27.06.10
21:09
Моля, ако някой прояви желание нека да даде своето мнение по въпроса
Темата беше редактирана от Alexandre на 27.06.10 21:19.
Така значи нека да започнем със моите характеристики:
17 годишен (почти 18 без 2 месеца не че е от значение)
Височина: 1.80 см.
Тегло: 82 кг.
Активност: Фитнес 2 дни в седмицата (не знам защо така, но съм решил 2 пъти да ходя на фитнес)
1 тренировка - Ръце (бицепс трицепс предмишница) + предно и средно рамо
2 тренировка - Гърди, Гръб + задно рамо
Разбира се между упражненията вкарвам тренировки и за корем (коремни преси, вдигания на крака от вис и така нататъка)
Тичам 2-3 пъти в седмицата в нетренировъчни дни по 30 мин с малко по-леко темпо
В нетренировъчните дни освен, че тичам вися и по лостове и успоредки (набирания и кофи, не че мога да правя много но все пак се опитвам)
Нека да започнем с хранителния ми режим:
Сутрин (към 9-10 часа) - овесени ядки (понякога) + кисело мляко 0.1% + плод
12-13 часа - Пил. пържола + салата (домати и краставици с малко сол без никакво олио и всякакви мазнотиики ^^)
15-16 часа - Корни (или банан ако е след тренировка)
18-19 часа - отново пилешка пържола + салата
Избягвам яденето след 8:30 защото са ми казали, че по този начин натоварвам организма, когато ям преди лягане
Водата е в умерено количество: в по топлите дни 3-3,5 литра, а в тези като днешния 2-2,5 литра.
И сега нека да стигнем до най-важното нещо:
Искам да изчистя тялото си от излишни мазнини (повечето са по корема и по задните части, но имам и в другите части на тялото това е ясно). Да ми предложите начин на хранене, който да спазвам за да мога да ги изчистя, да ми предложите начин да разпределя тренировките си през седмицата, кога да тичам кога какво да тренирам във фитнеса. Само искам да уточня, че нямам никакво желание да тренирам краката си мисля, че са в добра кондиция :)
Благодаря предварително на всички проявили желание да помогнат!
Със здраве !
Мнението беше редактирано от Alexandre на 27.06.10 21:20.
27.06.10
22:50
краката трябва да ги тренираш....фитнеса го направи 3 пъти седмично понеделник,сряда и петък съответно -
понед-гърди и бицепс ,сряда -крака и рамо , петък- гръб и трицепс - повече повторения 12-15 за серия,с възможно най-голяма тежест,за която можеш да ги изпълниш,ако имаш кардио уреди във фитнеса може след тренировка да караш по 30-на минути а корема примерно можеш да го правиш понеделник и петък,или и 3-те дни да е няма да сбъркаш според мен,храната ти е абсолютно недостатъчна,махни корнито замени го с яйца,пилешкото нека де 3-пъти на ден с гарнитура ориз или картофи,но не много голямо количество по възможност с такава гарнитура до 2-3 следобед,нататък само със салатка,вечер 40 минути преди лягане можеш да хапваш извара 100-на грама,закуската ти винаги задължително да включва въглехидрати,като цяло си увеличи храната,нямаш толкова много килограми за сваляне,че да неможеш да си позволиш повече волности,водата не трябва да е по-малко от 3 литра на ден,ако имаш възможност можеш да правиш кардиото ако държиш да е бягане сутрин преди да отидеш на училище на гладно,ако имаш парички можеш да вземеш 1кутия л-карнитин и малко зелен чай за преичстване,и това е като цяло мисля,и гледай да спиш повечко и да си почиваш пълноценно :)
казано от flameon на 27.06.10, 22:50:
краката трябва да ги тренираш....фитнеса го направи 3 пъти седмично понеделник,сряда и петък съответно -
понед-гърди и бицепс ,сряда -крака и рамо , петък- гръб и трицепс - повече повторения 12-15 за серия,с възможно най-голяма тежест,за която можеш да ги изпълниш,ако имаш кардио уреди във фитнеса може след тренировка да караш по 30-на минути а корема примерно можеш да го правиш понеделник и петък,или и 3-те дни да е няма да сбъркаш според мен,храната ти е абсолютно недостатъчна,махни корнито замени го с яйца,пилешкото нека де 3-пъти на ден с гарнитура ориз или картофи,но не много голямо количество по възможност с такава гарнитура до 2-3 следобед,нататък само със салатка,вечер 40 минути преди лягане можеш да хапваш извара 100-на грама,закуската ти винаги задължително да включва въглехидрати,като цяло си увеличи храната,нямаш толкова много килограми за сваляне,че да неможеш да си позволиш повече волности,водата не трябва да е по-малко от 3 литра на ден,ако имаш възможност можеш да правиш кардиото ако държиш да е бягане сутрин преди да отидеш на училище на гладно,ако имаш парички можеш да вземеш 1кутия л-карнитин и малко зелен чай за преичстване,и това е като цяло мисля,и гледай да спиш повечко и да си почиваш пълноценно :)
