Сила на гърдите

23.07.10
11:54

Здравейте,
На 26г. съм, 181см. и около 95кг. Започнах сериозно да тренирам август месец миналата година. Преди 3 месеца си прекъснах тренировките за около 2 месеца, поради недостиг на време да ходя на фитнес. Тренирам по тази програма откакто започнах миналата година:
Понеделник - гръб и трицепс
Сряда - гърди и бицепс
Петък - Рамо и крака (достя рядко тренирам краката)
Почти след всяка тренировка въртя колело около 10-15мин. Не взимам никакви хранителни добавки. По моя преценка имам растеж в ръцете и гърба, но имам проблем с гърдите. Някакси нямам сила в тях, макс съм вдигал от лег 65-70кг. Тренировката ми за гърди протича по следния начин -  загравям на пек-дек машина, после правя 4 серии от хоризонтален лег с щанга съответно 12х40, 10х50, 8х55, 5-6х60кг. После правя 3 серии по 10пов. с 15кг на дъмбел от наклон на лежанка. И накрая завършвам с пек-дек машината. Като цяло не виждам особен растеж в гърдите. Доста бързо се изморяват. С другите мускулни групи мисля, че нямам проблем.
Моля за съвет как да си покача силата в гърдите и като цяло съвет за по-бърж растеж на тази мускулна група.
Благодаря предварително на отзовалите се! :)

23.07.10
15:09

Никой ли няма да ме посъветва?! :(

23.07.10
15:20

А защо ползваш толкова леки дъмбели? Ако искаш маса тренирай тежко.
Освен това 2 упражнения са малко.

23.07.10
15:24

Здравей, ами виж ако искаш да имаш растеж там първо трябва да сложиш тренировката ти за гърди 1 ден. Ако искаш да трупаш маса на гърди примерно можеш да направиш на наклонен лег 30 градуса 5х 12,10,8,6,6 като гледам примерно 12 повторения с 45 кг не с 40 кг. , после отиде на хор лег 3 х 6,6, 10 или 12 като първата ти серия на хор лег може да ти бъде отново с 60 а второта 6ца можеш да я направиш на 55 но вече ти ще си ги усетиш тези неща :) винаги глеадай да правиш последно повторение едвам едвам и дори с малко помощ от приятел. Сложи малко флайс и с ДБ на наклонен лег за долна част не повече от 3 сер.(същото и за флайс се отнася), но тук с ДБ веще прави по 8 - 10 повтер и последната да бъде 12.Тая машина я сложи по нататък когато вече имаш сила и си по добре оформен.
Ако искаш да правиш релеф замени тези лежанки с ДБ с повече повторения ще ти бъде достатъчно.
Успех и дано да съм ти помогнал!!!

23.07.10
16:07

държиш на сила само в това упражнение ли?
загрявка с лост + малко килограми; 6 серии х 5,3,3,3,3,8 - килограмите - с максималната тежест с която можеш да направиш тази бройка. наклонена лежанка с дъмбели - 4х6-8. флайс или кофички за капак - 4х - това ти е тренировката за гърди. никакъв пек-дек, никакви машини. обърни внимание на предната част на рамото - то, заедно с трицепса, участват активно в движението. стреми се всяка седмица да вдигаш с по малко работната тежест (може да не успееш да направиш 3 повторения, но не е страшно - следващия път ще успееш). задължително си намери някой да те пази!

23.07.10
16:43

Мерси за съветите :)
Но точно това е проблема, че повечето пъти съм сам в залата и няма кой да ме пази. И в тази връзка не си позволявам да двигам много тежестта, за да не стане някой гаф.

23.07.10
17:11

казано от maimunqk на 23.07.10, 16:43:

Но точно това е проблема, че повечето пъти съм сам в залата и няма кой да ме пази. И в тази връзка не си позволявам да двигам много тежестта, за да не стане някой гаф.

като казваш самичък, имаш предви приятел ,а не, че няма хора в залата? Помоли някой, който и да е, дори и да не го познаваш няма да ти откажат!

23.07.10
19:57

Имам предвид, че съм абсолютно сам - без инструктори, без грам човек. Това е фитнес в сградата, където работя. По принцип идват малко хора и както споменах доста често се случва да съм абсолютно сам.

23.07.10
21:45

Тогава тренирай с дъмбели там няма опасност с килограмите.Ако има проблем пускаш.
Но пък ме съмнява такъв фитнес да има големи тежести.

24.07.10
01:45

2x

24.07.10
08:35

казано от maimunqk на 23.07.10, 16:43:

Гадно е да се затиснеш с щангата, но от друга страна е доста мотивиращо и има образователен характер.
След първите 1-2 измъквания със зор изпод щанга, ще се научиш да не стигаш до отказ.

Относно дъмбелите - аз съм по-склонен да се откажа от ‘силови’ изпълнения с тях на лег и полулег. Това с хвърлянето на дъмбела е рисковано. А стигането до отказ с тежки дъмбели в ръце, въобще не ми се вижда добър вариант. Това си е мое лично мнение и предубеждение.

Мнението беше редактирано от 6th на 24.07.10 08:38.

24.07.10
10:33

И аз веднъж се затиснах с 40 кг :d,докато не се усетих че все пак това са 40 кг и си ги вдигнах като за бицепс.
Предимството на дъмбела е,че можеш да го наклониш завъртиш китката или какъвто и да е чийтинг за да бутнеш преди отказ.
Не говорим за хвърляне на дъмбел,това не само го съсипва а е и опасно за всеки около теб и теб.Винаги можем да си го пуснеш до гърдите с негативно повторение и да го оставиш на колене.
Това пък е лично мое мнение,поне аз така се чувствам когато тренирам сам.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 24.07.10 10:33.

26.07.10
10:58

Благодаря на FRANKO1 за предложението как да си тренирам гърдите, но като съм сам в залата малко ме притеснява факта да слагам прекалено големи тежести, за да не се затисна с щангата.
Бихте ли препоръчали други подходящи за маса и сила в гърдите упражнения.

Благодаря ви!

Мнението беше редактирано от maimunqk на 26.07.10 10:58.

26.07.10
13:11

сила без тежки серии няма как да вдигнеш. никъде не говоря за отказ обаче. без да ме пази някой, по никакъв начин не бих рискувал - нито с дъмбели, нито с лост. обаче нещо не мога да си представя как ще вземеш толкова тежък дъмбел, че да стигнеш до отказ с него при малко повторения, без някой да ти подаде поне единия ...

26.07.10
13:19

Не е толкова трудно да се вземат - вдигаш ги на коленете, след това лягаш назад и ги взимаш на гърдите.
С дъмбели даже е по-добре, не можеш да се затиснеш - в най-лошия случай мяташ дъмбелите встрани.

26.07.10
18:59

казано от Biad__ на 23.07.10, 15:20:

А защо ползваш толкова леки дъмбели? Ако искаш маса тренирай тежко.
Освен това 2 упражнения са малко.

Подкрепям напално!Работи с максималните тежести които можеш да издържишл

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1