13.07.10
21:38
Не съм сигурен дали съм улучил точният раздел,ако не съм,моля за извинение..
С един приятел напоследък ходим заедно да тренираме.Ръката му в студено състояние е видимо по-голяма от моята...но когато тренираме ръце,след като ни се напомпятт,ръцете ми стават доста по-големи от неговите.
Същият е случаят с още две-три момчета.С 2-3 години по големи от мен..ръцете им в студено състояние са отново значително по-големи от моите..но започнем ли да тренираме,моите се напомпват доста повече и стават доста по-големи от техните,въпреки че и те тренират ръце и се помпят. :D
Не че правя някаква трагедия от това,не гоня големи ръце,просто ми е интересно на какво се дължи това. :)
И аз съвсем сериозно отговорих. Понеже “доста” по-големи в студено би значело разлика от 5-6см и след като тренирате твоите са доста по-големи и пак приблизително същата разлика значи твоите се напомпват с 10см ?
Което според мен не е много реално и си мисля, че просто си въобразяваш или разликата не е толкова съществена...
По еднакъв начин ли тренирате, едни и същи упражнения, едни и същи серии? Ако един прави 16, а друг 6 повторения, нормално е този със 16-те да е по-напомпан. А дори и да тренирате по 1 и същи начин, пак може повече дя се напомпваш.
14.07.10
09:35
В началото когато почнах да тренирам(миналия ВЕК :) )съответно не се хранех адекватно- главно мазнини и въглехидрати, бях точно така адско напомпване и след 2 часа нищо. Та съвета ме е поне 2,2 г белтък(малко скъпичко но си струва)
Според мен е до различна мускулатура, защото имам един приятел, който от 50-60 лицеви циците му стават като на горила (те и по принцип не са малки де, но се напомпва адски бързо и зверски много), докато аз примерно мога да направя буквално стотици без да има кой знае каква разлика нито в гърди, нито в ръце.
Така че, предполагам си зависи от някакви фактори, които са индивидуални (може и да са следствие от начин на трениране, или де да знам и аз).
В крайна сметка, поне за мен по-добрият вариант е човек да не се напомпва лесно и много, поради ред причини.