21.07.10
06:21
Въпросът ми е такъв наи близките ми лостове са на около 2 км. Хванахме се и си направихме лостове помогнаха ни бая хора.Но въпросът е кои трябва да прави подобни спортни съоражения.Излезнаха ни около 150 лв.Тръбите ни бяха безплатни но все пак.
И какво излиза за да спортуваш на открито трябва сам да си направиш съораженията ли. Общините толкова ли не могат да заделят буквално мизерни суми спрямо другите неща за които отделят пари.Когато се обърнахме към раиония ни кмет с писмо отговорът които получихме беше че в момента имат други приоритети.Всички говорят как младите трябва да спортуват ама ми доиде в повече като трябваше момчета 94-93 набор да копаем дупки и сами да си копуваме цимента чакъла и пясъка.
21.07.10
09:44
Инициативата ви е похвална, но ми убягва смисълът на написаното от теб. Чудесно е, че сте направили нещо, но... медали ли очаквате? Да, това е работа на общината. Не виждам каква е връзката между възрастта ви и това начинание - болни ли сте, инвалиди ли сте или сте физически здрави? Дупките, които изкопахте колко метра бяха дълбоки? Решили сте, събрали сте пари, направили сте го - страхотно, съвсем често ти го казвам. Редом с чудесната постъпка долавям леко негодувание, че някой не го е свършил вместо вас, докато вие се занимавате с далеч по-важни неща (Skype, Counter Strike, бирички и т.н.).
Не очаквам медал и не искам направил съм го за да мога аз да тренирам и останалите.Но въпросът ми е защо общините бездеистват и е нормално да седим тииновете пред скаиповете и ЦС кат няма де да се излезе като хората даже.А бира не пия щот ще пусна корем.Другото което беше потресаващо бях се снимал до тревата в квартала ми живея в варна аз съм близо 190 см тревата беше над метър отгоре ми.Искам да покажа бездеиствието на общината това е .
21.07.10
10:27
Пиши на общината, тук единственото, което можеш да получиш е браво!
21.07.10
10:27
Общините на много места в страната бездействат, спортът по принцип не е приоритет. Откриваш топлата вода. Като гледам нивото на образованието ти - усъвършенствайте се в монтирането на лостове. Може да се окаже полезно някой ден, ако някой намери мотив да даде пари за подобно начинание. Дано разбираш какво ТОЧНО искам да ти кажа...
Много добре, че сте си го направили, защото ако чакате това да се свърши от общината едва ли ще тренирате някога. В нашата махала от край време сме си направили стадионче като вратите са с мрежи. Лично съм събирал всяко камъче и стъкълце заедно с моите приятели. Баскетболният кош ни е с метална мрежа(до 2 часа през нощта сме мятали, нищо че не се вижда ринга), успоредката е на лице и тъйкато от години никой не се е погрижил за старата и вече разбита пързалка, сме я нарязали така че да става за набирания. Голяма заслуга за това имат така наречените “батковци” от квартала, тъйкато повечето материали са от тях, но и ние сме помагали. Друг е въпроса, че все по-рядко може да се видят играещи деца. В момента всичко е запустяло! Всяко пишлеме е пред компютъра, а вечер сме светулки под някоя тераса. Еехх, едно време по 5-6 мача се играха, ама мачове като ви казвам, сериозни мачове - дербита! Младото поколение срещу старото, големи игри бяха. Всяка седмица имаше реконструкция на съоръженията. Правехме очертания на игрищата, затягахме мрежи, опъвахме ги за джитбол, волейбол и др., даже надраскахме един вход с надпис “ЛОЖА”, имаше си пейка за домакини, за гости, абе изобщо сериозна работа. Който се интересува от футбол навярно знае Стойко Сакалиев. Ето от къде е тръгнал! Както и да е, сега всичко за което ви говоря гние!
Мнението беше редактирано от VEGATA на 21.07.10 10:38.
21.07.10
10:56
Кольо. ти все си недоволен, майна.
Аз пък подкрепям човека и ще кажа браво. Браво за труда колега. Браво за желаниеот и за инициативата.
Небраво за това, че не сте помислили за факта, че всъщност ползвате общински/частен/държавен терен, и сте ударили цимент, чакъл, пясък, тръби и прочие.
В най добрия случай ако решат, че терена им трябва , ще ви го унищожат. Да не говорим, че може да ви глобят.
Като цяло си прав. Работа на общината е. На държавата. Работа на тъпите кметове е като сключват сделки да се строят небостъргачи ,да възложат на строителя срещу почти безплатните разрешителни и общински терени под масата, понеже бил иголеми инвеститюри, да направят и по една площадка и да я поддържат поне 10 години.
Работа на тях е да предоставят терен и дори да го въведат в експлоатация.
Но....
Но за съжаление живеем в българия и нашите управници от година на година стават все по зле. Май от дядо ви Тошо по хубаво време за обикновените хора нямаше. Ама четете сега биографиите му и въздишайте, защото вие помогнахте на тея, които унищожиха заводите му, щото не били убави, закриха Аеца му, щото бил руски, унищожиха нивята му, щото били ТКЗС-та, застроиха курортите му, щото имало място, и ви унищожиха спортните площадки, щото всяка площадка = минимум две кооперации, калкан! По сто иляди еуро партамента.
И по - лошото е, продължавате да им помагате, На изборите на Костов гласувахте против БКП, на изборите на БСП гласувахте против Костов, на изборите на Царя гласувахте против червено - синята мафия, а на изборите на бате Бой гласувахте против депесарските автобуси!!!
Сега седим и чакам кога ще видя народ с акъл, който не гласува на нагласени избори или поне... поне гласува ЗА. Досега на никои избори някой политик у нас не е бил избран ЗА нещо, ЗА ДА НАПРАВИ нещо. Бил е избран щото е телевизионен герой, и щото е против, щото ги мрази, щото ше ги съди.... Па накрая кво излиза...? Мрази ги, ма има да им дава. И им дава, а вие сте со пръст в устата и чекате следващите избори. На вас ви дава.. един... гол...
Извода е прост. Проблема е голям, ама по форумите не можем да го решим ,а само да се уточним.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.07.10 10:58.
21.07.10
12:29
казано от D3BEP на 21.07.10, 10:56:
Кольо. ти все си недоволен, майна.
Напротив - изрично похвалих Александър Грудев за постъпката. Направили са нещо хубаво и полезно в обществен план.
По-скоро намирам за излишно чесането на клавиатурите в чест на общините... а и ми стана интересно какво е неестественото в това млади хора (на по 16-17 години) да направят нещо наистина смислено. От мнението на Александър Грудев почти останах с впечатлението, че те са деца и се е наложило да полагат каторжен труд, за да направят лостовете. За пореден път казвам - постъпката е чудесна и достойна за уважение.
казано от D3BEP на 21.07.10, 10:56:
Извода е прост. Проблема е голям, ама по форумите не можем да го решим, а само да се уточним.
Именно, това имам предвид и аз.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.07.10 12:36.