17.07.10
17:32
Здравеите момчета, искам да ви помоля за един съвет. На 17 съм 69 кг и около 1.72 висок. Проблема е че имам доста мазно по гърдите. Преди ходих активно на фитнес и ослабнах близо 15 кг с диета. Сега тренирам баскетбол и нямам много време за фитнес, но попринцип правя лицеви опори. 3 серий, като 1 и 2-рата серия по 30 повторения (нормална лицева опора), а последната серия слагам краката си на стол и правя по 20 повторения. Горната част на гърдите ми е предоволна но долната е супер зле. Бягам много заради баскетбола, но хранителния режим нямам. Ям много-пия доста вода, трици, ядки понякога, месо и сладко както и зеленчук. Та мисълта ми беше дали заради килограмите съм овиснал или заради яденето ми, и дали може да ми кажете колко серии да правя за гърди с лицеви опори!
Благодаря.
Не съм спец.........ама земи иди при личния да не е Гинекомастия(аз се се канех 5 години да ида........и кат отидох ми казаха ,че е :D )
18.07.10
00:07
Само не ми казвай че това са твоите гърди.
Малий , това като гледам си е гинекомастийка :( 90% съм сигурен. Тичай бързо при лекаря да видм какво ще каже той. Това може да се премахне по оперативен път или с отслабване - частично и т.н. Не съм запознат , но има доста теми в този форум - потърси информация.
Опитай с кардио и хранителен режим да видиш доколко ще се свият. Поне 6 месеца търпеливо трябва да се отдадеш на кардио (бягане, велоергометър, пътечка, кростренажор) и диета.
НЕ е задължително да имаш гинекомастия. Можеш да посетиш лекар да даде мнение.
Аз пък мисля, че той няма - просто има много сланина, нещо изобщо не ми мяза това на ‘мастия, но най-добре лекар да каже.
То като е с много сланини пак се води няква мастия(имам от смесен вид затва знам :D) ...и аз се учудих
Не - мазнините са си мазнини, гинекомастията е хипертрофията на млечните жлези, дори да премахнеш мазнините, ако имаш ‘мастия, пак ще се вижда.
Ами попринцип съм ходил на лекар заради наднорменото тегло някаде преди 5-6 години. Беше при някаква професорка от София. Тя каза, че почти няма шанс да ослабна ама ето, че от 85 сега съм 70. А за гърдите беше питала дали някой от семейството е така а в интерес на истина и 2-мата ми дядовци и баща ми имат големи гръдни кошове. Но наистина е гадно в лице да съм нормален а като се съблека некви цицки но.... За бягането бягам, мисълта ми беше да продължавам ли с лицеви тей като и без това ги правя. Но несъм сигурен дали правелно съм си построил програмата за тях. А за диета може ли някои да каже коя по точно да пробвам. Защото тренировките на баскетбола са ми изморителни и попринцип неискам много да се лишавам от храна.
Ето още една снинка защото онази е с гадно качество.
Благодаря ви за отговорите!
Mush0…....не си много прав ,защото като свали мазното пак ще се големи,но с фитнес и диета ще се пооформят и няма да са като сега
Мога да ви кажа, че и момчето да има гинекомастия ще е минимална и е такава смесена с мазно. Зърнатата въобще не са му набъбнали толкова. Има мнооого мазно около гърдите това е целия проблем.
казано от apple07 на 18.07.10, 11:23:
Дам долната ми част е доста отпусната...как да я тренирам?
НЕ! Не е това решението на проблема! Там има мазнини за топене, а не мускул за стягане. Ако натрупаш маса в долната част на гърдите, те още повече ще заприличат на цици. Казах ти в първия си пост - кардио. Що се отнася до гърдите, акцентът нека пада върху горните гърди.
Добре. Ако правя 2 серий по 30 (нормални лицеви опори) и една с по 40 повторения като рацети ми са подпряни на нещо като лежанка за горна част ще има ли по голям ефект?
Ще прозвъчи смешно от моята уста да го кажа,но започни с фитнес-а и кардиото+хранителен режим и това е.С тия лицеви нищо няма да направиш,няма да те лъжа :)
Фитнес правим на тренировките но са силови опражнения( кръгови тренировки). Но сега лятот може и да измисля нещо :)
18.07.10
20:40
Това не е гинекомастия.
И аз мисля, че нямам гинекомастия.. но скоро време мисля да посетя лекар за всеки случай. Но иначе четох че ако имаш требва да се напипва някаква бучка около зърното а аз нямам. Иначе благодаря ви за съветите. Някой само ако може да помогне с избора на диета ще съм много задължен :)