Запитване Относно диета,картио тренировка и хранителна добавка.

18.07.10
18:46

Здравейте приятели!
Пиша ви няколко реда,като ви моля за съвет и предложение относно моя проблем.На 23 години съм и тренрам от 5-6 години(фитнес).Имам желание да изчистя и да се орелефя,но това не се оказа толкова проста задача.В момента съм изпаднал като в дупка,от която не знам как да изляза.Тренирам уселено 3 пъти в седмицата в фитнес салона,3 пъти ходя на стадиона да тичам,което не означава,че в фитнеса не правя кардио тренировка.Доста изчетох по форума и имам намерение да си взема някакъв бърнар(SYNTRAX Fyre вероятно).Разгледал съм как се пие и съм наясно с това.Също така съм предразположен към напълняване,което ще рече,че винаги съм се ограничавал от към храната.Сладко почти не консумирам.Метаболизма ми също е бавен(пия зелен чай всяка вечер по този въпрос както и кафе през деня)Висок съм 1.87 и тежа 100 килограма.Много бих желал да ги направя 90.Изготвил съм си специален хранителен режим за бърнара както и тренировка(повече повторения).Мястото на което искам да наблегна е коремната част и гърдите.Ако някой има желание мога да му пратя и снимки за да прецени ситуацията по-добре.
Може да съм пропуснал нещо в описанието.
Благодаря за отделеното ви внимание.

18.07.10
19:15

Здравей, най-добре си напиши тренировките и  храната, за да може да получиш отговор на въпроса си, защото не си дал никаква информация. А и след, като тренираш от 5-6 години, би трябвало да знаеш че няма как да отслабнеш само на едно място, защото всичко е комплексно.

18.07.10
19:56

Ще опиша набързо храната и тренировките.
Закуската :предимно е от 2 филийки черен хляб(бонус или подобните) с 1 цяло яйце и един белтък.Филийката е препечена с тънко парче сирене отгоре.Понякога го премахвам.Друг тип закуска,която консумирам е мюсли с кисело мляко или топла вода.Изцеждам и грепфруд + вода + кафе за напитка.

Закуска 2 : повечето пъти е плод(зает съм в това часово време  и няма как да ям друго)

Обед : салата + месо(повечето пъти пилешко,риба от консерва(риба тон или скумрия)

Следобед: към 3 часа 2 белтъка
Следва тренировката която е от 5 до 7.3 пъти в седмицата.Преди тренировка чаша кафе.
1ви ден рамо+трицепс + 30 мин. скачане на въже
2ри ден тренировка гръб+бицепс  + 30 мин. скачане на въже
3ти ден тренировка гърди+преса + 30 мин. скачане на въже
Възможен вариант е да заменя скачането на въже с крос тренажор,поради това че прасците ме заболяват.Не правя някакви по-различни упражнения за мускулните групи от тези,които са описани в списанията и форума.Ще дам информация за тренировката си за гърди,поради това,че там искам да имам по-добър ефект,а не мога да го постигна.
Всяка тренировка започвам с добра загрявка на тялото.
След това се отправям към изтласкване на щанга от лег (хоризонталната лежанка)
Загрявам с щангата и 2x5.След това увеличавам на 50 килограмата(общо с щангата),3та серия - 60 кг,4та серия 70,5та - 80-90.Правя повече повторения - 12-15.
Второто упражнение е наклонена лежанка за долна част на гърдите.Килограмите и повторенията са еднакви,с тази разлика,че правя 4 серии и стигам до 70 килограма.
Третото упражнение е избутване на дъмбели от наклонен лег за горна част на гърдите.Там също правя 4 серии с по-малко килограми.
Четвърто упражнение затваряне на ръце с кабели за”каналче” което успоредно го комбинирам с  избутване на машина за гръдни мускули(гръгна преса).Прява 3-4 серии на кабелите и машината като ги правя едно след друго(редувам ги) с много малки почивки за последен напън на гръдните мускули.
Следва 30 минутно скачане на въже.

В дните,когато не тренирам ходя да тичам на стадиона.Загрявам 5-10 мин.С умерено темпо 5 обиколки.Следва 1 ходом.След нея още 3-4-5 в зависимост колко енергия имам.Използвам колан за кардио за по-интензивно потене в областа на корема.

Вечеря : салата(домати и краставици) + месо(пилешко повечето пъти).
Не мога да спазвам винаги хранителния режим.Закуската и обеда са идентични повечето пъти с това което написах но за вечеря се случва да ям и по-нездравословна храна(на кой не му се хапва мусака,картоф или пълнени чушки:).Все пак това не е оправдание.

