17.03.05
22:15
Предварително се извинявам, ако тази тема е била засегната някъде във форума, ама айде сега всеки от вас да каже какво мисли за суперсериите за ръце? :lol: :!:
Помагат ли изобщо? 10х предварително! 8)
Дали помагат за какво? Лично аз не ги харесвам, но да се изкажат тези, които са постигнали добри резултати със суперсерии.
За разлика от Мартин ,аз съм им фен.Доста добра методика най-вече в период на релеф,но става по време на маса.ПОне при мене действат доста добре.Обикновенно се правят при мускули антагонисти?бицепс,трицепс,гърди и гръб/,но е възможно и при други групи,примерно гръб и рамо,понеже там имамного упр.които са “огледални”например:Придърпване на скрипец пред гърди в суперсерия с Раменни преси зад врат/.Важното е да знаеш че суперсериите не е добре да се правят всяка тренировка а примерно всяка трета,особено за по-малките групи.Опитай и успех :wink:
Бицепсът сгъва ръката в лакетната става - трицепсът я разгъва. Бицепсът и трицепсът са антагонисти.
Гръдните и гръбните мускули също са антагонисти (мускули с противоположно действие).
И аз съм доста голям фен на суперсериите за ръце ! Две години тренирах ръцете само и единствено със суперсерии и съм адски доволен.Напоследък ги правя през тренировка или две , щото нещо не ма натоварват както трябва ,ако ги правя постоянно . Със суперсериите подобрих доста качеството на мускула . Но познавам и хора, които са ги пробвали и ефекта е нулев , така че докато не се пробва няма как да се разбере- действал или не . :wink:
27.03.05
19:54
Аз съм много доволен от тях ! Правя за бицепс най-вече супер серии и има доста голям ефект.
Аз чесно да ви кажа... май доста наблягам на суперсериите и не съм много сигурен дали без тях изобщо може да се постигне при хора с по-малокалибрено телосложение.
01.04.05
14:25
както всичко останало така и супер серийте са строго индивидуални. на някои хоре им дейсва добре на други не. лично при мен ефекта е поразяващ. шреди ги правех отделно и немога да кажа че не е емало ефект, откакто започнах със супеер серийте ефекта е много по-голям