300мл Уиски на седмица?

14.07.10
15:23

Знаеме колко  е трудно да отидеш на диско и да седиш на минерална вода. За това като всеки нормален човек и аз си пиивам по 3-4 големи уискита почти всяка събота.
Четох че алкохола е калоричен и вреден при НВД ,  но аз съм 175см /69кг и качвам супер трудно . т.е калориите не ме притеснявят.
Тренирам фитнес от 5 години, но просто за спорта ,без диети , пиене всяка седмица и си седях твърдо на 67кг .
Сега от 2 месеца се захванах по-сериозно , спазвам диета,  но не мога да я определя като НВД или ВВД , просто си ям и въглехидрати и белтъчини , но само храни без мазнини. Даже от 1 месец не съм пил алкохол , но вече не издържам.

Пия и доста хранителни добавки ( протеин, креатин - сега съм почивка от него, глутамин , аминокиселини и азотен бустер)...и за тия 2 месеца постигнах доста добри резултати и само 2кг маса отгоре.
Дали от тия 300мл. уиски на седмица , които мисля да си ги върна в начина ми на живот,  ще ми отиде целия труд на вятъра или няма да ми повлиаят.

Темата беше редактирана от westdogg на 14.07.10 15:24.

VA

14.07.10
15:25

И да ти повлиаят малко няма значение, живей си живота едва ли имаш професионални цели а щом имаш хубаво тяло едва ли ти трябва повече ;)

14.07.10
15:29

казано от Vask0 на 14.07.10, 15:25:

И да ти повлиаят малко няма значение, живей си живота едва ли имаш професионални цели а щом имаш хубаво тяло едва ли ти трябва повече ;)

x2 И аз си излизам поне 2 пъти седмично и пия по някое питие, няма грижи. Неприятното е ако пиеш добавки, че малко им намаляш ефекта, но пък веднъж се живеЙ ;)

АН

14.07.10
15:49

С този алкохол само заносваш добавките и даваш пари на вятъра.

А наскоро открих, че е по-приятно да ходиш на дискотека и да не пиеш алкохол. Пробвай, нищо не губиш.

14.07.10
16:07

Най-приятно е да не ходиш на дискотека, и да ти надуват глвата с безмислени чалгии и некви хаус тапни. (да не се обиждат феновете на тези стилове)

14.07.10
16:08

казано от westdogg на 14.07.10, 15:23:

Знаеме колко  е трудно да отидеш на диско и да седиш на минерална вода.

По дискотеки съм спрял да ходя изобщо, но когато спрях пиенето все още посещавах чат-пат и да ти кажа - никакви затруднения не съм изпитвал  :D А и нормален човек е разтегливо понятие, аз лично в дискотеките нормални рядко намирам  :x

Иначе, ако нещо ти пречи на прогреса, то със сигурност няма да са тези 3-400 грама уиски. Като цяло обаче, алкохолът е шит (едно време ако ми беше казал някой, че ще го кажа това ... ;) ).
И между другото, и на мен ми беше трудно да спра, някъде точно на месец-два е неприятната граница, но след това човек просто се преражда. Без пиене е МНОГО по-добре, въпреки че конкретно на фитнеса не можеш да изпиеш достатъчно, че да ти пречи :)

14.07.10
17:00

казано от westdogg на 14.07.10, 15:23:

Дали от тия 300мл. уиски на седмица , които мисля да си ги върна в начина ми на живот,  ще ми отиде целия труд на вятъра

Естествено. Да не съм лош пророк, но може да се отзовеш и в “Пирогов”.

14.07.10
17:06

казано от Rikoo на 14.07.10, 16:07:

Най-приятно е да не ходиш на дискотека, и да ти надуват глвата с безмислени чалгии и некви хаус тапни. (да не се обиждат феновете на тези стилове)

Точно.Не ме разбирайте погрешно,обичам да ходя на дискотека,но вече ми омръзна да слушам музика за бавноразвиващи.

14.07.10
17:14

Ами аз не че съм пристрастен към алкохола, но просто ми става кеф като пиина малко , идва ми настроение и т.н.  Като има нещо купонче също ми е тъпо да гледам отстрани как пият .... А отностно чалгата... точно тя в комбинация с алкохол ми е екстра.
Мисля да не се лишавам от това удоволсвтие а просто да го правя по-рядко.. примерно веднъж на две седмици... И като приемам добра храна , добавки и тренирам сериозно се надявам че няма да ме дърпа назад :)

Миро... това на бъзик го казваш нали ?

14.07.10
18:08

казано от westdogg на 14.07.10, 17:14:

Миро... това на бъзик го казваш нали ?

Разбира се :)

14.07.10
18:23

Внимавай само с азотния буустер и алкохола, че става страшно. Ако знаеш, че ще пиеш вечерта не го приемай този ден, както и на следващия.

