14.07.10
16:11
След 3 седмици, през които разбира се си мислех, че ще ми мине от само себе си, лека болка и непълен оборот в движението на рамото, отидох при ортопед + рентген. Диагнозата - изкълчена ключица (в областта на средното рамо, кокалчето е малко по-издадено от противоположното такова + леко обездвижване). Ортопеда каза, че имам 2 варианта. Единият - операция, която не се знаело дали дали ще е напълно успешна и вторият вариант - едно мазило и след 15-20 дена нормални физически упражнения (без сериозни тежести за рамото ест.) щяло да ми мине и да съм на 100% възстановен, но ще остана с козметичният дефект, който посочих по горе. Ако наистина разполагам само с тези варианти, естествено че ще избера неоперативният. Вие на какво мнение сте? И някакви идеи за упражнения през тези дни с или без изолиране на рамото, понеже ако правя само крака 3 седмици - ще полудея.. Благодаря
Ше правиш крака без клек и готово.Сгъване,Разгъване,Лег преса, ония клек с дъмбел в двете ръце и.т.н. Ще се въстановиш постепенно до месеци според мен и ще можеш да тренираш нормални килограми за рамо. Имам познат, който е опериран преди 2-3 години от >счупена< ключица и в момента, си мисля, че може да тренира всичко не съм на 100 % сигурен ама е така. Също няма и белег, по който да личи. Поне не може да се види ” ей така ” . На твое място също бих избрал неоперативният. Успех.
Мдаа, ясно :) Е освен крака, корем и предмишница май нищо друго няма да мога да правя. Но какво да се прави ... възстановяването е на първо място !
E корем? За гръб си мисля, че нещо може да се измисли и така. Таман ще наблегнеш на кракътъ :)
казано от Rikoo на 15.07.10, 10:24:
E корем? За гръб си мисля, че нещо може да се измисли и така. Таман ще наблегнеш на кракътъ :)
Не мисля, че си компетентен по повечето въпроси на които отговаряш зададени във форума.
казано от Madboy на 15.07.10, 11:02:
Не мисля, че си компетентен по повечето въпроси на които отговаряш зададени във форума.
Добре професоре.
казано от Rikoo на 15.07.10, 11:05:
Добре професоре.
Поне виждам, че си съгласен с мнението ми ;)
казано от Madboy на 15.07.10, 11:06:
казано от Rikoo на 15.07.10, 11:05:
Добре професоре.
Поне виждам, че си съгласен с мнението ми ;)
Ами няма да твърдя, че съм разбирач. Освен това със спорене до никъде не се стига и мястото не е тук.
казано от newhope на 14.07.10, 16:11:
... ако правя само крака 3 седмици - ще полудея.. Благодаря
Горе главата няма да полудееш. Аз също съм с контузено рамо и от три седмици съм на крака. Възстановяването ти едва ли е приключило за 3 седмици, така че никакви тежести при това не само за рамо а въобще за горната част на тялото. След като още те боли възпалителните процеси са още налице и мазилото, което ще ти изпишат ще има противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Но то не лекува травмата. Трябва да си почиваш докато болката отмине и се възстановиш. След това опитай с леки рехабилитационни упражнения за ротаторния маншон. В момента краката ги тренирам два пъти в седмицата по следната програма като допълнително правя хипер екстензии за гръб и коремни преси:
Суперсерия: Лек екстензия + Лег преса
Бедрено сгъване
Повдигане на калф машина за прасец
Успех и бързо възстановяване!
Ще се вслушам в съветите ви. Благодаря момчета още веднъж за отговорите :)))
казано от Владимир92 на 16.07.10, 09:28:
Прави 3 седмици яко клекове и ще ти дръпнат ръцете !
Аз пък клякам и дърпам тяга като гламав, и ръцете са си ми горе-долу същите, я дай 2 ри опит:)
16.07.10
20:26
казано от Madboy на 16.07.10, 10:37:
Аз пък клякам и дърпам тяга като гламав, и ръцете са си ми горе-долу същите, я дай 2 ри опит:)
Яж..?
казано от Georgi_Vylchev на 16.07.10, 20:26:
казано от Madboy на 16.07.10, 10:37:
Яж..?
Шегаджия:)
Хайде обясни ми логиката, като тренираш крака защо ти растат ръцете ?
Като тренираш ръце/гърди порастват ли ти краката ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 16.07.10 21:08.