22.07.10
11:15
Здравейте ! Имам конкретен въпрос.. Налага ми се да започна работа за около месец и половина и няма да мога да тренирам гърдите смисъл лег полулег флайс а ще мога да правя само лицеви опори. И въпроса ми е дали по някакъв начин мога да си запазя силата на лежанката само с лицевите опори? Сигурно ше падне силата няма начин но в момента на 80 кг правя 6ца и поне да я запазя колкот се може повече тази сила.. ::S Мерси предварително! :)
22.07.10
11:24
Прави лицеви с тежест на гърба, примерно раница пълна с нещо...
Странно - как така само гърдите няма да можеш да тренираш ?
За месец силата и нищо да не правиш няма да ти падне кой-знае колко.
Опитай и лицеви като си вдигнеш краката на по-високо.
Дори си мисля, че почивката ще ти се отрази положително, може да качиш сила :)
Аха, тя силата от въздуха се качва, сила няма да качи, въпроса е да не загуби съществуващата.
Дори и да загуби част от нея, бързо ще я върне:)
казано от finder на 22.07.10, 11:15:
...дали по някакъв начин мога да си запазя силата на лежанката само с лицевите опори? Сигурно ше падне силата няма начин ...:)
Естествено,че ще падне. Ти какво очакваш? Това е неизбежно. 80кг. Може да станат 70,60 и дори 50. Няма смисъл да се мъчиш с лицеви. И с тях, и без тях все тая. Силата ще падне драстично.
23.07.10
09:59
добре ще правя ами сега остана само да попитам понеделник сряда и петък ли или по често и в какви серии
23.07.10
13:20
Преди 2-3 години когато тамън почвах с фитнеса, ходих няколко месеца после около 1 месец не можех да ходя, не помня по каква причина. Нито тренирах, нито качих кг но когато отидох във фитнеса бутнах 5кг повече от лежанката, а това за мене беше много :D
Незнам дали факта че бях на планина и съм дишал чист въздух е имал някакво значение, ама хората не напразно използват “кръвен допинг” :D . Може би мускулите си починаха и възтановиха повече от добре :P Естествено за хора, които са в някаква супер форма подобна почивка ще бъде негативна :)
Мнението беше редактирано от Vask0 на 23.07.10 13:22.
всяка година правя по месец почивка (обикновенно август) - идеално ми се отразява - нито сила, нито маса се губи :)
само кардио правя от време на време през този месец
Само да ти кажа, че никой не може да ти каже дали ще качиш или ще свалиш, зависи от организма ти, и да кажа, че коментара на Миро е напълно ИЗЛИШЕН тука, аз не бях тренирал около месец и половина и не бях загубил сила, може първата ми тренировка да не е била на макс-тежест, но след 2,3 тренировки пак си бях с работната си тежест. И лично мой набдения в/у мен - преди да започна фитнес правих лицеви опори около месец и нещо, първо гърдите ми се напомпаха малко и второ започнах да вдигам повече !!! НО Е ВАЖНО КАК ПРАВИШ ЛИЦЕВИТЕ ОПОРИ !!!
07.09.10
14:10
казано от Madboy на 22.07.10, 22:08:
Аха, тя силата от въздуха се качва, сила няма да качи, въпроса е да не загуби съществуващата.
Дори и да загуби част от нея, бързо ще я върне:)
И това е вярно, но понякога мускулът просто се нуждае от почивка. :)