17.07.10
10:37
Мъж на 31г. съм, тренирам от повече от 6г. с леки тежести когато имам време но минимум 2 пъти седмично , от известно време започнах да правя набирания и стана белята. Преди около месец след една тренировка без да загрея добре на следващит ден усетих силна болка при изпълнение на упажнение за бицепс с пав лост (супиниран хват), болката е в областта на свивката от вътрешната част на лакета на лявата ръката проблема идва от сухожилието. Вече близо месец го изолирам и почти не го натоварвам но болката си седи без промяна. Боли ме само когато натоварвам ръката (набиране с прониран хват и при всякакви упражнения за бицепс). Моля да ми дадете съвет какво да правя , как да го лекувам и т.н.
17.07.10
11:23
казано от Dak на 17.07.10, 11:18:
Казаха ми да го мажа с мазила за травми и да не го натоварвам !
От български лекар какво очакваш?
Това ти го каза личния лекар предполагам - винаги отрязват шибаните лай*ари. Моята не дава никакво направление само на некви изкуфели дъртаци и бабки сериозно. Пробвай при някой добър терапевт, плати си и виш какво ще ти каже.
Имам същия проблем . Още не мога да се наканя да отида на лекар . При мен болката е много по - сериозна и затова спрях бицепса с кривия лост . Сега правя с дъмбели , но болката си я има . Лошото е , че вече я усещам и когато не тренирам , например в момента като пиша :D
Ти кога си се контузил и от какво?
Лоша работа , и аз прая бицепс с лек дъмбел че по малко боли :) по добре изолирай напълно бицепса , че последиците може да са много лоши предполагам!
Мнението беше редактирано от Dak на 17.07.10 11:39.
казано от Dak на 17.07.10, 11:37:
Ти кога си се контузил и от какво?
Лоша работа , и аз прая бицепс с лек дъмбел че по малко боли :) по добре изолирай напълно бицепса , че последиците може да са много лоши предполагам!
При мен болката е на абсолютно същото място на лявата ръка . Консултирах се и с други момчета във фитнеса и разбрах , че е често срещан проблем . Момчетата си слагат ластичен бинт , който им спирал малко болката , но не мисля да пробвам . При теб незнам как е точно , но когато правих с кривия лост имах чувството , че ръката всеки момент ще ми се счупи , такава болка :D
В тая жега много ме мързи да се занимавам с болници и простотии , затова просто правя едно упражнение за бицепс с дъмбели , поболява ме малко и си тръгвам :D
Виж това !
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%EE/%D1%F3%F5%EE%E6%E8%EB%E8%E5_-_%F4%E0%EA%F2%E8__II_%F7%E0%F1%F2_200811031025/
Мнението беше редактирано от Dak на 17.07.10 11:58.
17.07.10
12:49
казано от 1878 на 17.07.10, 11:31:
Имам същия проблем . Още не мога да се наканя да отида на лекар . При мен болката е много по - сериозна и затова спрях бицепса с кривия лост . Сега правя с дъмбели , но болката си я има . Лошото е , че вече я усещам и когато не тренирам , например в момента като пиша :D
Спри тренировките за 1-2 седмици и го мажи с Deep Relief.
казано от cecowe на 17.07.10, 12:49:
казано от 1878 на 17.07.10, 11:31:
Спри тренировките за 1-2 седмици и го мажи с Deep Relief.
Ползвал ли си го , защото има много такива гелове със същото действие уж !?
Не са ми проблем тренировките за другите групи , болката се появява единствено при кривия лост за бицепс .
17.07.10
13:24
Значи го спираш сгъването с крив лост за бицепс и въпреки това го мажи с Deep Relief след тренировка. Предлагам ти да си вземеш и Фастум гел за допълнително загряване. Аз преди загрявката намазвам проблемните области (лакти, колена, рамена, кръст, сгъвките на ръцете), предлагам и ти да започнеш да правиш същото.
17.07.10
19:43
Фастум гел не загрява, той е противовъзпалитлен и може да се ползва след тренировка. Финалгон и другите загряващи се ползват преди тренировката за да подготвят мястото за работа. Загрявай хубаво преди тренировка поне 2 серии с леки тежести. Ако болката е упорита, може да намалиш натоварването с около 50 %, а ако продължи - спри да тренираш за 2-3 месеца и след това, когато започнеш отново се погрижи да загряваш МНОГО добре.
17.07.10
19:55
казано от Камен Илиев на 17.07.10, 19:43:
Фастум гел не загрява, той е противовъзпалитлен и може да се ползва след тренировка. Финалгон и другите загряващи се ползват преди тренировката за да подготвят мястото за работа. Загрявай хубаво преди тренировка поне 2 серии с леки тежести. Ако болката е упорита, може да намалиш натоварването с около 50 %, а ако продължи - спри да тренираш за 2-3 месеца и след това, когато започнеш отново се погрижи да загряваш МНОГО добре.
Ползвам фастум гел и съм доволен, катко искаш го разбирай, пък нека да е противовъзпалително.
казано от Камен Илиев на 17.07.10, 19:43:
Финалгона трябва да попадне в ръцете на умник :Д
17.07.10
20:01
Ами именно противовъзпалителното му действие се търси и заради него си доволен, защото една от характеристиките на възпалението е болката. Затова не те боли и ти помага. А ти защо по принцип го вземаш ако не е за това? хахахахахаха