Как може да покачим тестостерона?

30.03.05
22:49

Така..на всеки почти е ясно че мъжкия хормон тестостерон играе мн важна роля за натрупване на мускулна маса.Как обаче,без да вземаме стероиди, може да покачим нивото на тестостерона?Има ли такъв начин?Аз лично сам чувал за некви билки и такива раоти или некви препарати които се използват след стероиден цикъл.Имат ли ефект за общото покачване на тестостверона изобщо?И ако има..какви са тези препарати.Изобщо..мога ли да покача тестостерона по някакъв на4ин..да го стимулирам и т.н.?

Мисля че темата ще заинтригува доста хора понеже има мн като мен които искат да тренират здравословно без “зобене” и въпреки това да имат някакви постижения

30.03.05
22:57

Трибулус терестрис е единия отговор, на Софарма се продава като Трибестан! Дозата за един ден е около 1 грам! Бразилския вариант, но не толкова силен е Гуараната - не знам къде се продава, ако някой ми каже ще е хубаво (май Чукундур взимаше)! Копривата също има такива свойства, но за нея не знам толкова! Казват в Куба, че като вземеш дамско мръсно бельо и го използваш веднъж като филтър за кафе действало като виагра, но аз не бих пробвал! От трибулуса по принцип има ефект след 1-2 месеца, докато билката се натрупва в организма! Пробвал съм го от личен опит!

30.03.05
23:10

аз лично не бих ти препоръчал да влияеш на тези неща.
Това са билки, които са предназначени да ти оправят потенцията, а не да правиш мускули с тях.
Всяка изкуствена, външна намеса върху хормоните ми се струва нездравословна. Сигурно греша, но защо да рискуваме?

30.03.05
23:21

Трибулуса е билка и е абсолютно безвредна билка!!!

30.03.05
23:55

[quote author=“YODA”]Трибулуса е билка и е абсолютно безвредна билка!!!

Да видим какво ще каже перлата братле, той е анти Трибулус, перла, не се обиждай!  :wink:
Аргинин е друг вариант, ZMA и други, които .... просто струват пари

31.03.05
00:04

За ЗМА-то забравих, прав си! Аз го пия отдавна, ама ефекта не е кой знае какво!

31.03.05
10:18

Пълен клек с тежка щанга :)
Тежки мъртви тяги  :D
12 часа сън на денонощие :)
Въглехидратна въртележка (не препоръчвам) :?

31.03.05
10:25

[quote author=“Martin”]Пълен клек с тежка щанга :)
Тежки мъртви тяги  :D
12 часа сън на денонощие :)
Въглехидратна въртележка (не препоръчвам) :?

Е повече от 9 часа сън за мен е много!
по-здрави

AR

31.03.05
21:53

Да това за клякането и мъртвата тяга съм го чувал.Също и достатъчно сън за да можеш да си починеш.В това да ползваш трибулус невиждам нищо лошо аз съм взимал и мога да ти кажа че съм много доволен.Изобщо невреди но бях чул че повече от 2-3 месеца не е препоръчително да се ползва защото може да предизвика ендокринни смущения!

31.03.05
22:21

Гуараната е един вид източник на кофейн и присъства в повечето FatBurner-и. До колкото знам няма нищо общо с тестотерона. За тежките упражнения и за тях не вярвам. Едно време имах възможността да купя едва ли не промишлени количесва трибестан на ниски цени и доста съм изпил, но ефект нямаше. Иначе начина да се подържа тестостерона на нива са мазнините. Именно това е дна от причините при диети (при подготовка за състезание) да се вземат наситени мазнини. И не само при диети. В основен период това е едно от най-големите предимства да ядеш телешко, а не пилешките гърди.

31.03.05
22:27

Да, ти беше споменал за този трибестан в разговора ни в залата на ЦСКА. Аз обаче съм видял доста ефект от трибестана на хапове честно казано.
по-здрави

31.03.05
22:59

Незнам възможно е да е било от възрастта ми. Все пак бях около 17 годишен :D .

31.03.05
23:23

При мене трибулуса работи, но не мога да преценя имам ли растеж от него! Определено като “дългосрочна виагра” работи обаче!