За храната съм съгласен, фитнеса също, но краката мисля, че достатъчно ги натоварвам със тичането. Забравих да уточня, че преди 2 месеца започнах НВД тичах всекидневно и свалих доста, доста килограми, разбира се с Л-Карнитин и сега съм във почивка и мисля скоро скоро да направя още 1 месец с него, но не знам как точно да си разпределя тренировките. Другото, което ме обърква е как някои казват, че НВД много помага за отслабване (което се получи при мен за радост), а други доста плюят по него. Ясно е, че трябва да увелича храната, но не мисля, че е задължително така драстично да бъде увеличена. Не се чувствам изтощен, дори напротив имам доста енергия за изразходване, а и доста важен факт е, че не искам да се получи йо-йо ефекта. От това най-много ме беше страх, но за половин месец вместо да задържа килограмите си свалих 2 :D
28.06.10
11:52
Гледам си 82кг. Клекни поне веднъж със 177кг, дръпни 205кг тяга, скочи напред от място 2,74м, вертикално от място 62см, направи 25 пистолета на крак, поне едно повторение natural ham raise, пробягай под минута 400м, а под 18 минути - 5км и тогава кажи, че няма нужда да си тренираш краката. Но дори тогава ги поддържай ;)
29.06.10
12:02
напоследък се наслушах на всякакви начинаещи,които искат да тренират,искат и програма,но....избягват краката...което си е абсолютна глупост...или явно неразбиране...момчета,преди да започнете да тренирате,почетете малко повече,поинтересуважте се кое как става,как се започва,кое те дърпа напред,кое може да те тормози и води до застой...а не...искам ги тия мускули,ако може и за вчера....:)))))))))))))))
Хора помогнете ми ! Искам да изчистя мазнините и да направя малко релеф. Помогнете с храната, защото полудях вече. Не спирам да ровя из форума и сайта и всеки пише различно за всичко и не мога да разбера кое е най-добре за мен и кое не. Знам, че всичко е според човека, но искам да изчистя тези мазнини. Тренировките са ясни, кардиото също, но не мога да разбера какъв точно трябва да бъде моя хранителен режим. Имам желание, надъхан съм, но не мога да реша кое точно да е... Всеки има различно мнение за всичко... Дали НВД ? Дали НВД-ВМ ? Дали РБД ? Не мога да реша и полудявам. Остават ми още няколко дни от почивката от л-карнитина и ще мога да започна да пия отново. Но дали само л-карнитин ? Или трябва и нещо друго да добавя ? Или да премахна л-карнитина и да го заменя с друго ? НЕ ЗНАМ ХОРА, ПОМАГАЙТЕ С РЕЖИМА И ДОБАВКИТЕ :(
30.06.10
20:43
Всякакви отговори ама никой не е казал на човека нещо по смислено ( това с ориза и картофи три пъти дневно :) )На никой не му се тренират крака в началото.Аз съм за да не тренираш засега крака.Щом тичаш, ако вкараш и велоаргометър и малко клякания нямаш грижи.Манияците ги остави настрана засега.Добре е да тренираш три пъти в седмицата фитнес.Примерно пон. - гърди и трицепс; сряда - гръб и бицепс; петък - рамо, корем.Най-добре след тренировка да правиш кардио 20мин.А пък в нетренировъчни дни си тичай колкото искаш и можеш.Относно храненето НВД е правилната дума.Сутрин (това е от личен опит) си направи следната закуска - 2 лъжици овесени ТРИЦИ (не ядки а трици), половинка кисело мляко, една нарязана ябълка, нарязан банан и може и киви в една купа разбъркано.Хем вкусно, хем добро.Триците спомагат доста повече от ядките(дълга тема мисля че има тук за овесените трици).Обяд - пилешка пържола, риба със салата(каквото си избереш).Следобяд яйца 4-5 само белтъка.Вечер пържола,риба със салата.И зависи в колко си лягаш и кога ти е тренировката извара преди лягане 100-150гр. ако си гладен.Това ще помогне на 100%
Днес говорих с приятел, занимаващ се с фитнес от доста време. Препоръча ми хранителен режим и реших да го споделя с вас, и ако може вие да споделите вашите мнения. И така :
1. Сутрин на гладно 1 шепа орехи
2. Закуска - шепа/шепа и малко овесени трици + кисело мляко 0.1%
3. Обяд - Пуешко месо + салата
4. Вечеря - Пилешко месо + салата
5. 3-4 часа преди лягане - 100-150г. извара
6. Грейпфрут преди лягане
Чакам мнения ! :)
Много е зле..
