15.07.10
19:36
Като по начинаещ надеждата ми е във вас да ми помогнете . Инструктура във фитнеса ми е прекалено зает да гледа youtube и реших че вие ще обърнете повече внимание . На програмата пише нз си кое упражнение 3x8 . Три серии по осем повторения това е ясно, обаче да кажем преди първата серия за лежанка добре ли е да загрея с празен лост и тази серия брои ли се към тези 3х8? Бяха ми казали че последната серия е добре да е с по малко килограми примерно колкото първата за да съм отпуснел мускула .... какъвто и да му е смисъла на това вие ще ми го кажете ако е правилно де ? И тази разпускаща серия брои ли се към тези три .. щото същия приятел ми каза да си правя 3 те серии нали като качвам килограми на всяка и да правя 4 та разпускаща ? Помогнете ми вие защото фитнеса ми харесва , и цигарите дори отказах заради него и много други привидно дребни но вредни неща като газираните напитки .
Темата беше редактирана от crazygeneral на 15.07.10 19:49.
Много хора правят такива довършващи серии заради кефа от напомпването, или просто защото си мислят, че така мускулите растат повече. Пък за загрявката... Не знам в “билдърски” план с какво помага, но в моя случай при силовите тренировки преди работните ми серии, си трябва да напомням на нервната система какво я чака. Иначе тези серии не се броят, броят се само работните, т.е. тези, в които наистина тренираш, а не загряваш и не разпускаш.