01.04.05
00:16

DHEA (дехидроандростен...... загубих мо дирята) но това  вече е прохормон демек полузоб иначе за трибулуса има написано много

01.04.05
03:40

Мдам.. ще чуете това което настоявате аз да кажа..  :lol:
С две думи няма безвредни неща.. после да не кажете, че не съм ви предупредил  8)

И аз заставам зад това мнение. Естетвено, че нарушаването на хомеостазата на организма може да доведе до неочаквани последици. Какво е туй естествено повишаване на тестостерона? Свръхестественото как се прави? Или стероидите са на неорганична основа?
Както и да е, няма за какво да спорим. Отдавна чета почти всички теми в този форум, жалко, че не работи търсачката, иначе можеш да в иизровя поне няколко с писали вътре хора, получили странични ефекти. И те варираха от акне и косопад до даже един - два случая на гинекомастия.
Вярно е, че повишението е малко. Вярно е, че рискът е по - малък и случаите на отклонения са по - редки и при предимно предсразположени хора. Но пък въпросната здравословна билка се ползва най - често без протектори!

01.04.05
21:52

За вземането на хормонални препарати стероиди и т.н..съм напълно против.Аз искам да попитам има ли некав начин (естествен) да стимулирам покачване на нивото на хормона(освен с трибестан за което разбрах и коприва..за нея обае нищо не знам)
И като добавка трява да кажа че  тренирам от 5 месеца и опрделено има ефект.т.е проблема ми не е само тренировките..Инак съм на 19 години, обаче за възрастта ми изглеждам доста по малък..имал сам по късен побертет може би и т.н..знам ли.И затова се интересувам от този въпрос не само от гледна точка на бодибилдинга ами и изобщо (за разивитеето на т.нар. вторични полови белези...като брада и т н. шот в лице сам си малко кюсе както се казва).Пък и мисля че двете неща са взаимно свързани. Инак не ме разбираите че имам некви сексуални проблеми или нещо такова..все пак сам на 19 а не на 91. Но иначе ми се иска хем да имам по големи мускули, по широк гръб и рамене и т.н (то тва всеки го иска) ами и да мога да си напрая едни готини бакембардчета и брадички дето отдавна сам ги замислил ама май нема да станат никак скоро..което не е мн хубаво..Че наи-вече до това ми опира вапроса. Щото нали имено тестостерона отговаря както за тези неща така и за големите мускули.

02.04.05
00:09

Те са свързани нещата Тестостерон-Мускули ами Трибестана е безвреден научно доказано поне засега.Иначе с храни можеш да повдигнеш също нивото му

05.04.05
21:41

Е да ама неска като проверих в аптеката и таз, аптекарката, ми каза 4е трибестана бил 20 и няколко кинта или нещо такова..пак аз напоследак сам кофти с кинтите леко..тъй 4е..за тва копривата..не знам колко помага де ама бих пробвал..някой знае ли как се приготвя пие и т.н...или за някой др билка?

05.04.05
22:02

остави я таз коприва
яко клек и мъртва тяга и възстановяване и повечко животински мазнини кам диетата
а с някая добавка няма да ти порастнат мустаци,това се нарича ген и от него зависи дали изобщо ще ти порасне брада,независимо дали баща ти например има

05.04.05
23:00

[quote author=“Xbizzit”]Е да ама неска като проверих в аптеката и таз, аптекарката, ми каза 4е трибестана бил 20 и няколко кинта или нещо такова..пак аз напоследак сам кофти с кинтите леко..тъй 4е..за тва копривата..не знам колко помага де ама бих пробвал..някой знае ли как се приготвя пие и т.н...или за някой др билка?

Абе коприва... малко тъпо ми се вижда, въпреки, че някой пият да им никне коса/ако са плешиви/. Но за целината говорят, че много помага за повишаване нивото на тестостерона.

26.04.05
20:34

Бях чувал, че и овесените ядки също повишавали нивото на тестостерона.

JI

26.04.05
21:01

Незнам но препоръка към автора на темата ! : Ако наситина имаш късен пубертет страничните ефекти от това са изклучително раздразнително състояние както и често изпадане в депресия , нервни кризи и така нататък , което си е наситина сериозен проблем - поне аз знам за такива случеи научно доказано е това ! наблюдавай се а коолкото до това брада и мустаци на всеки е нормално да пораснат независимо гъста или рядка , но са задължителни .ми за тестесторона ко да кажа ... яко секс ....  :lol:

ВН

27.04.05
02:24

Това за овесените ядки е глупост :). Моя подход е в т. нар. ротиращи хранителни режими -> игра с калории и източници + добавки. Калориен Шок + трибулус терестрис е добър пример.

27.04.05
16:47

абе хора...бодежа прави растежа  :wink:

28.04.05
01:22

хаха така е - Без фармация няма мутация!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1