1 - без него
2. - 4-5 супени лъжици овес + прясно/кисело мляко поне 1.5 % това 0.1 % е боза
3 - 50-80 грама ядки + 3-4 яйца
4 - перфектно
5 - 3-4 белтъка, малко сирене - добавяш междинно
5 - Добре е вечерята
6 - не 3,4 часа преди лягане тогава трябва да ти е вечерята. Преди да си легнеш 100-150 грама извара и малко ядки
казано от Rikoo на 02.07.10, 19:23:
Много е зле..
1 - без него
2. - 4-5 супени лъжици овес + прясно/кисело мляко поне 1.5 % това 0.1 % е боза
3 - 50-80 грама ядки + 3-4 яйца
4 - перфектно
5 - 3-4 белтъка, малко сирене - добавяш междинно
5 - Добре е вечерята
6 - не 3,4 часа преди лягане тогава трябва да ти е вечерята. Преди да си легнеш 100-150 грама извара и малко ядки
Тоест:
1. 4-5 супени лъжици овес + прясно/кисело мляко 1.5%
2. ядки + яйца
3. Пуешко + салата
4. белтъци + сирене
5. Пилешко + салата
6. извара + ядки
???
Имам още едно леко въпросче. Значи въпросът е, че в долната част корема ми е отпуснат. Ясно ми е за НВД + кардио за изгаряне на мазнините. Ясно е, че с коремните преси няма да го изчистя. Искам да попитам дали статичните упражнения за корема ще ми помогнат за изчистването му. И още нещо: Има ли ефект слагането на колани и всякакви такива неща по корема при кардиото ? Ще бъде ли по - добре, ако си купя колан и го слагам на корема си докато тичам или няма смисъл да давам пари ?
Така, засега гледам си набрал малко мнения като цяло добре. Няма да ти казвам за калориен дефицит и тн. защото темата е много дълга, но поне мога да ти помогна по последния въпрос. Имаше едно момче което писа на един фитнес трениор. Момчето правели по 1000 коремни преси на ден и няма изразени плочки и пита трениора защо така. Отговора е прост. Ако нямаш достатъчно ниско ниво на подкожна мазнина и по 10 000 коремни да правиш няма да имаш плочки и това е. Ако не се лъжа и световния рекордиор по коремни преси не е със силно изразени коремни мускули. Така не ти се карам или нещо такова а ти казвам истинска случка. Аз от 85 кг паднах на 73 с НВД, колоездене и фитнес за 3 - 4 месеца. Мазнините по долната част на корема и около гърдите са най-последното място от което ще свалиш килограми, такаче и колани да взимаш, и с наелони да се увиваш.... ще се потиш повече определено, но аз невидях глям смисъл от тях, освен че е некомфортно от боксерките да ти капе пот и да си като напикан :) С времето като сваляш тази подкожна мазнина просто кожата на корема ти ще се лепне за него и ще ти се появят така желаните плочки. Прави си коремни преси, това ще помогне самите мускули да се развият и после по хубаво ще се виждат като отслабнеш достатъчно. Не знам как си с английския но има страшно много информация в интернет по тази тема. Пробвай muscleandstrength.com ако си на Ти с английския ще научиш много неща.