18.07.10
20:47

По-добре вместо мюсли хапвай овесени ядки с белтъци и жълтък + ленено семе + канела на тефлон. Към ябълката добави извара, на обяд, ако имаш възможност хапвай ориз, за предпочитане кафяв, към белтъците следобед добави и малко сурови ядки - орехи, бадеми, а вечерята нека бъде само салата + месо и малко маслини. От това, което си описал храната ти ми се вижда малко. За човек 100 кг - 2-3 белъка е много малко, аз хапвам по 5, а тежа много по-малко. Преди лягане е добре да хапваш извара + сурови ядки или пък белтъци + сурови ядки.
Два часа са много време за трениране - намали малко времето. Сигурен ли си, че не претренираш? И нещо много важно - това че не тренираш крака е голяма грешка. Въжето може да го заменяш с пътека - 25 мин. - тип хийт - редуваш спринтове, кросове и бавно ходене, като си следиш пулса. Относно силовите тренировки най-добре е да се изкажат момчетата, но съм сигурна, че първото което ще ти кажат е да правиш - клек и тяга. А и този колан, който използваш при бягането не ти трябва.

18.07.10
21:53

Благодаря за бързия отговор karpi
Относно хранителния режим ще си взема бележка.Времето за тренировка тренирам час и половина + 30 мин. след това кардио и се получава 2 часа.Гледам да не правя много почивки между сериите.Ще се опитам да намаля почивките още повече тази седмица,да видим какъв ще е резултата.За претренирването - само мога да кажа,че се чувствам добре след тренировка,а на следващата - възстановен.За краката имаш право,явно като скачам на въже и тичам и си мисля,че това е достатъчно за натоварване на краката.Бих искал да уточниш бележката за колана и защо предлагаш да го премахна?Също така ако имаш желание може да вземеш становище относно хранителния суплимент SYNTRAX Fyre,който мисля да си взема(не искам да отварям тема за SYNTRAX Fyre-вече има такава,питането за него е само относно моята ситуация).Забравих да вметна,че преди лягане пия и зелен чай.

19.07.10
04:26

Най-важното при цел намаляне % на подкожните мазнини / това за килограмите не го харесвам / е хранителният режим. От него до голяма степен зависи крайният резултат, особено при хора с по-бавен метаболизъм. Честото хранене 5-6 пъти на ден през 3-4 часа + правилно подбраните храни ти гарантират успех.
Силовите тренировки само помагат за ускоряване на метаболизма, както и кардиото. Аз малко бих намалила кардиото. Това със скачането е добър вариант, но ти си тежък и така товариш колената. Може да опиташ изкачване и слизане по стълби. Може да махнеш, кардиото в деня за силова тренировка и да оставиш само тичането навън за известно време, за да видиш как ще ти се отрази. Разгледай и раздела с мъжките дневници в някои от тях има доста ценна информация. Виж и сайта на Любомир Иванов - от там може да научиш много неща.
За Фаяр - това не е вълшебна хранителна добавка, която ще ти помогне лесно да свалиш излишните мазнини. Тя както и някоя друга ще има ефект само ако имаш добър хранителен режим - отрицателен калориен баланс. Тогава ефекът ще е много добър иначе ще се разочароваш.

19.07.10
17:19

Храниш се като за някой 40-50 килограма, но не и 100. От там идва целия проблем.

19.07.10
22:05

Честно да ти кажа немога да си представя как правя 2 часова тренировка, барабар с кардио и ще съм възтановен напълно вдругиден примерно.Съветвам те да преминеш към по-интензивна тренировка,с почивки не-повече от 30 сек. между сериите и минута две между упражненията.Но както ти споменаха,храната и протеина ти е малко за твоите килограми и или ще ти е трудно да свалиш,или ще паднеш на кантара но не и в огледалото.Казвам ти го от личен опит и около година лутане в търсене на правилния начин..:)
                                          !!! мясо извара и яца !!!

20.07.10
00:17

Въпреки скромния си опит подкрепям напълно джарул и керпи и те съветвам не си давай парите за файър , дай ги за хубава храна ! Желая ти успех !

20.07.10
00:40

Той искаше по-скоро да каже, че файър ще даде резултат само ако има добра диета - иначе к...

20.07.10
13:03

За храната е така като се замислиш,но като знам че полагам доста усилия и наистина искам да имам резултат + неуспешните опити които съм имал преди, и сега всеки залък който слагам в устата си гледам да е изключително премерен.
Благодаря ви за отговорите,ако имате съвети и препоръки моля да ги споделите!Човек трябва да си взема бележки от хора ,които са преминали през този път успешно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1