19.07.10
07:02
Здравейте,
бих искал да питам каква е точно последователността на приемането на суроватъчния протеин?
Сутрин като стана пия 1 доза - после след колко време закусвам? С дозата да ям ли нещо друго?
Колко време преди тренировка трябва да се пие протеина?
Следния вариант удачен ли е?
ставам в 9:00
пия 1 доза протеин в 9:10 (само протеин или да добавя примерно и 50гр овесени ядки?)
закусвам - 100гр. овсени ядки и едно кисело мляко - в 10:00 (?)
тренировката ми обикновено е около 12-13 часа - тоест ако пия и протеин 1 час преди трен., тя храната още няма да се е разградила от последното ми ядене?
след трен. протеин с нещо сладко - това е ясно - 14:00
следтренировъчно хранене - 15:00
(удачно ли е ако пропусна дозата която се пада преди трен. да я пия примерно към 17:00 - между след тренировъчното хранене и вечерята към 19:00
нощен протеин - 22:00
п.п.: Това което ме притеснява е това струпване на протеин преди тренировката? Пада се в интервала от 9 до 12 да пия два шейка и една закуска ?
Освен протеина (суроватъчен и казеин) почвам да пия и IntraBolics и Kre-Alkalyn
Темата беше редактирана от Veliko на 19.07.10 07:03.
Веднага след ставане- протеин + бърз въглехидрат (лъжица мед/1 банан и т.н)
Закуска- овес + мляко + 3 яйца добави тук и не ти трябва шейк после
—-Тренировка—-
Веднага след нея бърз въглехидрат и след 15 минути протеин
Час по-късно нормално хранене с месо + въглехидрати
Ако до вечерята имаш повече от 3-4 часа вкарай междинно хранене с доза протеин + ядки примерно
Вечеря
Нощен протеин и си чук ;)
19.07.10
12:25
Я кажи какъв първо е протеина?Ако е изолат - коннцентрат трябва да ядеш поне 30 мин след приема му.Ако е някъв многокомпонентен може и да отложиш яденето с 1 час примерно
Протеина е Scitec Whey Professional - тоест концентрат. За 30 мин успява ли да се разгради една доза ?
Мен точно това ме интересува главно - като пия сутрин протеин, след колко време да закусвам и преди колко преди трен да пия протеин? И при положение, че съм закусвал в 10 и тренирам в 12 има ли смисъл да пия протеин посредата?
19.07.10
15:10
Не виждам смисъл от този протеин преди тренировка, по-добре сложи някакъв белтък на зъщинската закуска и ще е ок ;)
19.07.10
15:45
@Veliko - ставаш - пиеш веднага доза протеин, закускваш час по-късно.
Предтренировъчното ти хранене да е 2 часа преди тренировка, да съдържа бавни въглехидрати и белтъчини. Не е необходимо да приемаш повече протеин час преди тренировка.
Тоест - само след ставане и веднага след тренировка.
Поздрави!