14.07.10
18:27

и фетбърнър + алкохол май не е много яко също ;)
иначе съм за пиенето и дискотеките.даже да е всяка седмица.стига да е с мярка и да няма грозни случки ;)

АН

14.07.10
18:29

И креатин монохидрат

14.07.10
18:31

казано от tra^la^la на 14.07.10, 18:27:

и фетбърнър + алкохол май не е много яко също ;)

Хич даже :D

14.07.10
19:09

3-4 уискита всяка седмица няма как да не окаже кофти ефект върху тренировките, въпреки че аз повече бих се притеснявал за самото влияние на алкохола над здравословното състояние.А за добавките, хах, само с протеина май няма кофти взаимодействие.По-добре си пий по 4-5 питиета, когато има повод, а не всяка седмица, пък и на дискотека, заради множеството идиоти е хубаво да си трезвен.

14.07.10
20:02

Не знам на къкъв режим съм тъй като не си меря  грамажа на въглехидратите.
Ям по 5 пъти на ден .
Първото хранене ми е овесени ядки с мляко. Останалите да ми въглехидрати ( общо 9-10 филии пълнозернест за целия ден ) + белтъчини( пилешко филе/сирене/извара/яйца  във всяко ядене  и последно ядене ми е извара с 2 яйца.  Неделя и понеделник( тогава майка ми готви) ям и ориз вместо хляб  .
Алкохола на мен ми пречи на качването  , защото като се напия на другия ден нямам апетит .  Никога не съм мислил за сваляне , което е нормално за мойте 69кг при 175см.
Не исках да кажа , че тия които не пият не са нормални.. по-скоро имах предвид компанията ми и повечето хора които познавам на мойта възраст всяка седмица са по дискотеките .
Цигари не пуша , в редки случаи паля цигара докато пия.

Мнението беше редактирано от westdogg на 14.07.10 20:02.

VA

14.07.10
20:05

казано от e_s_n на 14.07.10, 19:25:

За какво ти е НВД, като не сваляш, и как е възможно да не знаеш дали си на НВД или ВВД..?
Разбирам да си на НВД и диетата да се превръща във ВВД поради нарушения :), но твоя случай ми е много мътен.

Като изтрезнее пича ще каже на какво е ;)
Все пак защо сте започнали да тренирате-за да имате хубаво тяло, а защо ви е? - най-вече да се харесвате на мацките и да се перчите сред приятелите си, това че някои от вас са се пристрастили и са го превърнали в начин на живот и мислят само за това не означава че трябва да се спре да се живее :)

14.07.10
20:20

Интересно ми е като ходите на купони със приятелчета цяла вечер, носите ли си храна със вас, или си похапвате руските салати, и луканките ?

14.07.10
20:22

Който тренира заради някой друг или за да се перчи - проблемът си е негов, и най-вероятно ще отмине с възрастта.
Който няма “настроение” и не може да се забавлява без алкохол - този проблем понякога не минава с възрастта и си остава.

Всеки си има глава с която да си прецени какво и как да прави. Ако не ти става като хората, а ти се е*е - взимаш виаграта и действаш, ако не можеш да се забавляваш с нещата около теб и да си прекарваш добре - пиеш/пушиш/там каквото и пак действаш. Лекаства бол, за всеки осъзнат и неосъзнат проблем. На пиенето един приятел му викаше “социалният лубрикант” - всеки с проблемите си.
Конкретно с тренировките и повече от 300 грама уиски да пиеш - няма да имаш осезаем проблем с резултатите. Ако това е най-важното, можеш спокойно да си пийваш, че и повечко да пиеш - познавам хора със страшни тела дори по бодибилдинг критерии, които си смучат повече от доволно.

edit:

казано от Едуардо на 14.07.10, 20:20:

Интересно ми е като ходите на купони със приятелчета цяла вечер, носите ли си храна със вас, или си похапвате руските салати, и луканките ?

Имаме жени, които правят пържоли. Шах и мат.

Мнението беше редактирано от G33K на 14.07.10 20:23.

14.07.10
20:26

казано от AlexK на 14.07.10, 18:23:

Внимавай само с азотния буустер и алкохола, че става страшно. Ако знаеш, че ще пиеш вечерта не го приемай този ден, както и на следващия.

Алл що така кво ще се получи ? Че в момента си разтварям нитроболон ама не съм пил още алкохол :)

FL

14.07.10
20:30

по-добре пий 1-2 бири отколкото концентрат,поне аз така правя,според мен лично би навредило по-малко отколкото концентрата.

14.07.10
20:36

Като видях темата и си помислих, че ще отваряте клуб на анонимните алкохолици бодибилдери...

