Болка м/у гърдите

09.07.10
15:51

Здравейте, въпроса ми е, че когато правя кофички някой път усещам болка между гърдите и на моменти съм чувал звук като все едно нещо пука, знам, че това между двете гърди е мускул, но не знам защо става така? Може ли някой да ми обясни?

Темата беше редактирана от Bojilow на 09.07.10 15:51.

АН

09.07.10
16:39

Нормално е, и при мен е така.

09.07.10
17:35

Няма ли някой да обясни малко по-подробно какво се случва,за да се изпитва тая болка?

09.07.10
18:19

Ако кажеш каква е болката може да ти помогнат... По принцип при кофичките те боля гърдите точно там от където започват, където е “канала”.

09.07.10
18:35

С времето отминава. При доста хора е има тая болка при кофичките.

DE

09.07.10
18:51

тази болка идва от широкия хват поне при мен беше така :)

16.07.10
07:53

Да, от широкия най се усеща...цялата болка е в гръдната кост(между гърдите и в дълбочина), поне аз така го чуствам. Тази болка няма да е постоянна, най-изразена е когато се правят за първи път кофички или за първи път от много време, докато свикнат гърдите на упражнението, но при всеки е индивидуално. Имам прятел който, ако не прави 15 дена кофички, отново почват болките, а аз, и 1 година да не ги правя, пак не усещам болка. Аз лично не познавам човек, който да не се е оплакал от такава болка при кофички, независимо в какъв период се е появила.

16.07.10
09:19

казано от Bojilow на 09.07.10, 17:35:

Няма ли някой да обясни малко по-подробно какво се случва,за да се изпитва тая болка?

Болката е по-скоро от твърде много движение на ключицата. Това по принцип става заради стегнати гръдни мускули или от лошо работещи стабилизатори на лопатките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1