала, че най-лошото, което можеш да си причиниш в режим на сваляне на килграми е въглехидрат на закуска.
Аз не съм на много ниско въглехидратна диета, но съм на изобщо-не-включващ бързоразградими въглехидрати режим.

В интерес на истината аз харесвам вкуса на овесените ядки и задълбах темата за тях, защото последния инструктор по хранене, с който говорих ми каза да ги забравя завинаги, или поне на закуска. :)

Благдаря за обяснението за захранването на мускула след тренировка, не познавах този механизъм. Благодаря и за съветите

Организмът използва няколко енергийни системи. В случая няма значение дали точно мазнините са използвани от HIIT (а и много трудно за няколко минути да се превключи изцяло на мазнините като източник). Интересното е това, че след HIIT тренировката тялото с часове продължава да работи на по-бързи обороти, което води до по-висок метаболизъм и, съответно, повече изгорени калории/мазнини. Това се обяснява с термина EPOC (на бг СТКК - СледТренировъчна Кислородна Консумация). С кардиото, да кажем, ще изгориш 100 калории. Същото време с HIIT ще изгориш 40 калории. След кардиото веднага спираш да гориш калории. След HIIT зпродължаваш да гориш, като може да се окаже, че си изгорила в следващите няколко часа, например, 600 калории. В края на деня равносметката е твърдо в полза на HIIT ;)
Освен да се ядат/да не се ядат, храните се разделят и на кога да се ядат. Затова се чудиш защо едни препоръчват плодове, а други - не. Плод сутрин и около тренировката (най-често след) не е проблем. Плод преди лягане най-вероятно отива в депата мазнини. Е, трябва ли да се ядат плодове? :)
Единственият начин за бързо свиване на корема е хирургичната намеса. Иначе му трябва време, не може за 2 дни или 2 седмици да се оправят щетите от 2 годишното му издуване. Не се притеснявай, че мерките не намалят стремглаво, дай си време и изгони негативните мисли.

13.07.10
18:50

Много благодаря на всички.

А някаква качествена литература по въпроса (хранене/тернировки) да препоръчате?

Аз за сега най-доброто, на което съм попадала е книгата Зоната (най-достоверно звучи) или най-добре just google it :)

Мнението беше редактирано от eleonorata на 13.07.10 18:54.

13.07.10
19:53

Аз пак да кажа за % мазнини.Недей вярва на тях,те използват фиксирани формули.За един човек те работятя,за 10 не.
Всеки има различна структура.Без проблем ще искарат един културист,който е 100кг и един по-мазничък човек пак същите кг с един и същ процент.Замисли се дали ти си този 1 човек за който форумулата е вярна.:)
Най-сигурният източник е с уред,който се нарича калипер.Той работи на съвсем различен принцип.Можеш да прочетеп за него и ще ти стане ясна идеята му.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1