18.07.10
22:37
Какво мислите за това мляко?
Един приятел на баща ми доста често ни носи такова ( 1.50лв кофичката) , но е много солено, а и нз дали не е много мазно?
19.07.10
00:39
Ако не се лъжа овчето мляко съдържа около 2 пъти повече мазнини от кравето-или 6,7 грама на 100.
Повечето мазнини от натурален източник са само и единствено предимство.
Защо е солено млякото?
Не би трябвало да е солено, по-скоро е доста кисело.
ПП: Аз пък за 2,50 го купувам.
19.07.10
08:47
30-35 грама мазнини в една кофичка, ти ако ядеш по повече от 1… Аз не бих ял защото самата мисъл да погълвам толкова мазнини ме отвращава, да не говорим че ще кача кг...
Мнението беше редактирано от Vask0 на 19.07.10 08:47.
То ако така се качваха килограми от 35 грама мазнини...
Яж си окрехкотеното и обогатено пилешко филе и не се бутай в темите за качествена, естествена храна. ;)
По-добре това, отколкото което и да е краве от магазина.
Само наистина защо пък е солено? Не би трябвало. Аз като цяло не съм голям почитател на млякото, но у нас редовно има овче и не е лошо на вкус. Във всички случаи поне е мляко (щом го прави познат едва ли ще ви лъже), за разлика от това в магазините (което и на вкус не го докарва).
Супер вкусно и полезно кисело мляко.
Като цедено краве мляко...с мед е чудно :)
И да, мазно е. Е, и? Нали трябва и мазнини да ядем.
Солено не би трябвало да е.
Ами освен да е толко кисело , че да го мисля за солено ахах. Нали съм си свикнал с купешките краве млека и не знам какво значи истински кисело мляко :)
казано от Vask0 на 19.07.10, 08:47:
30-35 грама мазнини в една кофичка, ти ако ядеш по повече от 1… Аз не бих ял защото самата мисъл да погълвам толкова мазнини ме отвращава, да не говорим че ще кача кг...
Хаха ще качиш килограми от 1 кисело мляко...направо дебел ще станеш.
19.07.10
20:30
Ами това са все пак наситени мазнини-имат си своите плюсове,но не бива да се прекалява с тях.Дори и една кофичка ти е много,а да не говорим ако консумираш и цели яйца,телешко...
26.06.12
12:04
Овче прясно мляко има в Симеоново срещу църквата
01.08.14
18:52
Подходящо ли е за следобедна закуска при НВД. Говорим за количество от половин купичка, пиръсено отгоре с канела или по-добре да го изключа? :/