Евтин соев "протеин"

05.07.10
15:59

Здравейте. Днес майка ми се прибра от магазина и сякаш е открила топлата вода :D. Показа ми протеина, от снимката по-долу, а тя сама говори за себе си, и ми каза: “виж какъв евтин протеин намерих, а ти даваш толкова пари за друг”. След кратката ми лекция, от която тя въобще не беше заинтересувана и й обясних, че в този плик сигурно има само нишесте и едва, и една пета от него е протеин. Въпреки това така или иначе го е купила, да го пробвам ли според вас, поне е запчатан и има някаква фирма представител, т.е. не е чак като насипните или направо да го хвърля? И според вас дали има поне 20г. на 100г. в него, въпреки че пише, че протеина е 90г. на 100г. :D

http://img215.imageshack.us/img215/5920/dsc00434z.jpg

П.П. Съжелявам за недоглеждането на раздела. :(

Темата беше редактирана от Toneff на 05.07.10 16:03.

АН

05.07.10
17:01

Предполагам, че живееш в блок, хвърли го от последния етаж върху асфалта (където няма коли, разбира се) и се наслаждавай на зрелището. Друго приложение не мога да намеря.

05.07.10
17:48

Хвърляй го! Не става...

05.07.10
18:25

Е, все пак любопитството ми наделя и го опитах. За да разбия добре протеина (без да е гранулясъл), когото по принцип приемам, слагам малко вода, за да стане на гъста каша и след това добавям още вода за да придобие течно състояние. При този процедирах по същия начин, но като му сложих малко вода, вместо да стане на каша, започна да заприличва на меко тесто, замириса зле и наистина имаше вкус на тесто, а предствям си какви ли ще са му реалните хранителни стойности! Не си купувайте такива боклуци, подмамени от ниската цена. Все едно да ядете бонбони вместо лекарства, когато сте болни. :D

Мнението беше редактирано от Toneff на 05.07.10 18:26.

VA

13.07.10
17:32

5.60 е доста за брашно...

13.07.10
17:58

Aхах майкати яко са я метнали. Ама 5.60 за толкова протеин очаквам скоро от няокя добра фирма, дай боже хахахах.

KY

13.07.10
21:24

Цената на соев изолат с 90% белтъчно съдържание по складовете за суровини за хранително-вкусовата промишленост варира 7-9лв/кг в зависимост от произхода. Най-популярният SUPRO-595 на DuPont е около 9лв/кг.
Съвсем друг е въпроса за мазохизма на употребяващите соев протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1