Вечеря и Кардио

20.07.10
12:15

Сутрин и вечер си правя кардио-то,като сутрин е на гладно.Но от скоро време вече след като си направя кардиото(2-3 часа преди сън) и ми идва адския апетит ............та се чудех как стои въпроса с храненето вечер и хардиото.СЛед вечеря ли да го правя(на пълен стомах трудно се скача :D )или  да си скачам и 30 мин след това да хапна нещо като за финал?

20.07.10
16:42

казано от Helper55 на 20.07.10, 12:15:

Сутрин и вечер си правя кардио-то,като сутрин е на гладно.Но от скоро време вече след като си направя кардиото(2-3 часа преди сън) и ми идва адския апетит ............та се чудех как стои въпроса с храненето вечер и хардиото.СЛед вечеря ли да го правя(на пълен стомах трудно се скача :D )или  да си скачам и 30 мин след това да хапна нещо като за финал?

Ами сутрин като правиш кардиото гладен е мн добре тъй като по този начин сваляш с около 86% повече от колкото като си ял!!!Но вечер хмм виж...след вечеря примерно 1 час след нея прави кардио с ниска интезивност не повече от 20 25 мин., т.е. бързо вървене на пътека, но тъй като ти скачаш можеш да направиш примерно 6 - 8 х 15 скока на място като вдигаш коленете към гърдите в най - горно положение, това ще ти се отрази добре, но прави почвика м/у сериите не повече от 1 мин..Тези скокове помагат също и за долната част на коремните мускули.....
Мога да ти дам и един съвет преди лягане яж 200 - 250 гр. извара или 50 -  100 гр. бъдеми, това найстана помага за оформяне на корема и неговото сваляне и е перфекно с това кардио което ти казах!!!!

Успех!!!!

20.07.10
18:05

Мерси за съветите,аз редовно си хапвам извара три пъти на ден(сътрин.обед и преди лягане някъде)събита ми се точно 500г.Вечер също правих итнензивно,но утре ще пробвам и твоя начин =)

20.07.10
19:37

ядките да са не повече от 30 грама,100 грама е адски много..отделно ако скачаш на въже се скача на време,не на подскоци..ако скачаш по-друг начин вече е друго

GO

20.07.10
21:09

Ето нещо,което не знам.Защо са много 100-те грама,преди също съм го срещал този съвет,но не съм ги намалял?
Да не е нещо свързано с омега3?

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 20.07.10 21:11.

20.07.10
21:23

казано от gogata2427 на 20.07.10, 21:09:

Ето нещо,което не знам.Защо са много 100-те грама,преди също съм го срещал този съвет,но не съм ги намалял?
Да не е нещо свързано с омега3?

100 грама ядки са 650-700 калории, тялото вечер, няма къде да изгори тези калории, и те се отлагат като мазнини, особенно по хората с по-бавни метаболизми. Вечер нито мазнини нито въглехидрати, само протеин и то в умерено количество. Незнам какви са тия глупости тук, да се тъпчете с извара и мазнини, при условие, че чистите мазнините от тялото си? 3 яйчни белтъка са достатъчни.

21.07.10
07:13

Скачаш и после ядеш белтъчна храна, без никакви въглехидрати в нея.

21.07.10
08:26

Хайде малко спам!  :) Аз пък съм против кардиото вечер по ред причини:
1. Изгарянето на мазнини при наличен гликоген в депата започва след 20-25тата мин. , т.е. ако това кратко кардио не е за общ тонус и да речем съдовата система не виждам каква му е идеята с горенето на мазнини.
2. Трудно се заспива превъзбуден.
3. Вечерното кардио на бодибилдинг звездите е по-скоро с цел достигане на предварително планиран, общ калориен дефицит( а е в такива часове,за да шокират навикналия на подобни натоварвания -в продължение на десетилетия-организъм ) . А и по някои други причини, за които не ми се навлиза в детайли  :) .

21.07.10
08:37

Ааа що да е спам, баш по темата е...

Таз година сутрин спинкам, вечер тичам.
Е вечер, вечер, поне 5 часа преди да заспя.

Франко прави ХИИТ вечер и не е споменавал за проблеми със заспиването, зависи от човека де.
Някъде четох изследвания, че ХИИТ-а е точно карб и гликоген горящ и се препоръчва вечер.

21.07.10
09:01

Може и така да е , аз обаче съм пестелив човек и се движа по най-малкото съпротивление  :) ,т.е. не бих изразходвал енергия за нещо, в позитивното влияние на което не съм 100%  убеден. Физиологичната обосновка за действие на стандартното кардио ми е ясна, на хийт-не съвсем  ;) , така че не споря  . Щом работи добре, обаче за някой друг, подкрепям ,да си го практикува. А и всеки съобразява физическата си активност с  приоритетите за деня и времето с което разполага, така че най-подходящото време за това или онова “по правило”.... е доста субективно.

Мнението беше редактирано от малкия113 на 21.07.10 09:09.

21.07.10
23:13

казано от малкия113 на 21.07.10, 08:26:

Хайде малко спам!  :) Аз пък съм против кардиото вечер по ред причини:
1. Изгарянето на мазнини при наличен гликоген в депата започва след 20-25тата мин. , т.е. ако това кратко кардио не е за общ тонус и да речем съдовата система не виждам каква му е идеята с горенето на мазнини.
2. Трудно се заспива превъзбуден.
3. Вечерното кардио на бодибилдинг звездите е по-скоро с цел достигане на предварително планиран, общ калориен дефицит( а е в такива часове,за да шокират навикналия на подобни натоварвания -в продължение на десетилетия-организъм ) . А и по някои други причини, за които не ми се навлиза в детайли  :) .

Отрицателен калориен баланс за деня-сваляш килограми,положителен -качваш.Та значи-ако изгоря 400 калории при това вечерно кардио,а преди него съм 200 над дневния калориен баланс, след него аз ще съм на минус 200.Е,значи не е е толкова безполезно това вечерно кардио.Ако всяка вечер това  ми помага да минавам от положителен на отрицателен калориен баланс,защо да не го правим.А не отричам че сутрин на гладно и след тренировка с тежести са най добрите моменти за горене на мазнини,но да не анатемосваме ефекта от вечерната аеробика и да я изхвърляме от тренировките си.

22.07.10
07:29

Ние пък ще я изхвърляме  :D !

22.07.10
07:32

Всеки си носи глава на раменете :) и най-вече си познава тялото

22.07.10
07:35

казано от emzo на 22.07.10, 07:32:

Всеки си носи глава на раменете :) и най-вече си познава тялото

(y)  Най-доброто обобщение, с което и аз приключвам по темата  :) .

22.07.10
08:47

Ем аз си правя кардито сутрин на гладно,след тренировката и след това вечер.Ще видим кво ще стане :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1