Една хилядна тема!

01.04.05
10:32

Маняци искам точно и ясно да ми кажете кога да си вземам Л-карнетина?
Аз правя следната тренировка:
Ставам 9 часа пия си едното хапче 9:40 някъде тръгвам да бягам в продължение на 20 мин.Обаче незнам второто хапче кога да си го изпия?
Искам да се извиня предварително че сигурно пускам 10 тема за това,но от никой не получи отговор.Също така прочетах статията за Л-карнетин в www.bb-team.org и темите за Л-карнетин но НИЩО НЕ РАЗБИРАМ.
МОЛЯВИ ПОМОГНЕТЕ

01.04.05
12:06

Колко грама е това хапче? 500мг или 1000мг?
Ако е 1000 взимай едно преди кардиото и едно преди лягане. В дните без кардио взимай по едно сутрин на гладно и едно преди тренировка.
Мойте са по 500мг и когато правя кардио (правя го в нетренировъчни дни) взимам 2 преди кардио и едно преди сън. В дните с тренировка, 1 сутрин, 1 преди тренировка и 1 преди лягане. Успех с чистенето  8)

01.04.05
12:18

Ами мисля,че второто трябва да го взимаш вечер преди лягане.
Дгругото което ми направи впечатление 20 мин. бягане според мен са малко.
Бягай около 40 мин. в постоянно темпо (без спринтове).Мисля,че изгарянето на мазнините започва след 20-тата минута,а катаболните процеси - след 40-тата!

01.04.05
12:42

Е да знам че са малко но няма да мога да издържа да бягам 40мин без да спирам.20 минути мисля че за мен е добре!
Л-карнетина ми е 500мг.

01.04.05
12:58

Ами можеш да издържиш 40 мин, как да не можеш?!? 20 мин са наистина малко. Активното изгаряне на мазнините зъпочва след 15-20 минута, но е препоръчително да свършиш с кардиото след 40мин, защото след това започваш доста активно да гориш мускулна маса. Най вероятно тичаш прекалено бързо, за това не може да издържиш повече от 20 мин! Значи бързото темпо гори повече мускули и по-малко мазнини в сравнение с умереното до бавно темпо. Най добре прави проверка като си мериш пулса през 5-10 мин. За оптимално изгаряне на мазнини трябва пулса ти да е 220-годините*0,7. Или ако си на 20г около 140 удара в мин. Много лесно става и с времето свикваш с темпото. Примерно аз на всеки 5 мин си меря пулса за 10 сек и после го умножавам по 6 и ето ти го грубо пулса  :D

01.04.05
14:06

Бих ти препоръчал да пиеш Карнитина по едно хапче сутрин и едно преди тренировка. Ако не тренираш само сутрин. Ако тичаш всеки ден, 20мин. не са малко, даже са идеално. А активното изгаряне започва след около 4-5мин. А пулса не бива да ти надвишава 83-85% от максимума, защото се предизвиква катаболен процес. Именно заради това не се препоръчват спринтовете. Има много начини за изчисляване на максимума, най-простият е 220 минус годините. Аз моят пулс гледам го държа около 160 обикновено е към 165, но зависи от много обстоятелства. Днес примерно беше много студено и ми беше трудно да го държа над 150.

01.04.05
16:39

Да аз бягам всеки ден по 20минути.Е ако намаля темпото предполагам 30мин ще мога да издържа,но 40 невярвам.
Пичови аз неискам да правя мусколи искам да отслабна!
Хора сега ми хрумна нещо:Ставали да бягам сутрин и над вечер по 20мин.И така сутринат ще вземам едно хапче преди бягане и надвечер пак преди бягане?Кажете дали е добре да знам да бягам още тази вечер?

02.04.05
03:02

Тичай към 40 минути.Редувай просто тичане с ходене.Действието на карнитина започва 20мин след като го вземеш така че може по-бързо да започваш тренировката , да не чакаш 40мин.

02.04.05
16:19

Момчета вече бягам по 30 минути от днеска сутрината.Някъде към 3500метра.Карнетина го пия с кафе

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1