Бял шоколад

13.07.10
21:08

Каква е разликата между белия е черния шоколад? Какъв е състава му (мазнини, въглехидрати)..?

Мисля, че количеството захар и мазнини в белия шоколад е повече, докато черният има значително (или поне в сравнение с белия) количество какао. Това би следвало да го прави по-непредпочитан избор.

14.07.10
07:26

Белият шоколад всъщност се прави само от какаово масло и захар, тоест той не е шоколад.

14.07.10
10:03

Дори като се разгледат стойностите на бял и черен шоколад се вижда, че черния има повече от всичко.

14.07.10
12:35

Истината е, че белич шоколад изобщо не трябва да се нарича шоколад, защото е подвеждащо. По принцип, шоколадови изделия с по-малко от 70% какао не се шоколад. Доколкото знам, например в Испания, изделия с 40 - 50 % какао не могат да се наричат просто шоколад, а семеен шоколад.
Пример е Кедбъри. В Англия се продава като шоколад, но съдържанието ми е мляко и захар предимно. Затова и не върви в Испания, където предпочитат истински шоколад. За да има ефект от шолколада, трябва да е с поне 80% какао. Такъв шоколад дори помага за отслабвасне, освен че съдържа антиоксиданти и подобрява настроението. Всичко друго е някакъв вид кутабийки и бисквитки....поне за мен :)))).

Мнението беше редактирано от Callo на 14.07.10 12:37.

VA

14.07.10
12:40

Е че какво остава за масовите шоколади на своге и милка с по 20-30% какао :D
своге казват натурален шоколад на шоколад с 45% какао...

14.07.10
12:51

Васко, просто няма стандарти в България. Знам го на Своге шоколада....усеща се някаква разлика, но тя може да се постигне с всякакви химии.
Сега гледам, че се опитват да прокарат някакви стандарти за месото и хляба, както направиха за млечните продукти...дано да успеят по-скоро и да се спазва, иначе ще ядем боклуци.
Просто е ужасно, когато Нестле рекламират Нестле Фитнес като диетичен продукт...много им се дразня. Мацки блъскат яко попарки с Нестле Фитнес  се чудят защо не слабеят :))))

14.07.10
15:39

казано от Callo на 14.07.10, 12:35:

Пример е Кедбъри. В Англия се продава като шоколад, но съдържанието ми е мляко и захар предимно.

Е сега ми потекоха лигите - любимият ми!
За съжаление вкусът на купения в БГ няма нищо общо с този, който съм купувала от други места.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.07.10 15:40.

14.07.10
16:22

Аз не бях виждал в България. Вкусен е наистина. Преди няколко месеца Крафт купиха Кедбъри, такаче може да се появи масово в България.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1