Та иначе и аз си пийвам без да се притеснявам като изляза,но без колосални злоупотреби (не че не се случва) и досега не съм забелязал видимо забавяне в прогреса или негативни ефекти в дългосрочен план,освен разбира се една пропусната тренировка ако в неделя съм решил да правя нещо ...
Щом нямаш проблем с калориите не виждам лошо да си празнуваш като нормален човек.

Мнението беше редактирано от mantodeus на 14.07.10 20:36.

15.07.10
09:26

казано от ceco_metal на 14.07.10, 20:26:

казано от AlexK на 14.07.10, 18:23:

Алл що така кво ще се получи ? Че в момента си разтварям нитроболон ама не съм пил още алкохол :)

Сърцетуп, световъртежи, все приятни неща :D

Мнението беше редактирано от AlexK на 15.07.10 09:26.

VA

15.07.10
14:36

казано от G33K на 14.07.10, 20:22:

Който тренира заради някой друг или за да се перчи - проблемът си е негов, и най-вероятно ще отмине с възрастта.
Който няма “настроение” и не може да се забавлява без алкохол - този проблем понякога не минава с възрастта и си остава.

Всеки си има глава с която да си прецени какво и как да прави. Ако не ти става като хората, а ти се е*е - взимаш виаграта и действаш, ако не можеш да се забавляваш с нещата около теб и да си прекарваш добре - пиеш/пушиш/там каквото и пак действаш. Лекаства бол, за всеки осъзнат и неосъзнат проблем. На пиенето един приятел му викаше “социалният лубрикант” - всеки с проблемите си.
Конкретно с тренировките и повече от 300 грама уиски да пиеш - няма да имаш осезаем проблем с резултатите. Ако това е най-важното, можеш спокойно да си пийваш, че и повечко да пиеш - познавам хора със страшни тела дори по бодибилдинг критерии, които си смучат повече от доволно.

edit:

казано от Едуардо на 14.07.10, 20:20:

Имаме жени, които правят пържоли. Шах и мат.

Съгласен съм с тебе, но все по студентските купони няма как да останеш безучастен, ако се събираш с приятели да гледаш мач не е нужно да се насмукваш ;) Това с пържолите хубаво, ама на ученически/студентски купони незнам дали има пържоли, по скоро “фаст фууд” сандвичи чипсове и най-вече пиене ;)

15.07.10
17:36

300мл. седмично НЯМА да ти попречат на режима, какъвто и да е той.

Е стига от 300мл. да не си мато гросо :D

15.07.10
18:10

Супер относително е това с алкохола... Преди години бях всяка седмица минимум веднъж много пиян. Става въпрос за над 600мл на едно пиене и така 1-2 пъти седмично. Сега пия толкова за 4-5 месеца. Честно казано преди бях в по-добра форма от сега, 3-4кг отгоре. Естествено не твърдя, че алкохолът е имал положителен ефект :) , но просто явно не ми е пречел на тялото. Още повече, като се има в предвид, че тогава за добавки ползвах продукти на BioGame и Nutrim ... (не бях просветен в обастта :) )

Мнението беше редактирано от NightElf на 15.07.10 18:11.

16.07.10
11:45

свиваш една ганджа преди дискотеката и си готов:))
ако не си- свиваш още една или сменяш дилъра :)))

17.07.10
09:11

Накратко:
Не пий след тренировка. Не тренирай след пиене. Внимавай за препаратите, които приемаш и тяхното взаимодействие с алкохола.
Първото контузва, второто е гадно и контузва, третото - сещаш се.

Ако за 5 години си постигнал само 2кг разлика в теглото си с незнайния хранителен режим - аз бих го ревизирал и него и тренировките си.

02.08.10
21:11

Джасай си препаратите пиий си пиенето и си питай питанката :) Етанол в мазнина(да бе да) внимавай само с пиянския глад :Д

TM

05.08.10
08:36

Ако толкова не можеш без да си пийнеш в дискотека, то по-добре да е 1-2 бирички.

05.08.10
09:48

Ахах дам даже след тренировка е полезно :) Доста богат асортимент от аминокиселини има в бирата между другото.Ама проблем газирана е пък какво ще се лигавиш с бири дрънни си 1 уски,не му мисли :)

ГН

05.08.10
11:08

Ако си на НВД, направи запоя в зареждащ ден. В моя дневник, последните няколко страници можеш да видиш за какво става въпрос. На практика 10 дни се ХРАНЕХ с алкохол. Сега точно откъм релеф съм най-добре от цялата 2010. Не е заради алкохола и категоричнто без него щеше да е по-добре, идеята ми е да не се залита в ксрайности - вреден е, но няма да те съсипе.

05.08.10
12:33

300мл Уиски на седмица?
Малко са !!!!

05.08.10
13:02

300 на седмица е перфектно :P .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1